AccueilNederlandTaiwan viert de...

Taiwan viert de 80e verjaardag van Dr. Hong Tao-Tze in spectaculaire Qigong-stijl

De Tai Ji Men-beweging markeerde een gedenkwaardige gebeurtenis op 30 juli 2023, toen ze de 80ste verjaardag vierden van hun oprichter en visionaire grootmeester, Dr. Hong Tao-Tze, en vele Qigong-beoefenaars van over de hele wereld samenbrachten op een reis van evenwicht en harmonie. Tai Ji Men, opgericht in 1966, omarmt de fundamentele filosofie van het harmoniseren van tegengestelde krachten zoals yin-yang en lichamelijke energie (qi), waarbij culturele grenzen worden overschreden.

De viering bracht honderden dizi’s en eminente persoonlijkheden samen, waaronder onder andere de vice-president van de regering van Taiwan en de burgemeester van Taipei, Chiang Wan-an, die allemaal de tijdloze boodschap van wereldvrede van Dr. Hong weergalmden. Voorbij Mannen Taijiarts Hong Tao TzeDe invloed van strekt zich uit als pleitbezorger van cultureel behoud en wereldwijde harmonie. Met een decennialange erfenis blijft het welzijn en eenheid inspireren.

Op 30 juli 2023 werd in Taipei de 80ste verjaardag gevierd van de oprichter en grootmeester van de Tai Ji Men-beweging.

Dr. Hong Tao-Tze, 80 jaar oud

Dr. Hong Tao-Tze is de Shifu (Grootmeester) van duizenden Qigong-beoefenaars die bekend staan ​​als Tai Ji Men, een spirituele beweging die hij in 1966 oprichtte. Tai Ji Men is een oude « menpai », d.w.z. een school van Qigong, krijgskunsten en zelfontplooiing die tienduizenden dizis (discipelen) samenbrengt in Taiwan en in het buitenland (ze hebben bijvoorbeeld ook een groeiend aantal centra in de Verenigde Staten).

De wijsheid verankerd in Taosim

Het is diep geworteld in de wijsheid van het taoïsme. In de kern draait de spirituele filosofie van de academie om het bereiken van een harmonieus evenwicht tussen tegengestelde krachten zoals yin en yang, hemel en aarde, lichaam (hart) en geest, energie (qi).

Tai Ji Men-volgelingen, bekend als dizi of discipelen, hebben verschillende achtergronden en religies, zonder verplichting om het taoïsme over te nemen. Door zich af te stemmen op hun kernovertuigingen en zich bezig te houden met de beoefening van Qigong en vechtsporten, streven deze dizi’s ernaar hun fysieke welzijn te verbeteren, hun hart te zuiveren en de essentie van hun ziel te herontdekken. .

Dr. Hong Tao-Tze werd gevierd door hoge ambtenaren en internationale mensenrechtenactivisten

De viering werd bijgewoond door honderden dizi’s en prominente Taiwanese persoonlijkheden, waaronder de burgemeester van Taipei, Chiang Wan-an en vice-voorzitter van de uitvoerende yuan van de Taiwanese regering.

Speciale gasten waren ook een delegatie van internationale wetenschappers en activisten, zoals Dr. Agorom Dike, President van de Caribbean and African Faith-Based Leadership Conference en Liaison to the White House Faith-Based Cabinet Offices, Herta Margarethe Habsburg -Lorraine, president van de Oostenrijkse NGO Flame of Peace, Willy Fautre, voorzitter van Human Rights Without Frontiers, Thierry Valle van de NGO UN ECOSOC Freedom of Conscience, Massimo Introvigneredacteur van het tijdschrift Bitter Winter, of Erik RouxVice-president van de Scientology Kerk European Office for Public Affairs and Human Rights.

Tai Ji Men, internationaal bekend om hun culturele en artistieke presentaties, was het evenement de gelegenheid van een groots artistiek spektakel met dansers, vechtsportbeoefenaars, zangers en muzikanten, dat het publiek op zijn kop zette voor meer dan twee uur entertainment.

Vrede over de hele wereld

Dr. Hong Tao-Tze stond natuurlijk in het middelpunt van de viering en hij bracht een vredesboodschap over aan de deelnemers en wenste zoals gewoonlijk vrede aan iedereen in de wereld. Op 80-jarige leeftijd straalt Dr. Hong Tao-Tze gezondheid en jeugd uit. Het bewijs van zijn goede werk, het enthousiasme en de vreugde van zijn dizis was oogverblindend, en de viering was een echte demonstratie van vreugde voor alle deelnemers.

Chinese cultuur

De inspanningen van Dr. Hong omvatten zowel de viering van de traditionele Chinese cultuur als de wereldwijde pleitbezorging van wereldvrede en mededogen. De academie integreert gebieden zoals geneeskunde, filosofie, literatuur en onderwijs en vormt een alomvattende benadering van vechtsporten.

De band tussen Dr. Hong Tao-tze, liefkozend bekend als « Shifu », die zowel de rol van gerespecteerde vaderfiguur als leraar vervult, en zijn studenten, bekend als « dizi », is zeer hecht. Evenzo delen de dizi diepe banden met elkaar. De organisatie benadrukt de morele principes waaraan dizi-aspiranten zich moeten houden voordat ze geaccepteerd kunnen worden als Tai Ji Men-discipelen.

Vrede en liefde, een non-stop boodschap en bevel

De Tai Ji Men Cultural Goodwill Group en de Wereldfederatie van Vrede en Liefde (FOWPAL)waarvan dr. Hong Tao-Tze de president is, ondernam reizen naar 101 landenverspreid de boodschap van geweten, liefde en vrede.

Naast het instrueren en regisseren Mannen Taiji Dizis, Dr. Hong heeft wereldwijde erkenning gekregen voor het starten van een wereldwijde beweging voor vrede. Hij ontmoette een groot aantal internationale leiders, variërend van Paus Benedictus XVI En Nelson Mandela Bij secretaris-generaal van de VN, evenals overheidsfunctionarissen uit landen over de hele wereld. Het doel is om wereldwijde harmonie te bevorderen door middel van verschillende methoden, zoals culturele interacties en plechtige ceremonies met het luiden van de wereldvrede bel en liefde. Dit vierde Taiwan in juli.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Mozambique roept op tot vertrouwen en wederzijds respect tussen de VN-leden europahoy.news

“Zelfs degenen die veel hebben, besteden, in plaats van vertrouwen en solidariteit op te bouwen, hun middelen aan het investeren in concurrentie die wordt aangewakkerd door wantrouwen”, zegt Filipe Jacinto Nyusi. In die zin benadrukte hij drie gebieden die dringend...

Guerre au Soudan : le « combat brutal » doit cesser alors que les souffrances des civils s’intensifient

Les civils continuent de payer un lourd tribut alors que la « violence insensée » entre armées rivales se poursuit au Soudan, a déclaré mercredi le chef des affaires politiques de l'ONU. Lien source Lien source

“De mensheid vestigt haar hoop niet langer op de VN”, zegt Zelensky tegen de Veiligheidsraad europahoy.new

“Ongeacht wie je bent, het huidige VN-systeem maakt je nog steeds minder invloedrijk dan het vetorecht van enkelen en misbruikt door één: Rusland. Dat gaat ten koste van alle andere leden van de VN”, zei hij via een...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.