AccueilNederlandSpanje, prinses van...

Spanje, prinses van Asturië Leonor, van het paleis tot de kazerne, begint haar leertijd in het militaire leven

Een persbericht van CasaReal uit Spanje op de hoogte dat Hunne Majesteiten de Koning en Koningin van Spanje, vergezeld van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Doña Sofía, de intocht bijwonen van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses van Asturië Doña Leonor tot de Algemene Militaire Academie van Zaragoza.

De koningen en prinses Doña Sofía vergezelden Hare Koninklijke Hoogheid de prinses van Asturië bij haar inschrijving aan de Algemene Militaire Academie van Zaragoza, waar ze de eerste studiefase zal volgen die overeenkomt met haar militaire opleiding.

De Algemene Militaire Academie, opgericht in 1882, heeft gedurende haar drie periodes van activiteit meer dan 29.000 officieren van het leger, de burgerwacht en het gemeenschappelijk orgaan van de strijdkrachten opgeleid. Het doel is om officieren voort te brengen met een uitstekende technische opleiding, grondige fysieke voorbereiding en een solide morele basis, aangetoond door de beoefening van de deugden die altijd kenmerkend zijn geweest voor de militaire instelling, weerspiegeld in de cadettencaloog. Deze officieren zijn bereid om de dagelijkse operaties van de eenheid te leiden, maar zijn ook in staat om teams door complexe situaties te leiden, moeilijke beslissingen te nemen en de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor de gevolgen ervan. Uiteindelijk is de niet-aflatende roeping en het eeuwige doel van deze officieren om Spanje zo goed mogelijk te dienen.

De Algemene Militaire Academie heeft een lange en illustere traditie in het opleiden van officieren van het Spaanse leger. Onder de weinige geleerden die het onderwerp militaire opleiding in Spanje hebben bestudeerd, zoals Clonard en Almirante, is vastgesteld dat de « Compañía de los Cien Donceles », opgericht in 1340 door koning Alfonso XI van Castilië, de oudst bekende voorloper is. .

Het eerste project om een ​​progressief onderwijssysteem te creëren, gaande van algemeen naar specifiek, werd ondernomen aan het einde van de 17e eeuw (1674) in Brussel, waar de eerste echt moderne Militaire Academie van die tijd ontstond. De Militaire Academie van het Nederlandse Leger werd in Brussel opgericht door D. Sebastián Fernández de Medrano, bekend als « Alférez Medrano », een veteraan van de Tercios van Vlaanderen, benoemd tot directeur vanwege zijn gedegen wetenschappelijke en tactische opleiding. Deze Academie heeft een welverdiend prestige verworven dankzij de diversiteit aan achtergronden van haar studenten, het open karakter van haar curriculum, de theoretische en praktische grondslagen van het leerproces, evenals de opmerkelijke prestaties van haar alumni, bekend als de naam  » Oorlogsmeesters ». “Deze instelling kan worden beschouwd als de eerste incarnatie van het algemeen onderwijs, maar ook als een voorloper van wat later de Algemene Militaire Academie zou worden.

Deze oorsprong bevestigt het alomvattende, evoluerende en gediversifieerde karakter dat kenmerkend is voor de Algemene Militaire School, bekend in de militaire opleiding in de meest ontwikkelde landen.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.