AccueilNederland20 Spaanstalige Joodse...

20 Spaanstalige Joodse gemeenschappen over de hele wereld roepen op tot het schrappen van denigrerende definitie

Alle instellingen die de Spaanstalige Joodse gemeenschappen vertegenwoordigen, steunen dit initiatief.

Er wordt gevraagd om de definitie van “Jood” als “een gierig of woekerig persoon” te schrappen, evenals de definitie van “judiada” als “een vuile truc”.

Madrid, 6 september 2023. Meer dan twintig Joodse gemeenschappen over de hele wereld hebben dit officieel gedaan
vroeg de Koninklijke Spaanse Academie (RAE) om de definitie van « Jood » te schrappen
“een gierig of woekerig persoon”. Zij beschouwen dit als een beledigende definitie die een
gemeenschap in denigrerende en discriminerende termen, die het huidige gebruik ervan niet weerspiegelen
De Spaanse taal in de Spaanstalige gemeenschap, waar respect en promotie heerst
Diversiteit en multiculturalisme zijn essentieel.

“Woordenboeken hebben de taak om het gebruik en de evolutie van taal te weerspiegelen, en hun inhoud is dat ook
op taalkundige en academische criteria. In een context waar Spanjaarden en Ibero-Amerikanen
de samenleving wordt steeds gevoeliger voor diverse identiteiten, en het gebrek aan respect bij het definiëren van groepen is dat ook
Wij zijn van mening dat deze definities moeten worden bijgewerkt om ze nauwkeurig weer te geven
het taalgebruik in onze tijd”, zegt advocaat Borja Luján Lago, die vertegenwoordigt
de Joodse gemeenschap in dit initiatief.

Het initiatief, gepromoot door de Joodse gemeenschap van Panama, profiteert van de steun van
de gehele Spaanstalige Joodse gemeenschap, vertegenwoordigd door haar representatieve organisaties: de Federatie van Joodse Gemeenschappen van Spanje, de Delegatie van Israëlische Verenigingen in Argentinië, de Israëlische Kring van Bolivia, de Joodse Gemeenschap van Chili, de Sefardische Hebreeuwse Gemeenschap van Bogotá, de Zionistische Gemeenschap Israëlisch Centrum van Costa Rica, Huisraad van de Hebreeuwse Gemeenschap van Cuba, Joodse Gemeenschap van Ecuador, Israëlische Gemeenschap van El Salvador, Joodse Gemeenschap van Guatemala, Hebreeuwse Gemeenschap van Tegucigalpa, Centraal Comité van de Joodse Gemeenschap van Mexico, de Israëlische Gemeenschap van Nicaragua, de Joodse Gemeenschap van Paraguay, de Joodse Vereniging van Peru, het Israëlisch Centrum van de Dominicaanse Republiek, het Israëlische Centraal Comité van Uruguay en de Confederatie van Israëlische Verenigingen van Venezuela, evenals overheidsorganisaties zonder winstoogmerk. overheidsorganisaties zoals het American Jewish Committee (AJC), B’nai B’rith International (BBI), Simon Wiesenthal Center (SWC), Combat Antisemitism Movement (CAM), Latin American Jewish Congress (CJL) en de Anti-Defamation League (ADL).

Het bij het RAE-register ingediende document vraagt ​​om dezelfde redenen ook om de volledige verwijdering van de vermelding “Judiada”, gedefinieerd als “een vuile truc of een handeling die iemand schade berokkent”.

“We begrijpen dat woordenboekdefinities het taalgebruik weerspiegelen en niet inherent haat bevorderen, maar ze moeten worden gecorrigeerd omdat ze totaal achterhaald zijn in de sociale en culturele realiteit van de 21e eeuw. We doen een beroep op de gevoeligheid van de RAE om respectvol en inclusief taalgebruik te bevorderen”, zegt Luján Lago.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Vrede voor Azië roept op tot belangrijke conferentie over minderheidsrechten in Zuid-Azië -europeantimes.news- europahoy.new

Genève, 12 juli 2024 – Peace for Asia was gastheer van een cruciaal evenement met de titel “Minority Rights in South Asia” in Genève, waarbij de aandacht werd gevestigd op de urgente problemen waarmee etnische en sektarische gemeenschappen in...

Peace for Asia organise une conférence clé sur les droits des minorités en Asie du Sud -europeantimes.news-

Genève, le 12 juillet 2024 – Peace for Asia a organisé à Genève un événement crucial intitulé « Droits des minorités en Asie du Sud », attirant l'attention sur les problèmes urgents auxquels sont confrontées les communautés ethniques et...

Dwangarbeid is geïnstitutionaliseerd en gevaarlijk, waarschuwt VN-mensenrechtenbureau europahoy.new

In een rapport gebaseerd op 183 interviews met slachtoffers en getuigen van dwangarbeid die erin slaagden de DVK te ontvluchten en nu in het buitenland wonen, OHCHR citeerde de getuigenis van één persoon dat als een dagelijks werkquotum niet...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.