AccueilNederlandwat te doen...

wat te doen en te zien in deze historische stad europahoy.news

De must-sees van Leuven: wat te doen en te zien in deze historische stad

Leuven, een charmante stad in België, staat bekend om zijn rijke historische en culturele erfgoed. Deze bestemming is een waar paradijs voor liefhebbers van geschiedenis, architectuur en lekker bier. In dit artikel laten we je kennismaken met de must-sees van Leuven, de plekken die je absoluut gezien moet hebben tijdens je bezoek aan deze historische stad.

De Grote Markt van Leuven is ongetwijfeld een van de meest emblematische plekken in de stad. Omringd door prachtige gotische gebouwen, zoals het Stadhuis en het Maison des Brasseurs, is de Grote Markt een waar architectonisch meesterwerk. Stop zeker bij een van de vele cafés en restaurants langs het plein voor een traditioneel Belgisch biertje of een heerlijke wafel.

Niet ver van de Grote Markt vind je de Universiteit van Leuven, gesticht in 1425. Deze universiteit is een van de oudste en meest prestigieuze van Europa. Breng ook zeker een bezoek aan de Universiteitsbibliotheek, die een indrukwekkende collectie oude manuscripten en zeldzame boeken herbergt. De bibliotheek staat ook bekend om zijn prachtige leeszaal, versierd met fresco’s en glas-in-loodramen.

Als u een kunstliefhebber bent, mag u het M Museum, gevestigd in het voormalige Hôtel Vander Kelen-Mertens, niet missen. Dit museum herbergt een uitgebreide collectie kunstwerken variërend van de Middeleeuwen tot hedendaagse kunst. Hier kunt u schilderijen, sculpturen en handwerk bewonderen, maar ook tijdelijke tentoonstellingen.

Voor bierliefhebbers is een bezoek aan brouwerij Stella Artois een must. U zult het bereidingsproces van dit beroemde Belgische bier en zijn geschiedenis kunnen ontdekken. Aan het einde van de rondleiding kan je aan de brouwerijbar genieten van een vers gebrouwen Stella Artois bier.

Leuven is ook de thuisbasis van vele parken en tuinen waar u kunt ontspannen en genieten van de natuur. Parc d’Abdij van Park is een van de mooiste parken in de stad, met zijn uitgestrekte groene ruimten, vijvers en een 12e-eeuwse cisterciënzerabdij. Het is de perfecte plek voor een rustige wandeling of een gezinspicknick.

Als je geïnteresseerd bent in religieuze geschiedenis, bezoek dan zeker de kerk van Saint-Pierre, vlakbij de Grote Markt. Deze indrukwekkende gotische kerk herbergt prachtige glas-in-loodramen en een verzameling religieuze kunstwerken. Klim naar de top van de toren voor een panoramisch uitzicht over de stad.

Tot slot staat Leuven ook bekend om zijn bruisende nachtleven. De stad heeft vele bars en cafés waar u kunt genieten van een traditioneel Belgisch biertje of nieuwe smaken kunt ontdekken in de gespecialiseerde brouwerijen. Proef zeker het streekbier Geuze, een bier dat op natuurlijke wijze vergist en meerdere jaren rijpt in kelders.

Kortom, Leuven is een historische stad die het verdient om ontdekt te worden. Met zijn rijke architecturale erfgoed, interessante musea, groene parken en bruisend nachtleven heeft deze stad bezoekers veel te bieden. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, bier of gewoon op zoek bent naar een ontspannen uitje, Leuven zal je niet teleurstellen. Dus pak je koffers en trek eropuit om deze prachtige Belgische stad te verkennen!

Eerder gepost op Almouwatin.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.