AccueilNederland200.000 kinderen lopen...

200.000 kinderen lopen het risico te sterven van de honger in Mali, waarschuwen VN-agentschappen europahoy.news

Deze waarschuwing komt op een moment dat bijna een kwart van de bevolking van Mali te kampen heeft met matige of acute voedselonzekerheid. In de door de crisis getroffen Menaka-regio staan ​​meer dan 2.500 mensen op de rand van hongersnood, waaronder veel kwetsbare kinderen.

Hoge humanitaire functionarissen van het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) en het Wereldvoedselprogramma (WFP) bezochten het land deze week om hun inzet voor het helpen van de bevolking te herbevestigen.

Ted Chaiban, plaatsvervangend uitvoerend directeur van Humanitaire Actie van UNICEF, gemarkeerd de dringende behoefte aan steun.

“Mali maakt een complexe humanitaire crisis door en heeft dringend steun nodig om een ​​ramp voor kinderen te voorkomen, die opnieuw de hoogste prijs betalen voor een crisis die zij niet hebben veroorzaakt”, zei hij.

Catastrofale situatie

Ongeveer vijf miljoen kinderen in het geheel door land omgeven West-Afrikaanse land hebben dringend humanitaire hulp nodig in verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, voeding, onderwijs en bescherming, evenals toegang tot schoon water.

Dit betekent een aanzienlijke toename van ten minste 1,5 miljoen kinderen in nood sinds 2020.

“We moeten alles doen wat we kunnen om kwetsbare gezinnen, vooral kinderen en vrouwen, te helpen, en nauw samenwerken met onze partners om hongersnood te voorkomen, acute voedselonzekerheid en ondervoeding aan te pakken, en hun veerkracht te versterken”, aldus Carl Skau. WFPGedeputeerd Executive Directeur.

Blootgesteld aan een groot aantal overtredingen

Naast conflicten en geweld hebben de klimaatcrises de afgelopen maanden ook geleid tot massale ontheemding. Eind juni moesten ruim 377.000 mensen vluchten, waarvan ruim de helft kinderen.

Volgens de laatste schattingen hebben minstens 1,6 miljoen kinderen dringend bescherming nodig. In 2022 hebben VN-agentschappen 1.024 ernstige schendingen tegen hen geverifieerd, waaronder rekrutering en inzet door strijdkrachten en groepen, evenals moorden en verminkingen.

Het conflict en het gebrek aan middelen hebben ook geleid tot de sluiting van meer dan 1.700 scholen, waardoor minstens een half miljoen kinderen geen toegang meer hebben tot onderwijs en ze aan verder misbruik worden blootgesteld.

Ernstig gebrek aan financiering

Ondanks de enorme omvang van de crisis blijven de humanitaire oproepen voor Mali ondergefinancierd.

Met nog maar vier maanden te gaan van dit jaar, slechts 21 procent van de $751,4 miljoen vereist door VN-agentschappen voor hulpprogramma’s is toegenomen, terwijl het UNICEF-fonds Humanitaire oproep voor de kinderen van Mali minder dan een derde wordt gefinancierd.

UNICEF en het WFP hebben dringend 184,4 miljoen dollar nodig om in 2023 8,8 miljoen mensen te helpen, waaronder 4,7 miljoen kinderen.

Financiering is essentieel om noodvoedselhulp te bieden aan kwetsbare bevolkingsgroepen en om medische diensten te ondersteunen, inclusief brandstof om vaccins koud te houden.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.