AccueilNederlandVan paleis tot...

Van paleis tot kazerne, Spanje Prinses van Asturië Leonor begint militaire zoektocht

Een persverklaring van de CasaReal van Spanje op de hoogte dat Hunne Majesteiten de Koning en Koningin van Spanje, vergezeld van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Doña Sofía, aanwezig zijn bij de intrede van Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Asturië Doña Leonor in de Algemene Militaire Academie van Zaragoza.

De koningen en prinses Doña Sofía hebben Hare Koninklijke Hoogheid de prinses van Asturië vergezeld bij haar inschrijving aan de Algemene Militaire Academie van Zaragoza, waar ze de eerste studiefase zal volgen die overeenkomt met haar militaire opleiding.

De Algemene Militaire Academie, opgericht in 1882, heeft gedurende haar drie periodes van activiteit meer dan 29.000 officieren opgeleid voor het leger, de burgerwacht en het gemeenschappelijk korps van de strijdkrachten. Het doel is om officieren voort te brengen met een uitstekende technische opleiding, grondige fysieke voorbereiding en een sterke morele basis, wat blijkt uit de beoefening van deugden die altijd kenmerkend zijn geweest voor de militaire instelling, weerspiegeld in de Cadet Decaloog. Deze officieren zijn bereid om de dagelijkse operaties van de eenheid te leiden, maar zijn ook in staat om teams in complexe situaties te leiden, moeilijke beslissingen te nemen en de verantwoordelijkheid voor de gevolgen daarvan volledig op zich te nemen. Uiteindelijk is het de onwankelbare roeping en het eeuwige doel van deze officieren om Spanje zo goed mogelijk te dienen.

De Algemene Militaire Academie kan bogen op een lange en illustere traditie in de opleiding van Spaanse legerofficieren. Onder de weinige geleerden die het onderwerp militaire opvoeding in Spanje hebben bestudeerd, zoals Clonard en Almirante, is vastgesteld dat de « Compañía de los Cien Donceles », opgericht in 1340 door koning Alfonso XI van Castilië, dient als de oudst bekende voorloper .

Het eerste project voor de oprichting van een progressief onderwijssysteem, gaande van algemeen naar specifiek, werd aan het einde van de 17e eeuw (1674) uitgevoerd in Brussel, waar de eerste echt moderne Militaire Academie van die tijd ontstond. De Militaire Academie van het Leger van Nederland werd in Brussel opgericht door D. Sebastián Fernández de Medrano, bekend als « Alférez Medrano », een veteraan van de Vlamingen Tercios, benoemd tot directeur vanwege zijn sterke wetenschappelijke en tactische achtergrond. Deze Academie verdiende een welverdiend prestige vanwege de diverse afkomst van haar studenten, het open karakter van haar curriculum, de theoretisch-praktische grondslagen van het leerproces, evenals de opmerkelijke prestaties van haar alumni, bekend als « Masters of War. ” Deze instelling kan worden beschouwd als de eerste belichaming van algemeen onderwijs, evenals een voorloper van wat later de Algemene Militaire Academie zou worden.

Deze oorsprong bevestigt de veelomvattende, evolutionaire en diverse aard die kenmerkend is voor de Algemene Militaire Academie, vermaard in de militaire opleiding van de meest ontwikkelde landen.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Vrede voor Azië roept op tot belangrijke conferentie over minderheidsrechten in Zuid-Azië -europeantimes.news- europahoy.new

Genève, 12 juli 2024 – Peace for Asia was gastheer van een cruciaal evenement met de titel “Minority Rights in South Asia” in Genève, waarbij de aandacht werd gevestigd op de urgente problemen waarmee etnische en sektarische gemeenschappen in...

Peace for Asia organise une conférence clé sur les droits des minorités en Asie du Sud -europeantimes.news-

Genève, le 12 juillet 2024 – Peace for Asia a organisé à Genève un événement crucial intitulé « Droits des minorités en Asie du Sud », attirant l'attention sur les problèmes urgents auxquels sont confrontées les communautés ethniques et...

Dwangarbeid is geïnstitutionaliseerd en gevaarlijk, waarschuwt VN-mensenrechtenbureau europahoy.new

In een rapport gebaseerd op 183 interviews met slachtoffers en getuigen van dwangarbeid die erin slaagden de DVK te ontvluchten en nu in het buitenland wonen, OHCHR citeerde de getuigenis van één persoon dat als een dagelijks werkquotum niet...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.