AccueilNederlandwat te doen...

wat te doen en te zien europahoy.news

Mechelen is een pittoreske stad gelegen in België, tussen Brussel en Antwerpen. Het wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen die liever nabijgelegen grote steden bezoeken. Mechelen zit echter vol met interessante toeristische trekpleisters om te ontdekken. In dit artikel laten we je kennismaken met de leukste bezienswaardigheden in Mechelen, maar ook met wat er te doen en te zien is in deze charmante stad.

Eén van de eerste bezienswaardigheden in Mechelen die je niet mag missen is de Sint-Rombautkathedraal. Deze prachtige gotische kathedraal is een van de meest indrukwekkende in België. De toren bereikt een hoogte van 97 meter en biedt een panoramisch uitzicht over de stad. U kunt ook het interieur van de kathedraal bezoeken, waar u prachtige glas-in-loodramen en opmerkelijke sculpturen kunt bewonderen.

Niet ver van de kathedraal ligt het paleis van Margaretha van Oostenrijk. Deze voormalige residentie van de tante van Karel V is nu een museum met een collectie kunst en historische voorwerpen. Je ontdekt er werk van grote Vlaamse kunstenaars als Hans Memling en Rogier van der Weyden.

Als u geïnteresseerd bent in de Belgische geschiedenis, bezoek dan zeker het museum Hof ​​van Busleyden. Dit museum traceert de geschiedenis van de stad Mechelen en België via interactieve tentoonstellingen en historische objecten. Je zult veel kunnen leren over de geschiedenis van de regio en het belang ervan in het verleden.

Voor een meer speelse ervaring ga je naar Planckendael, een dierenpark in de buurt van Mechelen. Dit park herbergt meer dan 2.000 dieren van verschillende soorten, waaronder olifanten, giraffen en leeuwen. Je kunt door het park wandelen en de dieren observeren in een omgeving die dicht bij hun natuurlijke habitat ligt.

Natuurliefhebbers zullen ook genieten van een bezoek aan Tivoli Park. Dit aangelegde park biedt prachtige tuinen, vijvers en wandelpaden. U kunt ontspannen terwijl u de schoonheid van de natuur bewondert en buiten genieten van een picknick.

Als u van hedendaagse kunst houdt, mag u museum De Garage niet missen. Dit museum herbergt een collectie moderne en hedendaagse kunstwerken, evenals tijdelijke tentoonstellingen. Je ontdekt Belgische en internationale kunstenaars en ontdekt verschillende vormen van artistieke expressie.

Voor een unieke eetervaring kunt u ten slotte terecht op de Mechelse markt. Deze levendige markt biedt een grote verscheidenheid aan lokale producten, zoals kazen, vleeswaren en vers fruit. Je kunt er Belgische specialiteiten proeven en de unieke smaken van de streek ontdekken.

Kortom, Mechelen is een stad vol verrassingen en interessante toeristische trekpleisters om te ontdekken. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, natuur of gastronomie, in Mechelen vindt u zeker iets van uw gading. Mis de kans niet om deze charmante stad te bezoeken en alles te ervaren wat deze te bieden heeft.

Eerder gepost op Almouwatin.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Escalatie van het conflict gekoppeld aan de dodelijke dreiging van Mpox europahoy.news

Decennia lang heeft het conflict in het mineraalrijke oosten van de Democratische Republiek Congo geleid tot alarmerende niveaus van geweld, massale ontheemding, wijdverbreide ziekten, gendergerelateerd geweld en ernstige mentale trauma’s, aldus senior veiligheidsfunctionaris Dr. Adelheid Marschang Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 'Chronische en...

Herstel uw schuldenadvocaten annuleren € 30.000 in Inca (Balearen) met de tweedekanswet europahoy.news

/COMMUNICATIE/ De schuldenaar, die momenteel haar ouderdomspensioen aan het ontvangen is, verloor haar baan en moest leningen aanvragen Herstel uw schuldhet toonaangevende advocatenkantoor in Spanje op het gebied van de Tweede Kanswet, is erin geslaagd een schuld van 30.000 euro...

« Buddha Boy » a été reconnu coupable d’agression sexuelle -europeantis.news-

Au Népal, un chef spirituel connu sous le nom de « Buddha Boy » a été condamné le 1St de juillet à 10 ans de prison pour agression sexuelle sur mineure, a rapporté l'Associated Press, citant un communiqué du...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.