AccueilNederlandOekraïne verplaatst de...

Oekraïne verplaatst de viering van orthodox kerstfeest van 7 januari naar 25 december europahoy.news

Het doel van het wetsvoorstel dat door president Volodymyr Zelensky is ingediend, is om « zich te onderscheiden van het Russische erfgoed ».

Het Oekraïense parlement heeft gisteren gestemd om de datum van de orthodoxe viering van de geboorte van Christus te wijzigen van 7 januari in 25 december en over te stappen op de Gregoriaanse kalender, meldden DPA en BTA.

Het doel van het wetsvoorstel dat door president Volodymyr Zelensky is ingediend, is « zich te onderscheiden van het Russische erfgoed ».

In 2017 werd 25 december uitgeroepen tot een niet-werkdag.

De grootste orthodoxe kerk van Oekraïne, de Oekraïens-orthodoxe kerk, die langdurige banden heeft met het patriarchaat van Moskou, heeft nog geen commentaar gegeven op de wijziging, merkte DPA op. De UOC viert feestdagen volgens de Juliaanse kalender die door Rusland wordt gebruikt.

Sinds de annexatie van de Krim door Rusland in 2014 probeert Oekraïne de banden met zijn Sovjet- en Russische verleden te verbreken. De grootschalige Russische invasie van Oekraïne 16 maanden geleden heeft die inspanningen gestimuleerd.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.