AccueilNederlandZuid-Soedan: VN-agentschappen dringen...

Zuid-Soedan: VN-agentschappen dringen aan op onmiddellijke actie om een ​​dieper wordende voedselcrisis te voorkomen

Tijdens een driedaags bezoek aan het land heeft Qu Dongyu, directeur-generaal van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO); Cindy McCain, uitvoerend directeur van het Wereldvoedselprogramma (WFP); en Alvaro Lario, voorzitter van het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling (UITDRUKKING) getuige geweest de verwoestende gevolgen van zware weersomstandigheden en een gebrek aan infrastructuur voor gemeenschappen.

« Conflicten, klimaatverandering en stijgende kosten in Zuid-Soedan veroorzaken een van de hoogste niveaus van honger ter wereld », zei mevrouw McCain.

Ze voegde eraan toe dat alleen het uitdelen van voedsel niet de oplossing is.

“We moeten de cyclus doorbreken en gemeenschappen in staat stellen de zaden van hoop, kansen en economische ontwikkeling te planten. Met vrede en stabiliteit is het potentieel van Zuid-Soedan ongelooflijk’, benadrukte ze.

Het bezoek komt er na een gezamenlijk VN-rapport over de staat van voedselzekerheid en voeding in de wereld in 2023, waaruit bleek dat sinds 2019 meer dan 120 miljoen mensen aan chronische ondervoeding lijden.

Potentiële graanschuur van Oost-Afrika

Zuid-Soedan biedt een enorm potentieel als belangrijk voedselproducerend land, maar jarenlange conflicten, verergerd door klimaatverandering, slechte infrastructuur, laag onderwijs en hoge werkloosheid staan ​​elke vooruitgang in de weg, volgens FAO.

« Zuid-Soedan heeft het potentieel om de graanschuur van Oost-Afrika te zijn, maar de klimaatcrisis, slechte landbouwinfrastructuur, instabiliteit en economische schokken blijven de landbouw- en veeteeltproductiviteit en voedselbeschikbaarheid verstoren. » gezegd Dhr. Qu, wijzend op het belang van nieuwe financiering.

« Investeringen en stimulerend beleid die de voedselzekerheid, veerkracht en klimaatadaptatie op langere termijn verbeteren, zijn dringend nodig », voegde hij eraan toe.

Enorme investeringen nodig

Samenwerking tussen de drie VN-agentschappen en met de regering en andere partners in het land heeft de afgelopen jaren geholpen om hongersnood te voorkomen en boeren in staat te stellen hun voedselproductie en inkomen te verhogen.

Er is echter meer en aanhoudende actie nodig om te reageren op de aanhoudende hongercrisis, verdere tegenslagen te voorkomen en toekomstige crises te verzachten, aldus de agentschappen.

“Om dit te doen, moeten we enorme investeringen mobiliseren en best practices implementeren om voedselonzekerheid te bestrijden en ons aan te passen aan klimaatverandering. Dit zal ook de werkgelegenheid op het platteland aanzienlijk verbeteren. Maar we moeten nu handelen’ gezegd Meneer Lario.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.