AccueilNederlandVN viert vrijlating...

VN viert vrijlating van vijf functionarissen die vorig jaar in Jemen werden ontvoerd europahoy.news

De mannen, vier nationale medewerkers en een Bengaalse staatsburger, werden op 11 februari 2022 ontvoerd in het zuidelijke Abyan-gouvernement na terugkeer van een veldmissie.

VN-secretaris-generaal António Guterres was verheugd over hun vrijlating en merkte op dat de beschikbare informatie erop wijst dat ze allemaal in goede gezondheid verkeren.

De heer Guterres was « diep opgelucht dat zijn beproeving en de angst van zijn familie en vrienden eindelijk tot een einde zijn gekomen », zei zijn plaatsvervangend woordvoerder Farhan Haq in een verklaring.

« De secretaris-generaal herhaalt dat ontvoering een onmenselijke en ongerechtvaardigde misdaad is en roept op de daders ter verantwoording te roepen », zei hij. « Het betuigt ook zijn solidariteit met anderen die nog steeds tegen hun wil worden vastgehouden in Jemen. »

in een goed humeur

VN-coördinator voor humanitaire hulp voor Jemen, David Gressly, verwelkomde ook de ontwikkeling.

« Ik was erg blij om met eigen ogen te zien dat de vier Jemenitische collega’s in goede gezondheid verkeerden toen ik vandaag met hen vanuit Mukalla naar Aden vloog », zei hij.

De heer Gressly meldde dat iedereen in een goed humeur is en contact heeft met hun familie. Hij bedankte de Jemenitische regering en anderen die hebben bijgedragen aan de vrijlating van de personeelsleden en het waarborgen van hun gezondheid tijdens hun lange gevangenschap.

“Terwijl de hele VN-familie in Jemen opgelucht is dat onze collega’s vrij zijn, worden we er ook aan herinnerd dat andere VN-medewerkers nog steeds tegen hun wil worden vastgehouden in Jemen. We zijn solidair met hen », voegde hij eraan toe.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.