AccueilNederlandSoedanese mensenrechtenactivisten roepen...

Soedanese mensenrechtenactivisten roepen EU-leiders op om luchtaanvallen te stoppen ter ondersteuning van vrede in Soedan europahoy.news

een internationale conferentie getiteld “Bevordering van vrede en veiligheid in Soedan” werd georganiseerd door de PPE-fractie, mensenrechtenorganisaties van de EU en gesponsord door Martusciello, Europarlementariër op 18 juli 2023, naar aanleiding van de conferentie van Genève, de top van Egypte en het staakt-het-vuren dat de VS en het KSA (Koninkrijk Saoedi-Arabië) om humanitaire redenen hebben bereikt.

Soedanese mensenrechtenactivisten roepen EU-leiders op om luchtaanvallen te stoppen ter ondersteuning van vrede in Soedan 2

De conferentie heeft tot doel licht te werpen op de humanitaire crisis in Soedan en hoe de EU de bevolking kan helpen mensenrechtenschendingen te stoppen en hulp te bieden.

Het evenement begon met Annariet patriarch de toespraak van Lid van het Huis van Afgevaardigden in Italiëdie de rol benadrukte van Italië en de EU bij het ondersteunen van de Soedanese bevolking door luchtaanvallen te stoppen en de democratische overgang te vergemakkelijken om mensenrechtenschendingen en een burgeroorlog in de regio te voorkomen.

Leden van het Europees Parlement die aanwezig waren, waaronder francis donato, Massimiliano Salini En Francesco PepucciHij deelde enkele woorden met het publiek en toonde zijn solidariteit en steun aan Soedanese activisten om de luchtaanvallen te stoppen en steun te verlenen aan burgers die lijden onder deze humanitaire crisis.

Soedanese mensenrechtenactivisten werden uitgenodigd om hun mening te geven over de situatie in Soedan, samen met Europese mensenrechtenexperts en leden van het Europees Parlement.

De discussie werd gemodereerd door Manel Msalmi, adviseur internationale zaken en MENA-expertdie het debat inleidde door te herinneren aan de aspiraties van de Soedanese bevolking vier jaar geleden toen de revolutie begon en hoe de EU economisch en logistiek hielp om de civiele autoriteiten van Soedan te ondersteunen.

EM. Josra Ali, Hoofd van de Soedanese Internationale Mensenrechtenorganisatie (SIHRO)gezegde: “We eisen de onmiddellijke stopzetting van de luchtaanvallen. Het wordt hoog tijd dat we doortastende maatregelen nemen om de rechten van Soedanese burgers te beschermen, een einde te maken aan de meedogenloze luchtaanvallen en het onderdrukkende regime te ontmantelen dat ons bestaan ​​blijft bedreigen. »

Mevr. Iman Ali, coördinator jeugdrechten bij SIHROtotaal, “Het is een ernstige schending van onze rechten, een schending van de principes van menselijkheid die worden verdedigd door de Verenigde Naties en alle naties. Elke dag, elke minuut, elke seconde dat we kijken, gaan er meer levens verloren, worden meer huizen verwoest en worden meer dromen verbrijzeld.”

EM. hoessein Hij riep ook het Europees Parlement op om te voorkomen dat het Soedanese leger kinderen rekruteert voor de strijdkrachten. Hij waarschuwde dat als het leger Soedan controleert, dit zal leiden tot de deelname van Al-Qaeda en ISIS aan de macht, wat problemen zal veroorzaken voor Afrika en de EU en zal resulteren in een aanzienlijke toename van vluchtelingen.

Dr. Ibrahim Mukhayer, politiek adviseur voor gezondheidskwesties in Soedanbenadrukte de gezondheidscrisis door het sombere beeld van de gezondheidszorg in Soedan te beschrijven, verder ontsierd door aanhoudende aanvallen, plunderingen van gezondheidsfaciliteiten en geweld tegen gezondheidswerkers door de Soedanese strijdkrachten. “Het leven van vrouwen en meisjes hangt aan een zijden draadje omdat ze geen toegang hebben tot levensreddende medische zorg,” benadrukte.

Dr. Abdo Alnasir Solum, Directeur van het Afrikaans Centrum voor Mensenrechten-Zwedenbenadrukte het feit dat “De huidige situatie in Soedan is niet alleen een conflict; Het is een humanitaire crisis van ongekende proporties, en het is onze morele plicht als internationale actoren om te vechten voor de oplossing ervan. We moeten voorkomen dat islamisten de Soedanese strijdkrachten onder controle krijgen. » EU-mensenrechtenorganisaties en -experts riepen ook op tot onmiddellijke maatregelen om de bevolking te helpen.

Willy Fautré, Directeur Mensenrechten zonder Grenzenbenadrukte de rol van Rusland en Wagner in het Soedanese conflict en hun betrokkenheid bij de Soedanese strijdkrachten. Hij benadrukte de reactie van de EU en haar bijdrage aan het beëindigen van het lijden van burgers.

Thierry Valle, voorzitter van CAP Gewetensvrijheidzei dat «Leden van de Veiligheidsraad hebben alle luchtaanvallen en aanvallen op de burgerbevolking, personeel van de Verenigde Naties, humanitaire actoren en civiele doelen, inclusief medisch personeel en faciliteiten, krachtig veroordeeld. »

Christine Mirre van CAP Vrijheid van Bewustzijn benadrukte het feit dat “Soedanese vrouwen staan ​​voor enorme uitdagingen bij het overwinnen van de gevolgen van oorlog. Ze zijn verraden door de Soedanese strijdkrachten, juist de strijdkrachten die hen stabiliteit en veiligheid moesten bieden. Ondanks deze moeilijkheden blijven Soedanese vrouwen vastbesloten om hun stem te laten horen bij vredesopbouw. »

Mevrouw Alona Lebedieva, eigenaar van Arum Group in Oekraïne en Arum Charity Foundation in Brussel benadrukte de Russische betrokkenheid bij het conflict in Soedan en de noodzaak om de oorlog te stoppen en vrouwen en kinderen te helpen die de eerste slachtoffers zijn van geweld en seksueel misbruik in welk conflict dan ook, of het nu in Oekraïne of Soedan is.

giuliana franciosa, expert op het gebied van communicatiestrategie benadrukte de rol die de EU sinds de revolutie in Soedan heeft gespeeld « Tijdens de crisis heeft de EU blijk gegeven van haar inzet om te voorzien in de dringende behoeften van de Soedanese bevolking door essentiële uitrusting en financiering te verstrekken, deskundigen in te zetten, evacuatie te vergemakkelijken en de toegang voor humanitaire hulp te beschermen. »

Het debat eindigde met een oproep van Soedanese mensenrechtenactivisten tot een staakt-het-vuren, een VN-onderzoek naar mensenrechtenschendingen en een einde aan de oorlog door de Soedanese strijdkrachten (SAF) op te roepen de luchtaanvallen op burgers te stoppen, te stoppen met het in dienst nemen of betrekken van radicale islamisten aan het roer. welke sectie van het leger dan ook, stop met het aanvallen van vluchtelingenkampen, stop met het importeren van wapens uit Rusland of Iran en laat vrouwelijke gevangenen onmiddellijk vrij. De EU-leiders beloofden de situatie nauwlettend in de gaten te houden en te helpen deze humanitaire crisis te beëindigen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.