AccueilNederlandZuid-Soedan: VN-agentschappen dringen...

Zuid-Soedan: VN-agentschappen dringen aan op onmiddellijke actie om een ​​dieper wordende voedselcrisis te voorkomen

Tijdens een driedaags bezoek aan het land heeft Qu Dongyu, directeur-generaal van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO); Cindy McCain, uitvoerend directeur van het Wereldvoedselprogramma (WFP); en Alvaro Lario, voorzitter van het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling (UITDRUKKING) getuige geweest de verwoestende gevolgen van zware weersomstandigheden en een gebrek aan infrastructuur voor gemeenschappen.

« Conflicten, klimaatverandering en stijgende kosten in Zuid-Soedan veroorzaken een van de hoogste niveaus van honger ter wereld », zei mevrouw McCain.

Ze voegde eraan toe dat alleen het uitdelen van voedsel niet de oplossing is.

“We moeten de cyclus doorbreken en gemeenschappen in staat stellen de zaden van hoop, kansen en economische ontwikkeling te planten. Met vrede en stabiliteit is het potentieel van Zuid-Soedan ongelooflijk’, benadrukte ze.

Het bezoek komt er na een gezamenlijk VN-rapport over de staat van voedselzekerheid en voeding in de wereld in 2023, waaruit bleek dat sinds 2019 meer dan 120 miljoen mensen aan chronische ondervoeding lijden.

Potentiële graanschuur van Oost-Afrika

Zuid-Soedan biedt een enorm potentieel als belangrijk voedselproducerend land, maar jarenlange conflicten, verergerd door klimaatverandering, slechte infrastructuur, laag onderwijs en hoge werkloosheid staan ​​elke vooruitgang in de weg, volgens FAO.

« Zuid-Soedan heeft het potentieel om de graanschuur van Oost-Afrika te zijn, maar de klimaatcrisis, slechte landbouwinfrastructuur, instabiliteit en economische schokken blijven de landbouw- en veeteeltproductiviteit en voedselbeschikbaarheid verstoren. » gezegd Dhr. Qu, wijzend op het belang van nieuwe financiering.

« Investeringen en stimulerend beleid die de voedselzekerheid, veerkracht en klimaatadaptatie op langere termijn verbeteren, zijn dringend nodig », voegde hij eraan toe.

Enorme investeringen nodig

Samenwerking tussen de drie VN-agentschappen en met de regering en andere partners in het land heeft de afgelopen jaren geholpen om hongersnood te voorkomen en boeren in staat te stellen hun voedselproductie en inkomen te verhogen.

Er is echter meer en aanhoudende actie nodig om te reageren op de aanhoudende hongercrisis, verdere tegenslagen te voorkomen en toekomstige crises te verzachten, aldus de agentschappen.

“Om dit te doen, moeten we enorme investeringen mobiliseren en best practices implementeren om voedselonzekerheid te bestrijden en ons aan te passen aan klimaatverandering. Dit zal ook de werkgelegenheid op het platteland aanzienlijk verbeteren. Maar we moeten nu handelen’ gezegd Meneer Lario.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.