AccueilNederlandScientology vrijwilligers op...

Scientology vrijwilligers op de Denemarken Gezondheidsbeurs dragen hun steentje bij in de aanloop naar de Internationale Overdosisbewustzijnsdag

KOPENHAGEN, KOPENHAGEN, DENEMARKEN, 30 augustus 2023/EINPresswire.com/ — Een contingent van diep bezorgde mensen Scientologie Vrijwilligers van de afdeling Kopenhagen van de Foundation for a Drug-Free World presenteerden onlangs hun dringende ‘Zeg nee tegen drugs’-initiatief op een grote gemeenschapsgezondheidsbeurs in de stad.

Hoewel de Internationale Dag van Overdosisbewustzijn elk jaar wordt gevierd, nemen scientologen dit niet lichtvaardig op en voeren ze het hele jaar door preventieve acties uit. Maar hoe is de Internationale Overdose Awareness Day tot stand gekomen? Jaarlijks vindt op 31 augustus de Internationale Overdose Awareness Day plaats, met als doel het bewustzijn over overdoses te vergroten en het stigma rond drugsgerelateerde sterfgevallen te bestrijden. Deze belangrijke gebeurtenis werd in 2001 geïnitieerd door Sally J. Finn in Melbourne, Australië. na het verlies van haar zoon, James, aan een overdosis heroïne. Het eerste International Overdose Awareness Day-evenement in Melbourne trok 150 deelnemers en markeerde het begin van een wereldwijde beweging. In 2002 werden evenementen gehouden in het Verenigd Koninkrijk en Europa, terwijl de Verenigde Staten zich in 2004 aansloten. In de loop van de tijd is de Internationale Overdose Awareness Day uitgebreid naar meer dan 40 landen en heeft het officiële erkenning en steun van de overheid gekregen.

Het belangrijkste doel van deze bewustmakingsdag is het bestrijden van het stigma dat gepaard gaat met sterfgevallen door overdoses en het informeren van individuen over de risico’s die niet alleen gepaard gaan met een overdosis, maar ook over het drugsgebruik zelf. De discussies waren gericht op strategieën voor de preventie van overdoses en op bewijs gebaseerd drugsbeleid. Activiteiten die in het kader van dit initiatief worden georganiseerd, zijn onder meer wakes bij kaarslicht, politieke debatten, trainingssessies over naloxon (een medicijn dat wordt gebruikt om overdoses ongedaan te maken), herdenkingsdiensten en diverse gemeenschapsbijeenkomsten.

Maar voor scientologen is het een dagelijkse strijd die ze begonnen vóór 1966, toen ze het eerste afkickcentrum voor drugs oprichtten, bekend als Naronon, dat zich heeft uitgebreid naar tientallen centra over de hele wereld, naast de mondiale preventiecampagne.

De bewustmakingsactiviteiten die in dit artikel worden besproken, zijn gericht op het actief vergroten van het bewustzijn en het bieden van oplossingen aan de jeugd van het land, aangezien drugsverslaving een groeiende epidemie is geworden en een van de ernstigste bedreigingen voor Denemarken.

Vrijwilligers nodigden gezinnen en jongeren die de drukke kermis bijwoonden uit om een ​​spelletje “roulette” te spelen om liefdadigheidsdonaties in te zamelen voor de non-profitorganisatie die het evenement sponsorde. Ze maakten echter ook op creatieve wijze gebruik van deze boeiende activiteit om op levendige wijze aan te tonen hoe het nemen van drugs neerkomt op roekeloos gokken met je leven, gezien de talloze schadelijke en zelfs dodelijke effecten van verschillende illegale middelen.

De interactieve demonstratie richt zich specifiek op jonge studenten voordat ze gaan experimenteren met recreatief drugsgebruik dat hun toekomst permanent zou kunnen vernietigen.

Volgens zorgwekkende rapporten die recentelijk breed zijn uitgemeten in de lokale Deense media is de afhankelijkheid, of zelfs regelrechte verslaving, aan opioïdenpillen wijdverspreid geworden onder de adolescenten en kinderen vanaf 14 jaar in het land. Veel jonge studenten hebben toegegeven dat ze het gevoel hebben dat ze totaal niet in staat zijn om te functioneren, uit bed te komen of naar school te gaan zonder de hulp van opioïden, gewoon om hun dag te beginnen.

De wijdverbreide verslavingscrisis heeft zich als een lopend vuurtje verspreid over enorme sociale netwerken waar jonge mensen openlijk erkennen dat vrijwel iedereen gemakkelijk en onbeperkt toegang heeft tot de gevaarlijke pillen die een verlammende verslaving voeden. Experts zeggen dat de proliferatie van opioïdenmisbruik onder adolescenten een van de ernstigste bedreigingen zou kunnen vormen voor de toekomstige stabiliteit, welvaart en gezondheid van Denemarken.

Gealarmeerd door de ongekende omvang en groei van de drugscrisis, werken Scientology vrijwilligers er actief aan om jonge mensen in het hele land te bereiken met feitelijke gegevens en kennis over de immense risico’s die de meest misbruikte verdovende middelen met zich meebrengen voordat permanent en onherstelbaar verslavend gedrag de kop opsteekt.

De Foundation for a Drug-Free World biedt gratis, uitgebreid materiaal voor drugsvoorlichting en -preventie in twintig talen, waaronder diepgaande online cursussen en brochures. De wereldwijde non-profitorganisatie heeft een netwerk van meer dan 200 afdelingen in tientallen landen over de hele wereld, dankzij de niet-aflatende steun van de Scientology Kerk en haar legioenen toegewijde vrijwilligers.

De grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, identificeerde recreatief drugsmisbruik als een van de meest ondermijnende elementen in de moderne cultuur, en werkte actief aan het ontmantelen van het sociale weefsel van gezinnen, gemeenschappen en naties. “Drugsverslaving en middelenmisbruik voeden de misdaad, terwijl ze levens vernietigen en het menselijk potentieel op een duizelingwekkende schaal wereldwijd verspillen”, aldus Ivan Arjona-Pelado, voorzitter van het European Public Affairs Office van de Scientology Kerk.

“Dit is de reden waarom de acties van de Stichting voor een Drugsvrij Europa en haar honderden ‘Zeg Nee tegen Drugs’-verenigingen en vrijwilligersgroepen in heel Europa, zich ervan bewust dat drugs elk jaar duizenden levens en hoop vernietigen, actief bijdragen via de De waarheid over medicijnen campagne, om jongeren en het grote publiek preventief voor te lichten met feitelijke gegevens over de schadelijke gevolgen van drugsgebruik”, schreef in een recent artikel. Christian Mirrewoordvoerder van de Stichting voor een Drugsvrij Europa.

De Scientology Kerk Denemarken, die in 2017 haar ideale nieuwe faciliteit opende, is zeer toegewijd aan het sponsoren en krachtig promoten van de vrijwilligersactiviteiten om drugsverslaving op basisniveau te bestrijden.

Talloze Deense gezinnen zijn verscheurd door drugsverslaving, en daarom streven vrijwilligers van Scientology ernaar een drugsvrije generatie te bevorderen door het probleem bij de wortel aan te pakken.

De programmering van het Scientology Netwerk toont het uitgebreide werk van vrijwilligers van de Foundation die dit drugspreventiemateriaal (bekend als De Feiten over Drugs) gebruiken op scholen en gemeenschappen in landen over de hele wereld. Het uitzendplatform heeft tot doel de nieuwsgierigheid naar de ware aard en overtuigingen van de Scientology religie te bevredigen, en ook haar uitgesproken humanitaire leringen te delen, gericht op de bescherming van het menselijk leven, het respect voor de mensenrechten en de menselijke waardigheid, evenals de verheffing van gezinnen en gemeenschappen.

De mobilisatie van Scientology vrijwilligers op de gezondheidsbeurs in Kopenhagen vertegenwoordigt de nieuwste actie van de mondiale beweging. Decennia lang heeft de Kerk de uitroeiing van drugsverslaving en analfabetisme tot de twee pijlers van haar campagnes voor sociale verbetering gemaakt.

In gemeenschappen over de hele wereld die te maken hebben met verslaving, werken Scientology vrijwilligers aan het verschaffen van feiten, onderwijs en praktische oplossingen in samenwerking met leden van verschillende religies, zoals christenen, boeddhisten, hindoes, Sijs, moslims en anderen.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.