AccueilACTUALITEOorlog: wat zeggen...

Oorlog: wat zeggen religies eigenlijk over vrede?

Table des matières

Islam

Kaaba-gebedsplaats

Moslims zijn mensen die zich houden aan de Islamitische religie. Ze geloven in de kracht van Allah, het Arabische woord voor God, wat ook een monotheïstisch geloof is. Moslims houden zich aan de vijf zuilen van de islam, lezen de koran en bidden in moskeeën.

Vrede in de islam wordt gedefinieerd als onderwerping aan Allah’s wil door middel van de sharia, Allah’s heilige en eeuwige heerschappij, en de uitbreiding van de Dar al-Islam, of ‘Huis van de islam’, om de hele wereld te omvatten. Zonder sharia is er geen vrede. Moslims geloven dat de enige manier om innerlijke vrede te verwerven, is door je volledig over te geven aan Allah.

Jodendom

jodendom Klaagmuur

De vroegste religieuze groepering, Jodendom, is de eerste van deze wereldgodsdiensten. Joden geloven in één enkele, almachtige God die een specifieke deal met mensen heeft gesloten, ook wel een verbond genoemd. Om God te danken voor Zijn bescherming en leiding, wijden Joden hun leven aan het volgen van Gods wetten.

De Hebreeuwse Bijbel vermeldt het welbekende gebod om ‘uw naaste lief te hebben als uzelf’, dat overal in de heilige literatuur van het judaïsme terugkomt. In feite is een van de belangrijkste concepten van Joodse wet is de liefde voor vrede en het streven naar vrede.

In het jodendom is vrede een heel belangrijk geloof. Joden zullen elkaar begroeten met de Hebreeuwse uitdrukking « Shalom », wat « vrede en geluk » betekent. Het roept gevoelens van geluk en welzijn op. Binnen het jodendom wordt vrede tussen mens en God, maar ook tussen organisaties en individuen, hoog in het vaandel gedragen en moet gepraktiseerd worden.

Scientology

Degene die wordt beschouwd als waarschijnlijk de nieuwste wereldgodsdienst door zijn snelle groei is Scientology opgericht door Amerikaanse auteur L. Ron Hubbard, die ook zeer bekend staat om zijn seculiere werk op het gebied van drugsrehabilitatie, waarden en onderwijs. Het staat in een van zijn fictieboeken (Slagveld aarde) dat we een heel interessante oproep voor vrede vinden.

HOOR MIJ!! Uit een hel van schot en shell,// Laten we uit deze chaos van strijd // vrede brengen in een zinloze strijd.// Waarom maken we de hoer die oorlog heet het hof?// Waarom maken we van de aarde een verbrijzelde nacht?// Er is geen extase in doden.// Alleen liefde kan de mens gewillig maken.// Dus hoor me krijgers, hoor me moeders.// Er zit geen loon in afgeslachte broeders.
Let op, als je verstand goed is,// let op wat we nu verkondigen.// VREDE! Je racet heinde en verre. VREDE!// Stop met je met bloed doordrenkte zelfmoord// en blijf nu in vrede!// Echo mij!// Omdat jullie in jullie harten verlangen naar liefde, niet naar de dood!// VREDE, we hebben het verklaard.// Er moet een einde komen aan gegrom en strijd!// Alleen in vrede kan deze aarde herstellen.// En vind nu extase in liefde, liefde voor de aarde, voor iedereen.// De goden van de vrede hebben nu gesproken.// GEHOORZAMEN!

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Invitation de presse: présentation du Centre d’analyse des risques climatiques et environnementaux

La création du nouveau centre belge d’analyse des risques climatiques et environnementaux vise à renforcer la résilience climatique et environnementale dans notre pays. Pour ce faire, le Centre a pour mission de produire des évaluations de risques indépendantes en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.