AccueilNederlandwat te doen...

wat te doen en te zien europahoy.news

Mechelen is een pittoreske stad gelegen in België, tussen Brussel en Antwerpen. Het wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen die liever nabijgelegen grote steden bezoeken. Mechelen zit echter vol met interessante toeristische trekpleisters om te ontdekken. In dit artikel laten we je kennismaken met de leukste bezienswaardigheden in Mechelen, maar ook met wat er te doen en te zien is in deze charmante stad.

Eén van de eerste bezienswaardigheden in Mechelen die je niet mag missen is de Sint-Rombautkathedraal. Deze prachtige gotische kathedraal is een van de meest indrukwekkende in België. De toren bereikt een hoogte van 97 meter en biedt een panoramisch uitzicht over de stad. U kunt ook het interieur van de kathedraal bezoeken, waar u prachtige glas-in-loodramen en opmerkelijke sculpturen kunt bewonderen.

Niet ver van de kathedraal ligt het paleis van Margaretha van Oostenrijk. Deze voormalige residentie van de tante van Karel V is nu een museum met een collectie kunst en historische voorwerpen. Je ontdekt er werk van grote Vlaamse kunstenaars als Hans Memling en Rogier van der Weyden.

Als u geïnteresseerd bent in de Belgische geschiedenis, bezoek dan zeker het museum Hof ​​van Busleyden. Dit museum traceert de geschiedenis van de stad Mechelen en België via interactieve tentoonstellingen en historische objecten. Je zult veel kunnen leren over de geschiedenis van de regio en het belang ervan in het verleden.

Voor een meer speelse ervaring ga je naar Planckendael, een dierenpark in de buurt van Mechelen. Dit park herbergt meer dan 2.000 dieren van verschillende soorten, waaronder olifanten, giraffen en leeuwen. Je kunt door het park wandelen en de dieren observeren in een omgeving die dicht bij hun natuurlijke habitat ligt.

Natuurliefhebbers zullen ook genieten van een bezoek aan Tivoli Park. Dit aangelegde park biedt prachtige tuinen, vijvers en wandelpaden. U kunt ontspannen terwijl u de schoonheid van de natuur bewondert en buiten genieten van een picknick.

Als u van hedendaagse kunst houdt, mag u museum De Garage niet missen. Dit museum herbergt een collectie moderne en hedendaagse kunstwerken, evenals tijdelijke tentoonstellingen. Je ontdekt Belgische en internationale kunstenaars en ontdekt verschillende vormen van artistieke expressie.

Voor een unieke eetervaring kunt u ten slotte terecht op de Mechelse markt. Deze levendige markt biedt een grote verscheidenheid aan lokale producten, zoals kazen, vleeswaren en vers fruit. Je kunt er Belgische specialiteiten proeven en de unieke smaken van de streek ontdekken.

Kortom, Mechelen is een stad vol verrassingen en interessante toeristische trekpleisters om te ontdekken. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, natuur of gastronomie, in Mechelen vindt u zeker iets van uw gading. Mis de kans niet om deze charmante stad te bezoeken en alles te ervaren wat deze te bieden heeft.

Eerder gepost op Almouwatin.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De enige manier om een ​​einde te maken aan het nucleaire risico “is het elimineren van kernwapens”: Guterres europahoy.news

Secretaris-generaal António Guterres deed zijn oproep dinsdag in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Totale Eliminatie van Kernwapens. Hij waarschuwde dat de zwaarbevochten vooruitgang die gedurende tientallen jaren is geboekt bij het voorkomen van het gebruik,...

Ukraine : Les viols et les tortures perpétrés par les forces russes se poursuivent, rapportent des experts des droits de l’homme

Membres de Commission d'enquête internationale indépendante sur l'Ukraine dit le Conseil des droits de l'homme de l'ONU à Genève, ils ont documenté des attaques à l'arme explosive contre des immeubles d'habitation, des infrastructures civiles et des institutions médicales, ainsi...

Vrij verkeer: de Schengenhervorming om grenscontroles alleen als laatste redmiddel te garanderen

Europarlementariërs in de Commissie Burgerlijke Vrijheden steunden voorstellen dat grenscontroles binnen de Schengenruimte voor vrij verkeer alleen opnieuw kunnen worden ingevoerd als dit absoluut noodzakelijk is. Woensdag keurden de EP-leden een ontwerprapport over de hervorming van de Schengengrenscode goed met...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.