AccueilACTUALITESpanje - Sikh-jongen...

Spanje – Sikh-jongen gevraagd om tulband-patka af te doen tijdens een voetbalwedstrijd

In een persbericht van de wereldwijde organisatie UNITED SIKHS staat dat ze “ontmoedigd zijn te vernemen dat een 15-jarige Sikh-voetballer door de scheidsrechter is gevraagd om zijn tulband afdoen tijdens een voetbalwedstrijd op 4 februari 2023 in Spanje. De jonge Sikh speelde in een wedstrijd tussen Arratia C en de rivaliserende Padura de Arrigorriaga. De scheidsrechter wendde zich in de eerste minuten van de tweede helft tot Gurpreet Singh en beval hem zijn tulband af te doen. Wat er daarna gebeurde, is een bewijs van de geest van spelvaardigheid en een opmerkelijk gebaar van menselijkheid. UNITED SIKHS heeft vernomen dat beide teams solidariteit toonden met hun collega door het veld te verlaten uit protest tegen de discriminerende en oneerlijke uitspraak van de scheidsrechter.”

Volgens de verklaring van Manvinder Sigh, directeur belangenbehartiging van United Sikhs, veroorzaakte de actie van de scheidsrechter een pijnlijke en traumatische ervaring voor de jonge Sikh. « Elk gedrag of elke actie die gericht is op de geloofsartikelen van een sikh, zoals een tulband, is discriminerend », zei Manvinder Singh. “Tulband [patka] is een integraal onderdeel van het Sikh-geloof. Het wordt gedragen door ongeveer 27 miljoen Sikhs over de hele wereld. Het symboliseert niet alleen spirituele gratie voor sikhs, maar het wordt ook beschouwd als onderdeel van hun identiteit en geen enkele sikh wordt verondersteld er afstand van te doen, » hij voegde toe.

De uitspraak van de scheidsrechter was verkeerd. Een FIFA-panel, bekend als de International Football Association Board, heeft in 2014 een mijlpaalbesluit genomen, waardoor het dragen van een tulband tijdens wedstrijden is toegestaan. Dit kwam als reactie op de pogingen van de Quebec Soccer Federation om spelers die een tulband droegen te discrimineren en te verbieden.

Ondanks het FIFA-besluit blijft het probleem bestaan. Deze laatste ongelukkige gebeurtenis getuigt van het feit dat er meer onderwijs en training op het gebied van culturele gevoeligheid en antidiscriminatie nodig is. De FIFA-uitspraak is een goed begin om de speelvelden vrij te maken van discriminatie en intimidatie voor spelers van verschillende landen en achtergronden.

De in voetbal gespecialiseerde outlet INFOCANCHA, heeft in een artikel geschreven door Remigio Frisco gemeld dat de president van de Aratea-club, Pedro Ormazabal, uitlegde: « Hij speelt al minstens vijf jaar informeel, in zijn eerste jaar als cadet en tot nu toe dit seizoen. We hebben nog nooit een enkel probleem gehad. Hij voegde er onlangs echter aan toe dat de situatie ook « vernederend » was voor de jongere.

Ormazabal wijst erop Dat:

“Het waren de eerste paar minuten van de tweede helft, en zodra hij inviel, draaide de scheidsrechter zich naar hem toe en dwong hem zijn tulband af te doen. Voor iedereen: alle families, de spelers… Zoiets kan niet aan de interpretatie van de scheidsrechters worden overgelaten, want wat er in Arigoriaca is gebeurd, kan gebeuren.”

UNITED SIKHS hebben hun intentie uitgesproken om van deze gelegenheid gebruik te maken om te lanceren

“een oproep aan de nationale sportfederaties en internationale organisaties om prioriteit te geven aan de noodzaak van diversiteitstraining om ervoor te zorgen dat officials op alle niveaus worden opgeleid zodat dit niet opnieuw gebeurt in ‘s werelds meest geliefde sport. We hebben ook de Spaanse voetbalbond verzocht om disciplinaire maatregelen tegen de scheidsrechter te nemen”.
« We hebben FIFA-voorzitter Gianni Infantino en andere organisaties hierover geschreven en houden de gemeenschap op de hoogte van de laatste updates ».

hqdefault Spanje - Sikh-jongen gevraagd om tulband-patka af te doen tijdens een voetbalwedstrijd

Labels: #ICHRA, #Sikh, #SikhIdentiteit, #Tulband #Burgerrechten, #UNITEDSIKHS

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Vrede voor Azië roept op tot belangrijke conferentie over minderheidsrechten in Zuid-Azië -europeantimes.news- europahoy.new

Genève, 12 juli 2024 – Peace for Asia was gastheer van een cruciaal evenement met de titel “Minority Rights in South Asia” in Genève, waarbij de aandacht werd gevestigd op de urgente problemen waarmee etnische en sektarische gemeenschappen in...

Peace for Asia organise une conférence clé sur les droits des minorités en Asie du Sud -europeantimes.news-

Genève, le 12 juillet 2024 – Peace for Asia a organisé à Genève un événement crucial intitulé « Droits des minorités en Asie du Sud », attirant l'attention sur les problèmes urgents auxquels sont confrontées les communautés ethniques et...

Le Parlement européen entame son 10e mandat

Le Parlement européen se réunit à Strasbourg : un nouveau président sera élu dans un contexte de diversité croissante Un mardi mémorable à Strasbourg, le Parlement européen, à la suite des récentes élections européennes tenues du 6 au 9 juin,...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.