AccueilNederland'Toenemende militarisering' van...

‘Toenemende militarisering’ van DPR Korea voedt toenemende mensenrechtenschendingen europahoy.news

rapporteren aan de VN Veiligheidsraad, volker in het turks Hij nam een ​​lange lijst van schendingen van rechten door en zei dat veel « rechtstreeks voortkomen uit of steun verlenen aan de toenemende militarisering van de DVK ».

Zijn argument werd versterkt door de onafhankelijke mensenrechtenexpert van de VN elizabeth zalm die de ambassadeurs vertelden dat de leiders van de DVK, beter bekend als Noord-Korea, herhaaldelijk hebben geëist dat burgers zich in sommige gevallen tot het punt van uithongering vastklampen, “zodat de beschikbare middelen kunnen worden gebruikt om nucleaire en raketprogramma’s te financieren . .”

geweren boven rechten

Hoge Commissaris Türk merkte op hoe het wijdverbreide gebruik van dwangarbeid, ook in kampen met politieke gevangenen, door kinderen die gedwongen worden om gewassen te oogsten en de confiscatie van arbeiderslonen in het buitenland, Pyongyangs noodzaak om « wapens te maken » ondersteunt.

Gemeentehuis Ze ontmoetten elkaar iets meer dan een maand geleden. om de « alarmerende en onhoudbare » situatie op het schiereiland te bespreken, die ook naburige landen zoals Japan treft, na de vierde ICBM-lancering van de DVK dit jaar.

De VN-mensenrechtenchef begon zijn briefing door te wijzen op de erbarmelijke toestand van de mensenrechten daar, die niet alleen ten grondslag liggen aan veiligheid, maar ook aan humanitaire actie en ontwikkeling.

Zelden was de DVK zo « pijnlijk gesloten » voor de buitenwereld als nu, veroorzaakt door grenssluitingen als gevolg van de COVID 19 pandemie.

Informatie verzameld door uw kantoor, OHCHR, “zelfs uit interviews en openbare informatie die door de regering zelf is uitgegeven, wijst op een toenemende onderdrukking van de rechten op vrijheid van meningsuiting, privacy en verkeer; de hardnekkigheid van wijdverbreide praktijken van dwangarbeid; en een verslechtering van de economische en sociale rechtensituatie als gevolg van de sluiting van markten en andere vormen van inkomstengenerering.”

Sinds de lockdown is « slechts een handjevol » uit het noorden gekomen, zei hij.

Hulp ‘afgewezen’

Hoewel de DVK heeft gezegd open te staan ​​voor internationale samenwerking om een ​​einde te maken aan een voedselvoorzienings- en voedingscrisis, zijn aanbiedingen voor humanitaire hulp « grotendeels afgewezen », zei Türk.

VN-landenteam blijft gestrand te midden van lockdowns grenzen, samen met bijna alle andere buitenlanders. Hij zei dat de terugkeer van het landenteam en het nieuwe partnerschapskader « cruciaal zouden zijn om gecoördineerd werk voort te zetten om het lijden van mensen aan te pakken ».

Hij riep op tot verantwoording voor slachtoffers van rechtenschendingen, zowel via de Internationaal Strafhof en door programma’s « opheldering van de waarheid, herstel van stoffelijke resten en herstel ».

Duizenden Noord-Koreanen lopen nog steeds het risico van onvrijwillige repatriëring, zei hij, waar ze te maken kunnen krijgen met marteling en willekeurige detentie. Hij drong er bij alle staten op aan geen burgers naar huis te sturen « en hen de nodige bescherming en humanitaire hulp te bieden ».

« Duurzame vrede kan alleen tot stand worden gebracht door mensenrechten en hun uitvloeisels te bevorderen: verzoening, inclusie en rechtvaardigheid », concludeerde hij.

De cruciale rol van vrouwen voor vrede

De speciale VN-rapporteur voor mensenrechten in de DVK, mevrouw Salmón, benadrukte de precaire situatie van vrouwen en meisjes daar, te beginnen met de kwetsbaarheid voor honger, ziekte en gebrek aan beschikbare medische zorg.

« Vrouwen worden vastgehouden in onmenselijke omstandigheden en onderworpen aan marteling en mishandeling, dwangarbeid en gendergeweld door staatsambtenaren », zei hij tegen de ambassadeurs bij de Raad.

Hij zei dat ze pacificatie moesten overwegen « die verder gaat dan de afwezigheid van geweld of de angst voor geweld ».

« Bij de voorbereiding op elk mogelijk vredesproces moeten vrouwen als besluitvormers worden betrokken en dit proces moet nu beginnen. »

Ze zei dat « duidelijke maatstaven » voor mensenrechten een essentieel onderdeel vormen van elke onderhandeling.

« Ik roep de Veiligheidsraad op om de bescherming van de mensenrechten centraal te stellen op een nieuw leven ingeblazen vredes- en veiligheidsagenda. »

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Europese Commissie onderzoekt Delivery Hero en Glovo op mogelijke concurrentiebeperkende praktijken -europeantimes.news- europahoy.news

In een gedurfde stap om de concurrentie op de bloeiende online markt voor voedselbezorging veilig te stellen, is de Europese Commissie een formeel antitrustonderzoek gestart naar twee van Europa's grootste voedselbezorgbedrijven, Delivery Hero en Glovo. Dit onderzoek zou...

La Commission européenne enquête sur Delivery Hero et Glovo pour d’éventuelles pratiques anticoncurrentielles -europeantis.news-

Dans une démarche audacieuse visant à sauvegarder la concurrence sur le marché en plein essor de la livraison de nourriture en ligne, la Commission européenne a lancé une enquête antitrust formelle sur deux des plus grandes sociétés de livraison...

Bossen lopen een steeds groter risico op bosbranden en ongedierte als gevolg van de klimaatverandering europahoy.new

“Bossen en bomen zijn essentiële componenten van agrofoodsystemen. “Het verwijderen van bosbedekking, vooral in de tropen, verhoogt de lokale temperaturen en verandert de regenpatronen op manieren die de lokale effecten van de mondiale klimaatverandering verergeren, met mogelijk ernstige...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.