AccueilNederlandTroebel water overbruggen...

Troebel water overbruggen te midden van overstromingen en droogtes in de VS europahoy.news

Er is een wereldwijde aanpak nodig om de huidige watercrisis aan te pakken, aangezien kwetsbare gemeenschappen in de Verenigde Staten worden geconfronteerd met historische overstromingen en droogtes, kwesties die centraal zullen staan ​​tijdens de komende Wereldwaterweek, die wordt ondersteund door de VN.

Traditionele totempalen torenen uit boven de kustplaats Taholah in de staat Washington, de thuisbasis van de Quinault Indian Nation, een indianenreservaat.

De totempalen zijn uit cederhout gesneden en vertegenwoordigen oude gebruiken, van vissen tot varen, ter ere van hun verbinding met hun land en dieren.

De stad is de afgelopen jaren een totempaal geworden voor de gevolgen van een modernere bedreiging voor de VS: klimaatverandering. Overstromingen als gevolg van de stijgende zeespiegel en extreme weersomstandigheden dwingen deze kleine gemeenschap van 650 inwoners om naar hoger gelegen gebieden te verhuizen vanuit het land waar ze al duizenden jaren wonen.

tsunami-evacuaties

Taholah is de thuisbasis van de Quinault Indian Nation.

Tsunami is misschien geen veelgehoorde term als het gaat om Amerikaanse weersystemen, maar voor Quinault-raadslid Ryan Hendricks waren noodoefeningen een regelmatig, zij het angstaanjagend, onderdeel van zijn jeugd.

« Sinds ik een kind was, heb ik hier vier tsunami-evacuaties meegemaakt », zei hij. “En de grootste zorg, nu ik mijn eigen gezin heb, is dat ze ‘s nachts komen. We hebben tsunami-sirenes die we gelukkig hebben, maar ze zeggen dat ze goed zijn voor ongeveer 10-15 minuten evacuatietijd. Dat betekent geen bezittingen, geen foto’s. Je bent blij om gewoon weg te komen met je leven. »

De grootste poging van het land om door het weer getroffen gemeenschappen te verplaatsen

Klimaatverandering treft de Verenigde Staten | Troebele wateren

In november 2022 kende de Amerikaanse regering elk $ 25 miljoen toe aan drie inheemse gemeenschappen, waaronder Quinault. Tot op heden is dit een van de grootste inspanningen in het land om gemeenschappen te verplaatsen die in gevaar zijn door de catastrofale gevolgen van klimaatverandering.

Voor de Quinault Nation, zelfbestuur sinds 1990, begon het verhuizingsproces twee decennia geleden, inclusief de verhuizing van de gemeenschapskliniek.

« We zijn erg dankbaar voor de dollars die we tot nu toe hebben ontvangen, maar het is een kwart van wat het zal kosten om naar de heuvel te verhuizen », zei Guy Capoeman, president van de Quinault Nation.

De klimaatcrisis is de ‘watercrisis’

Inwoners van Taholah verhuizen naar hoger gelegen gebieden om de gevolgen van extreem weer te vermijden.

Inwoners van Taholah verhuizen naar hoger gelegen gebieden om de gevolgen van extreem weer te vermijden.

Johannes Cullmann, vice-president van UN-Water, legde uit dat de klimaatcrisis « in de eerste plaats een watercrisis is ».

Te midden van de stijgende zeespiegel door smeltende gletsjers en een veranderend regenpatroon, zei hij dat langere droge periodes verband houden met meer branden.

“Onze hele omgeving verandert als de regen verandert, omdat het die vochtigheid in onze ecosystemen is [and] in de bodem waardoor onze planten kunnen groeien, maar ons ook beschermt tegen extreme hitte en droogte”, zei hij.

droogte in Arizona

Vrijwilligers zorgen voor waterlevering bij een daklozenkamp in Phoenix.

Vrijwilligers zorgen voor waterlevering bij een daklozenkamp in Phoenix.

Zo’n 2400 kilometer verderop in Phoenix, Arizona, gelegen in de Sonoran-woestijn, roept een 23 jaar durende megadroogte zorgen op over hoe de stad haar watervoorziening kan behouden. De stad heeft momenteel te maken met een hittegolf. In juli waren er 31 opeenvolgende dagen met temperaturen boven 110 ° F (43 ° C), waarmee het vorige record van 18 dagen van juni 1974 werd verbroken.

De Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) heeft juli 2023 uitgeroepen tot de warmste maand ooit gemeten.

Een team van medewerkers en vrijwilligers van het nieuw opgerichte City of Phoenix Office of Heat Response and Mitigation, het eerste in zijn soort in de VS, werkt om snel water te leveren aan de dakloze bevolking van de stad.

Michelle Litwin, Heat Response Program Manager, voert vier keer per week outreach uit in kwetsbare gebieden.

« Er is zeker een groter gevoel van urgentie », zei hij. « Helaas zien we dat het aantal sterfgevallen door hitte elke zomer de verkeerde kant op gaat. »

dode poolwaarschuwing

Kathryn Sorensen, onderzoeksdirecteur van het Kyl Center for Water Policy aan de Arizona State University.

Kathryn Sorensen, onderzoeksdirecteur van het Kyl Center for Water Policy aan de Arizona State University.

De eens zo sterke aanvoer van Phoenix uit het Salt and Verde River-systeem en de Colorado-rivier, die 40 miljoen mensen in het westen van de VS bedient, is afgenomen. De belangrijkste reservoirs van de rivier zijn tot gevaarlijk lage niveaus gedaald, waarvan een groot deel verloren is gegaan door chronisch overmatig gebruik en droogte.

« Ongeveer 60 procent van ons water komt uit deze rivieren, iets minder dan 40 procent komt uit de Colorado-rivier en een kleine hoeveelheid is grondwater », zegt Kathryn Sorensen, onderzoeksdirecteur van het Kyl Center for Water Policy in Arizona. Staatsuniversiteit. « Dat is een uitdaging voor ons, vooral als we kijken naar de schaarste en het potentieel voor ‘dode fondsen’. »

Dead pool is de onheilspellende term die wordt gebruikt om het voorkomen van water in een reservoir te beschrijven dat zo laag valt dat het niet stroomafwaarts van de dam kan stromen. Om dit aan te pakken, zei hij, investeerde Phoenix ongeveer $ 500 miljoen om watervoorraden van het Salt and Verde-riviersysteem te verplaatsen naar gebieden die tegenwoordig afhankelijk zijn van de Colorado-rivier.

Er zijn regionale en mondiale benaderingen nodig

Johannes Cullmann, van UN-Water, wijst erop dat droogte niet wordt gerespecteerd grenzen en ze moeten op regionaal, zelfs mondiaal niveau worden aangepakt.

Wanneer de Wereldwaterweek op 20 augustus van start gaat in Stockholm, Zweden, zullen experts en mensen die getroffen zijn door de watercrisis samenkomen “om te onderzoeken hoe water een krachtig instrument kan zijn bij het aanpakken van de klimaatcrisis, de opwarming van de aarde, het verlies aan biodiversiteit, armoede en vele anderen. andere watergerelateerde uitdagingen,” zei hij.

De kwesties die daar worden besproken, zullen ongetwijfeld weerklank vinden bij zowel mevrouw Sorensen in Arizona als de heer Capoeman in de staat Washington.

« In onze woestijnstad hebben we nooit de luxe gehad om water als vanzelfsprekend te beschouwen », zei mevrouw Sorensen. « Ik vind het heel belangrijk om de cultuur te veranderen. »

Hoewel de heer Capoeman zei dat hij niemand uit zijn gemeenschap zal dwingen te verhuizen, voegde hij eraan toe dat er iets moet veranderen om hun veiligheid en manier van leven te waarborgen.

« Want zonder die manier van leven, dat wereldbeeld dat uit deze omgeving komt, wat zijn we dan? » hij zei. « En wij zijn meer Quinault? »

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Europese Commissie onderzoekt Delivery Hero en Glovo op mogelijke concurrentiebeperkende praktijken -europeantimes.news- europahoy.news

In een gedurfde stap om de concurrentie op de bloeiende online markt voor voedselbezorging veilig te stellen, is de Europese Commissie een formeel antitrustonderzoek gestart naar twee van Europa's grootste voedselbezorgbedrijven, Delivery Hero en Glovo. Dit onderzoek zou...

La Commission européenne enquête sur Delivery Hero et Glovo pour d’éventuelles pratiques anticoncurrentielles -europeantis.news-

Dans une démarche audacieuse visant à sauvegarder la concurrence sur le marché en plein essor de la livraison de nourriture en ligne, la Commission européenne a lancé une enquête antitrust formelle sur deux des plus grandes sociétés de livraison...

Bossen lopen een steeds groter risico op bosbranden en ongedierte als gevolg van de klimaatverandering europahoy.new

“Bossen en bomen zijn essentiële componenten van agrofoodsystemen. “Het verwijderen van bosbedekking, vooral in de tropen, verhoogt de lokale temperaturen en verandert de regenpatronen op manieren die de lokale effecten van de mondiale klimaatverandering verergeren, met mogelijk ernstige...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.