AccueilNederland'Toenemende militarisering' van...

‘Toenemende militarisering’ van DPR Korea voedt toenemende mensenrechtenschendingen europahoy.news

rapporteren aan de VN Veiligheidsraad, volker in het turks Hij nam een ​​lange lijst van schendingen van rechten door en zei dat veel « rechtstreeks voortkomen uit of steun verlenen aan de toenemende militarisering van de DVK ».

Zijn argument werd versterkt door de onafhankelijke mensenrechtenexpert van de VN elizabeth zalm die de ambassadeurs vertelden dat de leiders van de DVK, beter bekend als Noord-Korea, herhaaldelijk hebben geëist dat burgers zich in sommige gevallen tot het punt van uithongering vastklampen, “zodat de beschikbare middelen kunnen worden gebruikt om nucleaire en raketprogramma’s te financieren . .”

geweren boven rechten

Hoge Commissaris Türk merkte op hoe het wijdverbreide gebruik van dwangarbeid, ook in kampen met politieke gevangenen, door kinderen die gedwongen worden om gewassen te oogsten en de confiscatie van arbeiderslonen in het buitenland, Pyongyangs noodzaak om « wapens te maken » ondersteunt.

Gemeentehuis Ze ontmoetten elkaar iets meer dan een maand geleden. om de « alarmerende en onhoudbare » situatie op het schiereiland te bespreken, die ook naburige landen zoals Japan treft, na de vierde ICBM-lancering van de DVK dit jaar.

De VN-mensenrechtenchef begon zijn briefing door te wijzen op de erbarmelijke toestand van de mensenrechten daar, die niet alleen ten grondslag liggen aan veiligheid, maar ook aan humanitaire actie en ontwikkeling.

Zelden was de DVK zo « pijnlijk gesloten » voor de buitenwereld als nu, veroorzaakt door grenssluitingen als gevolg van de COVID 19 pandemie.

Informatie verzameld door uw kantoor, OHCHR, “zelfs uit interviews en openbare informatie die door de regering zelf is uitgegeven, wijst op een toenemende onderdrukking van de rechten op vrijheid van meningsuiting, privacy en verkeer; de hardnekkigheid van wijdverbreide praktijken van dwangarbeid; en een verslechtering van de economische en sociale rechtensituatie als gevolg van de sluiting van markten en andere vormen van inkomstengenerering.”

Sinds de lockdown is « slechts een handjevol » uit het noorden gekomen, zei hij.

Hulp ‘afgewezen’

Hoewel de DVK heeft gezegd open te staan ​​voor internationale samenwerking om een ​​einde te maken aan een voedselvoorzienings- en voedingscrisis, zijn aanbiedingen voor humanitaire hulp « grotendeels afgewezen », zei Türk.

VN-landenteam blijft gestrand te midden van lockdowns grenzen, samen met bijna alle andere buitenlanders. Hij zei dat de terugkeer van het landenteam en het nieuwe partnerschapskader « cruciaal zouden zijn om gecoördineerd werk voort te zetten om het lijden van mensen aan te pakken ».

Hij riep op tot verantwoording voor slachtoffers van rechtenschendingen, zowel via de Internationaal Strafhof en door programma’s « opheldering van de waarheid, herstel van stoffelijke resten en herstel ».

Duizenden Noord-Koreanen lopen nog steeds het risico van onvrijwillige repatriëring, zei hij, waar ze te maken kunnen krijgen met marteling en willekeurige detentie. Hij drong er bij alle staten op aan geen burgers naar huis te sturen « en hen de nodige bescherming en humanitaire hulp te bieden ».

« Duurzame vrede kan alleen tot stand worden gebracht door mensenrechten en hun uitvloeisels te bevorderen: verzoening, inclusie en rechtvaardigheid », concludeerde hij.

De cruciale rol van vrouwen voor vrede

De speciale VN-rapporteur voor mensenrechten in de DVK, mevrouw Salmón, benadrukte de precaire situatie van vrouwen en meisjes daar, te beginnen met de kwetsbaarheid voor honger, ziekte en gebrek aan beschikbare medische zorg.

« Vrouwen worden vastgehouden in onmenselijke omstandigheden en onderworpen aan marteling en mishandeling, dwangarbeid en gendergeweld door staatsambtenaren », zei hij tegen de ambassadeurs bij de Raad.

Hij zei dat ze pacificatie moesten overwegen « die verder gaat dan de afwezigheid van geweld of de angst voor geweld ».

« Bij de voorbereiding op elk mogelijk vredesproces moeten vrouwen als besluitvormers worden betrokken en dit proces moet nu beginnen. »

Ze zei dat « duidelijke maatstaven » voor mensenrechten een essentieel onderdeel vormen van elke onderhandeling.

« Ik roep de Veiligheidsraad op om de bescherming van de mensenrechten centraal te stellen op een nieuw leven ingeblazen vredes- en veiligheidsagenda. »

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.