AccueilNederland200.000 kinderen lopen...

200.000 kinderen lopen het risico te sterven van de honger in Mali, waarschuwen VN-agentschappen europahoy.news

Deze waarschuwing komt op een moment dat bijna een kwart van de bevolking van Mali te kampen heeft met matige of acute voedselonzekerheid. In de door de crisis getroffen Menaka-regio staan ​​meer dan 2.500 mensen op de rand van hongersnood, waaronder veel kwetsbare kinderen.

Hoge humanitaire functionarissen van het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) en het Wereldvoedselprogramma (WFP) bezochten het land deze week om hun inzet voor het helpen van de bevolking te herbevestigen.

Ted Chaiban, plaatsvervangend uitvoerend directeur van Humanitaire Actie van UNICEF, gemarkeerd de dringende behoefte aan steun.

“Mali maakt een complexe humanitaire crisis door en heeft dringend steun nodig om een ​​ramp voor kinderen te voorkomen, die opnieuw de hoogste prijs betalen voor een crisis die zij niet hebben veroorzaakt”, zei hij.

Catastrofale situatie

Ongeveer vijf miljoen kinderen in het geheel door land omgeven West-Afrikaanse land hebben dringend humanitaire hulp nodig in verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, voeding, onderwijs en bescherming, evenals toegang tot schoon water.

Dit betekent een aanzienlijke toename van ten minste 1,5 miljoen kinderen in nood sinds 2020.

“We moeten alles doen wat we kunnen om kwetsbare gezinnen, vooral kinderen en vrouwen, te helpen, en nauw samenwerken met onze partners om hongersnood te voorkomen, acute voedselonzekerheid en ondervoeding aan te pakken, en hun veerkracht te versterken”, aldus Carl Skau. WFPGedeputeerd Executive Directeur.

Blootgesteld aan een groot aantal overtredingen

Naast conflicten en geweld hebben de klimaatcrises de afgelopen maanden ook geleid tot massale ontheemding. Eind juni moesten ruim 377.000 mensen vluchten, waarvan ruim de helft kinderen.

Volgens de laatste schattingen hebben minstens 1,6 miljoen kinderen dringend bescherming nodig. In 2022 hebben VN-agentschappen 1.024 ernstige schendingen tegen hen geverifieerd, waaronder rekrutering en inzet door strijdkrachten en groepen, evenals moorden en verminkingen.

Het conflict en het gebrek aan middelen hebben ook geleid tot de sluiting van meer dan 1.700 scholen, waardoor minstens een half miljoen kinderen geen toegang meer hebben tot onderwijs en ze aan verder misbruik worden blootgesteld.

Ernstig gebrek aan financiering

Ondanks de enorme omvang van de crisis blijven de humanitaire oproepen voor Mali ondergefinancierd.

Met nog maar vier maanden te gaan van dit jaar, slechts 21 procent van de $751,4 miljoen vereist door VN-agentschappen voor hulpprogramma’s is toegenomen, terwijl het UNICEF-fonds Humanitaire oproep voor de kinderen van Mali minder dan een derde wordt gefinancierd.

UNICEF en het WFP hebben dringend 184,4 miljoen dollar nodig om in 2023 8,8 miljoen mensen te helpen, waaronder 4,7 miljoen kinderen.

Financiering is essentieel om noodvoedselhulp te bieden aan kwetsbare bevolkingsgroepen en om medische diensten te ondersteunen, inclusief brandstof om vaccins koud te houden.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De enige manier om een ​​einde te maken aan het nucleaire risico “is het elimineren van kernwapens”: Guterres europahoy.news

Secretaris-generaal António Guterres deed zijn oproep dinsdag in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Totale Eliminatie van Kernwapens. Hij waarschuwde dat de zwaarbevochten vooruitgang die gedurende tientallen jaren is geboekt bij het voorkomen van het gebruik,...

Ukraine : Les viols et les tortures perpétrés par les forces russes se poursuivent, rapportent des experts des droits de l’homme

Membres de Commission d'enquête internationale indépendante sur l'Ukraine dit le Conseil des droits de l'homme de l'ONU à Genève, ils ont documenté des attaques à l'arme explosive contre des immeubles d'habitation, des infrastructures civiles et des institutions médicales, ainsi...

Vrij verkeer: de Schengenhervorming om grenscontroles alleen als laatste redmiddel te garanderen

Europarlementariërs in de Commissie Burgerlijke Vrijheden steunden voorstellen dat grenscontroles binnen de Schengenruimte voor vrij verkeer alleen opnieuw kunnen worden ingevoerd als dit absoluut noodzakelijk is. Woensdag keurden de EP-leden een ontwerprapport over de hervorming van de Schengengrenscode goed met...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.