AccueilNederlandScientology en Mensenrechten,...

Scientology en Mensenrechten, het opvoeden van de volgende generatie bij de VN

Wereldwijd jongerenactivisme voor mensenrechten wordt erkend wanneer het Scientology Human Rights Office de Youth Summit for Human Rights prijst.

EINPresswire.com/ BRUSSEL-NEW YORK, BRUSSEL-NEW YORK, BELGIË-VS. VS, 13 juli 2023 / Het International Human Rights Office van de Scientology Kerk feliciteert Youth for Human Rights International met zijn top bij de Verenigde Naties, die jonge activisten over de hele wereld uitrustte met de middelen om haar humanitaire doelen te bereiken.

Tijdens deze 17e Jeugdtop, die van 6 tot 8 juli plaatsvond in het VN-hoofdkwartier in New York, ontvingen jonge leiders van over de hele wereld, waaronder Europa, Amerika, Afrika, Azië en Oceanië, wijsheid en ervaringen van laureaten met de Nobelprijs voor de Vrede en mensenrechtenexperts De top werd georganiseerd door Youth for Human Rights International en werd georganiseerd door de Permanente Vertegenwoordiging van Oost-Timor bij de Verenigde Naties en mede gesponsord door de Permanente Vertegenwoordigingen van Ierland, Albanië en de Democratische Republiek Congo.

Het thema van de Summit van dit jaar was:

“BEELD: GELIJKHEID. WAARDIGHEID. EENHEID – Jonge mensen maken het waar”.

Afgevaardigden verzamelden zich in de vergaderzaal van de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties, waar internationale mensenrechteniconen hen begeleidden en aanmoedigden om te volharden in het bereiken van hun doel: mensenrechten werkelijkheid maken door bewustzijn over de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

President José Ramos-Horta van Oost-Timor, winnaar van de Nobelprijs voor de vrede in 1996, heette de afgevaardigden welkom in een opgenomen presentatie. “De hoop die de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de VN vertegenwoordigt, sterft nooit – zei hij – Met uw acties van vandaag maakt u de wereld waarin u zult leven een betere plek. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties maakt de weg vrij voor een betere wereld. Bedankt dat je de fakkel blijft dragen en een pad baant naar de idealen die we delen. »

2024 markeert de 75e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, een datum waarvan de vieringen opnieuw zijn begonnen. Het UVRM-document was het eerste waarin de fundamentele rechten werden gedefinieerd die alle volkeren op aarde hebben.

“Het is ontstellend dat onze wereld 75 jaar later nog steeds geconfronteerd wordt met vermijdbare humanitaire crises, zoals mensenhandel, hongersnood en misbruik van milieurijkdom, terwijl meer dan 30 landen verwikkeld blijven in conflicten, van grootschalige oorlogen tot terroristische opstanden. Het is mij duidelijk, en voor iedereen die bereid is zijn ogen te openen en te kijken, dat de 30 rechten nog steeds tot op zekere hoogte als een stuk papier worden behandeld, in plaats van onvermoeibaar te werken om ze voor miljarden mensen op de planeet te implementeren. ‘ zei Iván Arjona. , vertegenwoordiger van de Scientology Kerk bij de Europese instellingen en de VN.

De opstellers van het document drongen er al in de preambule bij regeringen en het maatschappelijk middenveld op aan « door middel van onderwijs en onderwijs te werken aan het bevorderen van de eerbiediging van deze rechten en vrijheden en door middel van progressieve nationale en internationale maatregelen om hun universele erkenning en naleving en contant geld te garanderen ».

Het was in december 2011 toen de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, op speciaal verzoek van het maatschappelijk middenveld en bondgenoten van de regering, de Verklaring van de Verenigde Naties over onderwijs en opleiding in mensenrechten aannam. De verklaring roept de lidstaten op om « mensenrechteneducatie en -training te implementeren ». Maar 12 jaar later is er weinig veranderd.

Jonge afgevaardigden van over de hele wereld waren co-auteur van een verklaring die ze op de top hadden voorgelezen, waarin ze eisten dat alle VN-lidstaten mensenrechtenonderwijs verplicht stellen op de scholen van hun land.

Als bewijs van de mogelijkheid om dit te doen, werden de deelnemers aan de top geïnformeerd door Jorge Luis Fonseca Fonseca, afgevaardigde van de Costa Ricaanse Wetgevende Vergadering en de vertegenwoordiger van Jeugd voor Mensenrechten van Costa Rica, Braulio Vargas, over hoe zij hielpen bij het aannemen van wetgeving die mensen verplichtte rechtenonderwijs op alle scholen in Costa Rica, waardoor mensenrechten in de structuur van de natie worden bijgebracht.

Andere hoofdsprekers op de top zijn onder meer de permanente vertegenwoordiger van Oost-Timor bij de Verenigde Naties, ambassadeur Karlito Nunes; de permanente vertegenwoordiger van Albanië bij de Verenigde Naties, ambassadeur Ferit Hoxha; Direct voormalig voorzitter van International Physicians for the Prevention of Nuclear War, Dr. Ira Helfand, winnaar van de Nobelprijs voor de vrede in 1985 en 2017; Eyes Open International mede-oprichter en voorzitter Harold D’Souza; Movement Forward, Inc. COO Jared Feuer; de gepensioneerde Associate Justice van het Hof van Beroep van de Filippijnen en voorzitter van de Onafhankelijke Commissie tegen Private Legers, Monina Arevalo Zenarosa; en Northwest Vista College assistent-professor Haetham Abdul-Razaq, Ph.D.

Meer dan 400 functionarissen, ambassadeurs en vertegenwoordigers van permanente missies van de Verenigde Naties, vertegenwoordigers van ngo’s, academici en leden van het maatschappelijk middenveld, ook uit Italië, woonden de tweedaagse conferentie bij, waarna de hoogwaardigheidsbekleders een proclamatie en een verzoek om humanitaire hulp ondertekenden. rechten onderwijs. op alle scholen.

Het evenement werd uitgezonden op de website van de Verenigde Naties en werd bekeken door mensenrechtenactivisten, onderwijzers en leden van Youth for Human Rights-afdelingen in landen over de hele wereld.

De laatste dag van de Summit werd georganiseerd door het Community Center van de Scientology Kerk Harlem. Afgevaardigden woonden een workshop bij waar ze vaardigheden opdeden in het plannen en uitvoeren van hun initiatieven op het gebied van mensenrechteneducatie. Elk van hen heeft een mensenrechtenactieplan ontwikkeld dat hen zal helpen hun doelen voor het komende jaar te bereiken.

Het International Human Rights Office van de Scientology Kerk feliciteert Youth for Human Rights International met de schaal en impact van deze top. De kerk heeft elk van de vorige 16 Youth Summits gesponsord en georganiseerd. De verdediging van mensenrechten is een integraal onderdeel van de Scientology religie. De geloofsbelijdenis van de Scientology Kerk, geschreven in 1954 door de grondlegger van Scientology L. Ron Hubbardbegint met:

« Wij van de kerk geloven: dat alle mensen van welk ras, huidskleur of geloofsovertuiging dan ook met gelijke rechten zijn geschapen. »

De Scientology Kerk en haar parochianen steunen Youth for Human Rights International door het mogelijk te maken haar materialen gratis te verstrekken aan onderwijzers, mensenrechtenorganisaties en gemeenschaps- en burgerleiders die anderen willen informeren over de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Eerder gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.