AccueilNederlandVan paleis tot...

Van paleis tot kazerne, Spanje Prinses van Asturië Leonor begint militaire zoektocht

Een persverklaring van de CasaReal van Spanje op de hoogte dat Hunne Majesteiten de Koning en Koningin van Spanje, vergezeld van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Doña Sofía, aanwezig zijn bij de intrede van Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Asturië Doña Leonor in de Algemene Militaire Academie van Zaragoza.

De koningen en prinses Doña Sofía hebben Hare Koninklijke Hoogheid de prinses van Asturië vergezeld bij haar inschrijving aan de Algemene Militaire Academie van Zaragoza, waar ze de eerste studiefase zal volgen die overeenkomt met haar militaire opleiding.

De Algemene Militaire Academie, opgericht in 1882, heeft gedurende haar drie periodes van activiteit meer dan 29.000 officieren opgeleid voor het leger, de burgerwacht en het gemeenschappelijk korps van de strijdkrachten. Het doel is om officieren voort te brengen met een uitstekende technische opleiding, grondige fysieke voorbereiding en een sterke morele basis, wat blijkt uit de beoefening van deugden die altijd kenmerkend zijn geweest voor de militaire instelling, weerspiegeld in de Cadet Decaloog. Deze officieren zijn bereid om de dagelijkse operaties van de eenheid te leiden, maar zijn ook in staat om teams in complexe situaties te leiden, moeilijke beslissingen te nemen en de verantwoordelijkheid voor de gevolgen daarvan volledig op zich te nemen. Uiteindelijk is het de onwankelbare roeping en het eeuwige doel van deze officieren om Spanje zo goed mogelijk te dienen.

De Algemene Militaire Academie kan bogen op een lange en illustere traditie in de opleiding van Spaanse legerofficieren. Onder de weinige geleerden die het onderwerp militaire opvoeding in Spanje hebben bestudeerd, zoals Clonard en Almirante, is vastgesteld dat de « Compañía de los Cien Donceles », opgericht in 1340 door koning Alfonso XI van Castilië, dient als de oudst bekende voorloper .

Het eerste project voor de oprichting van een progressief onderwijssysteem, gaande van algemeen naar specifiek, werd aan het einde van de 17e eeuw (1674) uitgevoerd in Brussel, waar de eerste echt moderne Militaire Academie van die tijd ontstond. De Militaire Academie van het Leger van Nederland werd in Brussel opgericht door D. Sebastián Fernández de Medrano, bekend als « Alférez Medrano », een veteraan van de Vlamingen Tercios, benoemd tot directeur vanwege zijn sterke wetenschappelijke en tactische achtergrond. Deze Academie verdiende een welverdiend prestige vanwege de diverse afkomst van haar studenten, het open karakter van haar curriculum, de theoretisch-praktische grondslagen van het leerproces, evenals de opmerkelijke prestaties van haar alumni, bekend als « Masters of War. ” Deze instelling kan worden beschouwd als de eerste belichaming van algemeen onderwijs, evenals een voorloper van wat later de Algemene Militaire Academie zou worden.

Deze oorsprong bevestigt de veelomvattende, evolutionaire en diverse aard die kenmerkend is voor de Algemene Militaire Academie, vermaard in de militaire opleiding van de meest ontwikkelde landen.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.