AccueilNederlandWHO dringt aan...

WHO dringt aan op snelle actie nu gevallen van dengue toenemen in Bangladesh europahoy.news

De uitbraak, die sinds eind juni snel is toegenomen, registreerde tussen 1 januari en 7 augustus in totaal 69.483 bevestigde gevallen en 327 gerelateerde sterfgevallen, met een sterftecijfer van 0,47%. volgens aan de VN-gezondheidsorganisatie. De gevallen werden gemeld in de 64 districten van het land.

Alleen al in juli werden 43.854 gevallen en 204 sterfgevallen gemeld, wat neerkomt op 63% van alle gevallen en 62% van de sterfgevallen. De sterke toename van het aantal is ongekend in vergelijking met de afgelopen vijf jaar, wat de ernst van de aanhoudende uitbraak benadrukt.

« De hoogste incidentie van dengue doet zich voor tegen de achtergrond van een ongebruikelijke hoeveelheid periodieke regenval, gecombineerd met hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid, wat heeft geleid tot een toename van de muggenpopulatie in Bangladesh. » WHO gezegde.

dengue symptomen

De meeste mensen met dengue hebben milde of geen symptomen en genezen binnen twee weken. In zeldzame gevallen kan dengue ernstig zijn en tot de dood leiden. Als er symptomen optreden, beginnen ze meestal vier tot tien dagen na infectie en duren ze twee tot zeven dagen.

Symptomen kunnen zijn hoge koorts (40°C of 104°F), ernstige hoofdpijn, pijn achter de ogen, spier- en gewrichtspijn, misselijkheid, braken, gezwollen klieren en huiduitslag.

Ernstige dengue-symptomen treden vaak op nadat de koorts is gezakt en kan omvatten ernstige buikpijn, aanhoudend braken, snelle ademhaling, bloedend tandvlees of neus, vermoeidheid, rusteloosheid, bloed in braaksel of ontlasting, extreme dorst, bleke en koude huid en zich zwak voelen.

Mensen met deze ernstige symptomen moeten onmiddellijk medische hulp inroepen.

Overgebracht via muggenbeten

Dengue, een virale infectie die wordt overgedragen door muggenbeten, heeft lang tropische en subtropische gebieden geteisterd. tempels van de egyptenaren En Aedes albopictus muggen dienen als de primaire vectoren van de ziekte. A geïnfecteerde mug kan overbrengen het virus voor de rest van zijn leven.

Hoewel er momenteel geen specifieke behandeling voor dengue bestaat, kunnen vroege detectie en goede medische zorg voor casemanagement de mortaliteit aanzienlijk verminderen.

Volgens voor de WHO ligt de focus op de behandeling van pijnsymptomen. Acetaminophen (paracetamol) wordt vaak gebruikt om pijn te beheersen. Niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals ibuprofen en aspirine moeten worden vermeden, omdat ze het risico op bloedingen kunnen verhogen.

De inspanningen van de gezondheidsautoriteiten om de uitbraak onder controle te krijgen

De Bengaalse gezondheidsautoriteiten hebben een speciale controlekamer voor dengue opgezet voor gegevensverzameling en coördinatie op nationaal niveau, met extra controlekamers in alle districten en medische universiteitsziekenhuizen.

Zes ziekenhuizen toegewezen voor het beheer van COVID 19 patiënten in de hoofdstad Dhaka zijn herbestemd voor dengue-casemanagement en er zijn speciale dengue-afdelingen en -hoeken ingericht in medische universiteitsziekenhuizen.

Bovendien geven de autoriteiten training aan gezondheidspersoneel, leveren ze intraveneuze zoutoplossing en andere ondersteunende medicijnen aan gezondheidsinstellingen, en intensiveren ze het toezicht, de risicocommunicatie, betrokkenheid van de gemeenschap en laboratoriumtests.

De bestrijding van muggenpopulaties is een effectieve preventie tegen dengue.

De bestrijding van muggenpopulaties is een effectieve preventie tegen dengue.

WHO-advies en risicobeoordeling

De WHO beoordeelde het risico op dengue op nationaal niveau als « hoog », voornamelijk vanwege het toenemende aantal gevallen, het hoge sterftecijfer en de brede geografische spreiding van gevallen.

Het VN-gezondheidsagentschap riep op tot geïntegreerd vectorbeheer (IVM) om muggenpopulaties onder controle te houden en contact tussen mens en vector te verminderen, inclusief het elimineren van potentiële broedplaatsen, het verminderen van vectorpopulaties en het minimaliseren van infectie.

Specifieke acties omvatten vectorbestrijdingsstrategieën voor larven en volwassen muggen en bronvermindering, met name wateropslagpraktijken, en omvatten wekelijkse afdekking, leegloop en reiniging van huishoudelijke wateropslagcontainers, met behulp van met insecticide behandelde klamboes en besproeiing van binnenruimten (verneveling).

Op individueel niveau omvatten beschermende maatregelen het plaatselijk aanbrengen van insectenwerende middelen op onbedekte huid of behandeling van kleding, en het dragen van shirts en broeken met lange mouwen; Gebruik van huishoudelijke insectensprays of muggenspoelen, evenals raam- en deurhorren, die de kans kunnen verkleinen dat muggen het huis binnendringen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.