AccueilACTUALITEOorlog: wat zeggen...

Oorlog: wat zeggen religies eigenlijk over vrede?

Table des matières

Islam

Kaaba-gebedsplaats

Moslims zijn mensen die zich houden aan de Islamitische religie. Ze geloven in de kracht van Allah, het Arabische woord voor God, wat ook een monotheïstisch geloof is. Moslims houden zich aan de vijf zuilen van de islam, lezen de koran en bidden in moskeeën.

Vrede in de islam wordt gedefinieerd als onderwerping aan Allah’s wil door middel van de sharia, Allah’s heilige en eeuwige heerschappij, en de uitbreiding van de Dar al-Islam, of ‘Huis van de islam’, om de hele wereld te omvatten. Zonder sharia is er geen vrede. Moslims geloven dat de enige manier om innerlijke vrede te verwerven, is door je volledig over te geven aan Allah.

Jodendom

jodendom Klaagmuur

De vroegste religieuze groepering, Jodendom, is de eerste van deze wereldgodsdiensten. Joden geloven in één enkele, almachtige God die een specifieke deal met mensen heeft gesloten, ook wel een verbond genoemd. Om God te danken voor Zijn bescherming en leiding, wijden Joden hun leven aan het volgen van Gods wetten.

De Hebreeuwse Bijbel vermeldt het welbekende gebod om ‘uw naaste lief te hebben als uzelf’, dat overal in de heilige literatuur van het judaïsme terugkomt. In feite is een van de belangrijkste concepten van Joodse wet is de liefde voor vrede en het streven naar vrede.

In het jodendom is vrede een heel belangrijk geloof. Joden zullen elkaar begroeten met de Hebreeuwse uitdrukking « Shalom », wat « vrede en geluk » betekent. Het roept gevoelens van geluk en welzijn op. Binnen het jodendom wordt vrede tussen mens en God, maar ook tussen organisaties en individuen, hoog in het vaandel gedragen en moet gepraktiseerd worden.

Scientology

Degene die wordt beschouwd als waarschijnlijk de nieuwste wereldgodsdienst door zijn snelle groei is Scientology opgericht door Amerikaanse auteur L. Ron Hubbard, die ook zeer bekend staat om zijn seculiere werk op het gebied van drugsrehabilitatie, waarden en onderwijs. Het staat in een van zijn fictieboeken (Slagveld aarde) dat we een heel interessante oproep voor vrede vinden.

HOOR MIJ!! Uit een hel van schot en shell,// Laten we uit deze chaos van strijd // vrede brengen in een zinloze strijd.// Waarom maken we de hoer die oorlog heet het hof?// Waarom maken we van de aarde een verbrijzelde nacht?// Er is geen extase in doden.// Alleen liefde kan de mens gewillig maken.// Dus hoor me krijgers, hoor me moeders.// Er zit geen loon in afgeslachte broeders.
Let op, als je verstand goed is,// let op wat we nu verkondigen.// VREDE! Je racet heinde en verre. VREDE!// Stop met je met bloed doordrenkte zelfmoord// en blijf nu in vrede!// Echo mij!// Omdat jullie in jullie harten verlangen naar liefde, niet naar de dood!// VREDE, we hebben het verklaard.// Er moet een einde komen aan gegrom en strijd!// Alleen in vrede kan deze aarde herstellen.// En vind nu extase in liefde, liefde voor de aarde, voor iedereen.// De goden van de vrede hebben nu gesproken.// GEHOORZAMEN!

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.