AccueilACTUALITESpanje wint Wereldkampioenschap...

Spanje wint Wereldkampioenschap Dames met linksbenige aanval die barrières doorbreekt

Op een moment dat voor altijd in de geschiedenis zal worden herinnerd, heeft Spanje een prestatie geleverd door de wereldkampioenstitel te winnen. Deze opmerkelijke prestatie kwam tot stand door het linksbenige doelpunt van Olga Carmona, dat niet alleen de oppositie ontmantelde, maar ook langdurige barrières doorbrak. Het doelpunt van Carmona stelde niet alleen de overwinning veilig, maar markeerde ook een ongelooflijke mijlpaal voor het Spaanse nationale vrouwenteam toen ze hun allereerste wereldkampioenschap claimden. Deze triomf staat als een bewijs van hun toewijding en resoneert diep met vrouwen door het hele land symboliseert hun collectieve triomf over tegenspoed.

Een doel van historische proporties

Terwijl Olga Carmona naar het doel van Engeland sprintte, hield het hele land vol verwachting de adem in. Ze stelde niet teleur. Haar doelpunt werd een prestatie voor de 23 spelers die blessures hadden gehad en opmerkelijk herstelden. Het was ook een gelegenheid voor al die vrouwen die door de jaren heen stadions hadden gevuld – wedstrijdvertellers, piloten, juryleden, coureurs, monteurs – individuen die ooit als ‘anders’ werden beschouwd, simpelweg omdat ze hun passie nastreefden, voor voetballen op speelplaatsen. Nu dragen ze trots sterren op hun borst terwijl ze hun dromen zonder beperkingen volgen. Met Carmona’s vastberaden slag omverwerpende barrières die ooit hoog stonden, illustreert het de geest van het grijpen van kansen ondanks aanhoudende ongelijkheid. Terwijl vrouwen blijven stijgen en door glazen plafonds breken, zijn we getuige van echte vooruitgang.

Spanje had zijn positie als wereldkampioen verstevigd in navolging van een verenigd feest dat begon in 2010 en bleef weerklinken in 2023.

De uitdaging aangaan

Het antwoord van Spanje op de uitdaging was echt indrukwekkend. Ze wachtten slim op hun strategie om Engeland te ontregelen. Ze vertoonden balcontrole en legden hun ritme op aan het Engelse team van Sarina Wiegman. De pogingen van Engeland om het doel van Cata Coll te bereiken waren minimaal. Voldeed niet aan de verwachtingen. Het spelplan werd minutieus achter deuren opgesteld. De spelers begrepen hun rol.

Aitana Bonmati en Hermoso onder druk zetten terwijl Mariona sterk bleef op het middenveld en de opmars van Engeland dwarsboomde. Uitgevoerde lange passes richting Salma Paralluelo maakten de regerend Europees kampioen waakzaam.

Toen het balbezit was veiliggesteld, strekten Ona Batlle en Olga Carmona het veld uit, waardoor hun drie centrale verdedigers de aandachtsgebieden konden afhandelen. Het duurde een paar minuten voordat de strategie was gesynchroniseerd, waarin Engeland de kans kreeg om op voorsprong te komen. Een wake-up call kwam toen Alessia Russos een steel afschoot die tegen de lat rammelde.

De ster onthullen

Het geluid van de bal die de lat raakt, leek te resoneren als een bel die Spanje met meer vaart naar voren stuwt. Carmona begon vooruitgang te boeken door openingen te creëren die voor Engeland een uitdaging bleken om te sluiten.

Haar precieze pass op Salma zorgde ervoor dat Alba Redondo een schot van afstand ternauwernood miste. Earps, de keeper van Engeland kwam opdagen. Dit zou niet de laatste keer zijn.

Wiegman, die de pijn kent van het verliezen van een WK, haatte het om haar team te zien worstelen onder druk en snelle tegenaanvallen. Om hun aanval nieuw leven in te blazen, deed ze een zet door Lauren James, haar sterspeler, binnen te halen. Spanje stond voor de verwachte uitdagingen, tegen zo’n onvoorspelbaar team, maar ze hielden stand.

Koningin van Spanje en Infanta woonden deze historische overwinning van de Wereldbeker Dames bij

Koningin Sofia van Spanje, vergezeld van haar dochter, Infanta Doña Sofía, begon aan een reis naar Australië samen met Miquel Octavi Iceta, de waarnemend minister van Cultuur en Sport. Bij aankomst in Sydney werden ze welkom geheten door Alicia Moral, de Spaanse ambassadeur bij het Gemenebest van Australië, Rebaca Chantal, de consul-generaal van Spanje in Sydney en lokale hoogwaardigheidsbekleders.

In een oogwenk woonden koningin Sofia en Infanta Sofía de finalewedstrijd bij van de « FIFA Women’s World Cup Australia & New Zealand 2023 » tussen de nationale teams van Spanje en Engeland. De spannende wedstrijd vond plaats in Sydney’s « Australia Stadium/Accor Stadium » in Wangal. Met het doel van Olga Carmona dat een overwinning van één nul veiligstelde, markeerde het voor Spanje hun overwinning ooit in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal.

Tijdens zowel de sluitingsceremonie als de wedstrijd zelf werden koningin Sofia en Infanta Sofía vergezeld door Luis Manuel Rubiales (voorzitter van de Koninklijke Spaanse voetbalbond), Víctor Francos (voorzitter van de Hogere Sportraad), Alejandro Blanco (voorzitter van het Spaanse Olympisch Comité) en Gianni Infantino (voorzitter van de FIFA).
Nadat de wedstrijd was afgelopen, gingen Doña Sofía en Doña Letizia naar de kleedkamer van het nationale team om de spelers en technische staf te feliciteren met hun uitstekende prestaties tijdens het toernooi.

In de halve finales van de « FIFA Women’s World Cup » won Spanje van Zweden met een score van twee tegen één, terwijl Engeland als winnaar uit de bus kwam tegen Australië, dat het toernooi organiseerde met een score van drie tegen één.

De nooit eindigende straf…

Aitana Bonmatí nam de leiding. Beheerste het spel volgens haar eigen plan. De Spaanse doelman rekte zich uit om het schot van Mariona op doel tegen te houden. Aitana’s footed strike vloog de tribune in en hield Spanje in het spel. De Amerikaanse arbiter Tori Penso kende ondanks bezwaren uiteindelijk een strafschop toe na herziening van de VAR.

Jenni Hermoso, gebukt onder jarenlange strijd, stapte op om de strafschop te nemen. Terwijl de intimiderende aanwezigheid van Lucy Bronzes boven haar uittorende, sloeg Hermoso zenuwachtig de bal. Earps anticipeerde slim op het schot. Heb het makkelijk opgeslagen. De straf had moeten zijn. De Amerikaanse functionaris bleef onwetend.

Onverzettelijke vastberadenheid

De kleine voorsprong dwong Spanje tot graven. Aitana Bonmatí dicteerde het tempo van het spel, terwijl haar acrobatische keeper het schot van Mariona op doel ontkende.
Ze sprong op in afwachting van nog een schot met links van Aitana dat hoog de tribune in schoot. De indrukwekkende redding van Cata Coll tegen Lauren James stimuleerde het moreel van het team. Codina moest vanwege een blessure het veld verlaten door Alba Redondo. Toen keerde Alexia Putellas terug, vastbesloten om hun ongelooflijke reis verder te verbeteren.

Ook al konden ze het doel niet vinden, het deed er niet echt toe. Spanje begreep dat het scoren van één doelpunt voldoende zou zijn om hen wereldkampioen te maken. Deze vrouwen, die een generatie spelers leidden die ooit vergeten, gemarginaliseerd of verborgen waren, zijn nu legendarisch geworden.

De overwinning van Spanje op het WK Dames 2023 gaat verder dan wat er op het veld gebeurde. Het symboliseert het doorbreken van barrières, het verbrijzelen van glazen plafonds en het empoweren van vrouwen overal. De krachtige aanval van Olga Carmona zorgde niet alleen voor een kampioenschap, maar werd ook een krachtig symbool van eenheid en overwinning. Terwijl het Spaanse volkslied door de stadions galmde, was het meer dan het vieren van een sportoverwinning; het was een eerbetoon aan de collectieve kracht, vastberadenheid en veerkracht van vrouwen die uitdagingen overwonnen. Met deze overwinning is Spanje veranderd in een natie van kampioenen die niet hun voetbalvaardigheden vieren, maar ook hun ontembare geest.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Les vaccins à ARNm peuvent-ils contribuer à stimuler la production animale ?

Des chercheurs de l’Université du Queensland affirment que la technologie des vaccins à ARNm pourrait jouer un rôle important dans l’augmentation de la production animale afin de répondre à la demande alimentaire mondiale. Vaches – photo d’illustration. Crédit image...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.