AccueilNederlandOnderzoek Zweden-VK: antidepressiva...

Onderzoek Zweden-VK: antidepressiva verhogen het zelfmoordrisico bij jongeren, geen enkel risico verlaagt het risico bij volwassenen

BRUSSEL, BELGIË, 17 augustus 2023 / EINPresswire.com / – In een wereld waar gezondheidsbehandelingen en de mogelijke nadelen ervan nog steeds onder de loep worden genomen, heeft een recente studie tot nieuwe discussies geleid. Dit onderzoek werpt licht op het verband tussen het gebruik van antidepressiva en een verhoogd risico op suïcidaal gedrag bij jongeren van 25 jaar en jonger.

Het is iets waar de kerk van Scientology En CCHReen organisatie die door de kerk is opgericht en mede is opgericht door emeritus hoogleraar psychiatrie Thomas Szasz in 1969, wordt al enige tijd in de schijnwerpers gezet en bekritiseerd.

Onder leiding van Tyra Lagerberg van het Karolinska Institutet in Stockholm (Zweden) in samenwerking met Warneford Hospital aan de Universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk, analyseerde hun recent gepubliceerde onderzoek de gegevens van meer dan 162.000 mensen met de diagnose depressie tussen 2006 en 2018. Ze concentreerden zich op het bepalen van de frequentie van gedrag binnen 12 weken na aanvang van de behandeling met selectieve serotonineheropnameremmer (SSRI) antidepressiva.

De resultaten zijn zowel significant als verontrustend. De studie vond een merkbaar verhoogd risico op suïcidaal gedrag bij mensen die antidepressiva kregen voorgeschreven. Er zijn alarmerende patronen ontstaan, waarbij kinderen van 6 tot 17 jaar drie keer zoveel risico lopen om suïcidaal gedrag te vertonen. Jongvolwassenen van 18 tot 24 jaar liepen niet ver achter, met een verdubbeld risico.

Vanwege dit soort conclusies, die in de afgelopen decennia vele malen zijn gesuggereerd en bewezen, heeft CCHR proactief samengewerkt met de Verenigde Naties en de WHO, en vele ijverig geschreven rapporten opgesteld voor het VN-comité voor de rechten van het kind, waarin de het aan de kaak stellen van de overdosis psychofarmaca die in veel Europese landen aan kinderen wordt toegediend. Deze gezamenlijke inspanningen hebben tot doel de mensenrechten binnen de geestelijke gezondheidszorg te versterken en kinderen te beschermen tegen de schadelijke effecten die worden beschreven in de laatste studie onder leiding van Tyra Lagerberg.

De analyse van Lagerberg zet de resultaten kort en bondig in perspectief: « Onze resultaten bevestigen dat kinderen en adolescenten onder de 25 jaar een risicogroep vormen, vooral kinderen onder de 18 jaar. » Deze bevindingen wekken bekende zorgen op die regelgevers, waaronder de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), ertoe brachten om in 2004 een waarschuwing op de verpakking van antidepressiva te plaatsen. Deze waarschuwing werd in 2007 uitgebreid tot jongvolwassenen tot 24 jaar, wat de urgentie onderstreepte van verantwoorde voorschrijfpraktijken.

Er zijn controversiële debatten gevoerd over de impact van deze waarschuwingen, « vanwege het feit dat critici, die vaak gevestigde belangen hebben, beweren dat dergelijke strikte maatregelen onbedoeld kunnen leiden tot onbehandelde depressies en mogelijk meer zelfmoorden », zei de vertegenwoordiger van Scientology bij de VN. Ivan Arjona« Recent onderzoek heeft echter de gegevens van klinische onderzoeken opnieuw onderzocht, waardoor de voorzichtige maar schuchtere houding van de FDA werd versterkt en er werd gewezen op een duidelijk verhoogd risico op zelfmoordgedachten en -acties bij jonge mensen die antidepressiva gebruiken », concludeerde Arjona, nadat hij op de hoogte was gebracht van het laatste onderzoek. .

Op basis van de onderzoeksresultaten moet worden opgemerkt dat het zorgwekkende verband tussen het gebruik van antidepressiva en het zelfmoordrisico bij jongeren niet beperkt is tot individuen. Het meest veelzeggende is dat de studie geen afname van het gedragsrisico identificeerde dat samenhangt met het gebruik van antidepressiva bij oudere patiënten of mensen met een voorgeschiedenis van zelfmoordpogingen. Deze fascinerende bevinding benadrukt de complexiteit van behandelingen met antidepressiva en roept vragen op over hun effectiviteit en mogelijke risico’s.

In dit verband hebben recente studies ook verontrustende trends bij volwassenen aan het licht gebracht. Uit een nieuwe analyse van veiligheidssamenvattingen die aan de FDA zijn voorgelegd, bleek dat het aantal zelfmoordpogingen bijna 2,5 keer hoger was bij volwassenen die antidepressiva gebruikten dan bij degenen die placebo’s gebruikten. Nog verrassender was dat uit een onderzoek onder emotioneel gezonde volwassenen zonder voorgeschiedenis van depressie bleek dat het gebruik van antidepressiva het risico op suïcidaliteit en geweld verdubbelde.

De veelzijdige aard van het gebruik van antidepressiva wordt benadrukt bij het onderzoeken van hun rol bij het voorkomen van zelfmoorden, zoals blijkt uit het rapport. Hoewel deze medicijnen kunnen worden voorgeschreven met de bedoeling het risico op zelfmoord te verminderen, bracht een nader onderzoek van de onderzoeken van de lijkschouwer een verontrustende statistiek aan het licht: een aanzienlijk deel van de sterfgevallen waarbij antidepressiva betrokken waren, was zelfmoord, vaak gerelateerd aan overdoses.

“In dit complexe landschap is het de moeite waard om het werk van de Citizens Commission on Human Rights te benadrukken, die de gevaren van dit soort drugs heeft blootgelegd aan degenen die, terwijl ze ze voor hulp gebruiken, helaas, maar onvermijdelijk, vonden slachtoffers van hun bijwerkingen‘zei meneer Arjona.

De combinatie van CCHR’s samenwerking met de huidige zorgen over het gebruik van antidepressiva benadrukt de complexe aard van discussies over geestelijke gezondheid. Terwijl de debatten voortduren en het onderzoek evolueert, blijft de prioriteit het welzijn van kwetsbare bevolkingsgroepen, waarbij wordt gewerkt aan alomvattende, op feiten gebaseerde oplossingen die mensen in moeilijkheden daadwerkelijk helpen.

Samengevat, de recente studie brengt een niveau van complexiteit in het lopende debat over het gebruik van antidepressiva onder jongeren. Deze vraag is vooral cruciaal bij het overwegen van het risico op suïcidaal gedrag.

De bevindingen onderstrepen het belang van een zorgvuldige beoordeling, een voorzichtige aanpak en weloverwogen keuzes als het gaat om de behandeling van depressie en het aanpakken van psychische problemen bij kwetsbare groepen. Het navigeren door dit complexe terrein versterkt de behoefte aan een holistische, multidisciplinaire benadering om mentaal welzijn te bevorderen en mogelijke schade te beperken.

De Citizens Commission on Human Rights werd in 1969 mede opgericht door leden van de Scientology Kerk en psychiater en humanist Thomas Szasz, MD, door veel geleerden erkend als de meest gezaghebbende criticus van de moderne psychiatrie, om misstanden uit te roeien en mensenrechten en waardigheid te herstellen bij de geestelijke gezondheid.

CCHR hielp bij het aannemen van 228 wetten tegen misstanden in de psychiatrie en mensenrechtenschendingen wereldwijd.

De referenties:
[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27729596/
[2] https://connect.springerpub.com/content/sgrehpp/25/1/8
[3] https://www.nature.com/articles/s41380-022-01661-0

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Vous pouvez louer cette propriété du roi Charles III -europeantimes.news-

En 2006, il achète une propriété en Roumanie qui comprend une maison, une forêt, une prairie à perte de vue et un atelier artisanal. Très probablement, jusqu'à présent, vous associiez uniquement la Transylvanie au comte Dracula. Il est temps d'ajouter à...

De Europese Commissie onderzoekt Delivery Hero en Glovo op mogelijke concurrentiebeperkende praktijken -europeantimes.news- europahoy.news

In een gedurfde stap om de concurrentie op de bloeiende online markt voor voedselbezorging veilig te stellen, is de Europese Commissie een formeel antitrustonderzoek gestart naar twee van Europa's grootste voedselbezorgbedrijven, Delivery Hero en Glovo. Dit onderzoek zou...

La Commission européenne enquête sur Delivery Hero et Glovo pour d’éventuelles pratiques anticoncurrentielles -europeantis.news-

Dans une démarche audacieuse visant à sauvegarder la concurrence sur le marché en plein essor de la livraison de nourriture en ligne, la Commission européenne a lancé une enquête antitrust formelle sur deux des plus grandes sociétés de livraison...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.