AccueilNederland18 studenten van...

18 studenten van de Private University of Angola (UPRA) begonnen aan een transformatieve reis, waarbij ze hun jeugd, energie en intellect bijdroegen aan de nationale campagne tegen polio in Angola.

In een belangrijke samenwerking die het verband aantoont tussen onderwijs, leiderschap en welzijn van de gemeenschap, zijn 18 studenten van de Private University of Angola (UPRA) begonnen aan een transformatieve reis, waarbij ze hun jeugd, energie en intellect bijdroegen aan de nationale campagne tegen polio in Angola. . Dit initiatief, gepland tussen 8 en 11 september, markeert een innovatief partnerschap tussen de WHO en UPRA, waarbij een groep jonge studenten wordt gestimuleerd die niet alleen toeschouwers zijn, maar actieve deelnemers aan het vormgeven van het gezondheidsverhaal van Angola.

Deze geselecteerde studenten namen snel en efficiënt hun rol op als onafhankelijke monitortrainers op provinciaal niveau. Een verantwoordelijkheid van dit niveau was niet alleen een primeur voor hen, maar ook een nieuwe aanpak van de WHO in Angola, die het vertrouwen van de organisatie in het potentieel en de capaciteiten van de Angolese jeugd bevestigde.

Voorbereiding was het sleutelwoord. Door deel te nemen aan een trainingssessie van een dag in Luanda, de hoofdstad van Angola, werden deze jonge studenten toegerust met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om trainingssessies in de provincies te leiden. Ze gingen naar regio’s in hun eigen land die velen voor het eerst ontdekten, een reis die niet alleen hun geografische kennis verruimde, maar ook een diepgewortelde verbinding met hun thuisland bevorderde.

Als trainers speelden de studenten een cruciale rol bij het opbouwen van een netwerk van goed geïnformeerde en capabele waarnemers in de 18 provincies van Angola, die de komende vier dagen toezicht zullen houden op de succesvolle lancering van de campagne. Als zodanig ging hun betrokkenheid verder dan louter participatie; was een belichaming van leiderschap en invloed, een bewijs van de substantiële impact die jonge mensen hebben bij het leiden van hun land naar een gezondere toekomst.

De deelname van studenten aan de nationale poliocampagne via de WHO is een voorbeeld van de toewijding van de WHO om jonge mensen te integreren in haar missie, en hen te inspireren om de volgende leiders en gezondheidsprofessionals te zijn die de nuances begrijpen van het werken voor een internationale organisatie en een tastbare impact kunnen bereiken . in hun eigen land.

In essentie heeft de samenwerking tussen de WHO en UPRA in korte tijd al het belang aangetoond van sterke partnerschappen in lijn met Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 17 en bij de promotie van jonge leiders die de gezondheids- en welzijnssector zullen definiëren. .

Een UPRA-student die praktijkles geeft

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.