AccueilNederlandLiberia neemt gedurfde...

Liberia neemt gedurfde stap om COVID-19-vaccins te integreren in routinematige immunisatie

monrovia- Op 16 maart 2020 registreerde Liberia zijn eerste geval van COVID-19. Net als andere landen heeft het geworsteld met de pandemie, wat de regering ertoe heeft aangezet verschillende strategieën te implementeren om te reageren en de uitbraak in te dammen.

Tegelijkertijd worstelde het land met de verstoring van de gezondheidsdiensten, en immunisatie was een van de belangrijkste strategieën die de regering in reactie daarop implementeerde. De eerste uitrol van COVID-19-vaccins stuitte op obstakels, waaronder verzet van de gemeenschap, verkeerde informatie en algemeen wantrouwen, wat resulteerde in een trage acceptatie van COVID-19-vaccins.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, werkte de regering van Liberia samen met verschillende belanghebbenden, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), om de coördinatie te verbeteren en de acceptatie van vaccins te ondersteunen.

Als reactie hierop stelde de WHO voor om provincies toe te wijzen aan verschillende partners voor holistische ondersteuning en verantwoording, een voorstel dat werd aangenomen voor implementatie. De WHO nam de verantwoordelijkheid op zich voor zes provincies, waaronder vijf die nationaal het dichtst bevolkt zijn en in totaal 70% van de totale bevolking vertegenwoordigen. Na getuige te zijn geweest van de successen die in deze provincies werden behaald, vroeg de regering om steun van de WHO voor Margibi County, dat ook dichtbevolkt is en achterbleef. Dit bracht het totale aantal provincies dat WHO-steun ontving vanaf december 2022 op zeven.

Interventies uitgevoerd door het land met de steun van de WHO

Robuuste planning en verbeterde uitvoering

In samenwerking met de provinciale gezondheidsteams begeleidden de WHO en haar veldteams de ontwikkeling van strategieën en stelden ze prestatiedoelen vast voor immunisatieactiviteiten. De aanpak omvatte het gebruik van vaste/statische locaties, tijdelijke uitbreiding en mobiele vaccinatiediensten. De WHO bood uitgebreide ondersteuning, waaronder het voorpositioneren en distribueren van vaccins, het creëren van vraag, sociale mobilisatie, training van personeel, supervisie, coördinatie, monitoring, gegevensbeheer en logistieke ondersteuning.

Tweemaandelijkse vergaderingen tussen de veldteams en het WHO-landenkantoor zorgden ervoor dat implementatieproblemen snel werden aangepakt. Door deze benaderingen werd Liberia een van de drie landen in Afrika met de hoogste vaccinatiegraad tegen COVID-19, namelijk 81% in december 2022.

Integratie van COVID-19-vaccins in routinematige immunisatie.

In april 2023 ondersteunde de WHO de zes oorspronkelijk toegewezen provincies om de integratie van COVID-19-vaccins in routinematige immunisatie- en eerstelijnsgezondheidszorgdiensten te bevorderen om de duurzame beschikbaarheid van vaccins te waarborgen. vrouwen. , en mensen met comorbiditeit.

Deze integratie is afgestemd op de nieuwe wereldwijde strategie en aanbevelingen van SAGE, en de wereldwijde beweging voor immunisatie onder de wereldwijde campagne « The Big Catch-Up », waar het ministerie van Volksgezondheid, met de steun van de WHO en andere partners, naar streeft om routinematige immunisatie. weer op het goede spoor komen.

Ondersteuning om vaccinatie tegen COVID-19 te integreren in bestaande routinematige immunisatiebenaderingen van routinematige vaste, mobiele, outreachende en routinematige periodieke intensivering van immunisatie (PIRI), omvatte verschillende belangrijke initiatieven. Deze omvatten de uitbreiding van het koelketensysteem; zorg voor integratietools zoals grootboeken en microplanningbrochures voor zorginstellingen; het bieden van logistieke ondersteuning voor het vervoeren van vaccins naar en binnen provincies; levering van printers, cartridges en generatoren voor het ter plekke printen van vaccinatiebewijzen; en de betaling van stipendia aan vaccinators.

Uitgebreide ondersteuning voor integratie-inspanningen

Na de vrijgave van COVID-19 als een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang (PHEIC) en de verandering in prioritaire doelgroepen, heeft de WHO, met financiering van USAID, uitgebreide steun verleend aan 14 van de 15 landen voor de integratie van de vaccins tegen COVID -19. in routinematige immunisatie en eerstelijnsgezondheidszorg, te beginnen in juli 2023. Het proces begon met microplanning in alle 14 provincies, met een aanwezigheid van de WHO ter plaatse.

“We zijn trots op de aanzienlijke vooruitgang die Liberia heeft geboekt bij het integreren van COVID-19-vaccins in routinematige immunisatie. Door strategische planning, verbeterde coördinatie en uitgebreide ondersteuning hebben we een opmerkelijke vaccinatiegraad bereikt, en nu integratie”, zegt Adolphus Clarke, algemeen directeur van het vaccinatieprogramma van het Liberiaanse ministerie van Volksgezondheid.

Hij voegde eraan toe: “Onze samenwerking met partners, waaronder de WHO, heeft ons in staat gesteld prioriteit te geven aan doelgroepen en te zorgen voor een eerlijke toegang tot vaccins.”

Resultaten

Dankzij de gecoördineerde inspanningen en steun van de WHO heeft Liberia aanzienlijke vooruitgang geboekt. In december 2022 hadden 4.474.600 in aanmerking komende mensen ten minste één COVID-19-vaccin gekregen. Hiervan waren 3.749.044 mensen volledig gevaccineerd, wat neerkomt op 81% van de totale bevolking. De zeven provincies met een WHO-aanwezigheid behaalden dekkingspercentages van 90% en hoger. Op dit moment, met voortschrijdende integratie, wordt verwacht dat het meer dan 80% van de doelgroep zal bereiken.

“In het licht van de COVID-19-pandemie weerspiegelt het succes van Liberia bij het introduceren van nieuwe vaccins en de recente integratie van COVID-19-vaccinatie in routinematige immunisatie een land dat zijn uitdagingen overwint om een ​​betere toekomst voor uw volk veilig te stellen. Dank aan onze gezondheidspartners, waaronder de WHO, die ons altijd van begin tot eind hebben gesteund”, zegt de eerwaarde dr. Wilhelmina Jallah, minister van Volksgezondheid van Liberia.

Dr. Clement Peter, WHO-vertegenwoordiger in Liberia, benadrukte dat de voortdurende integratie-inspanningen en de uitbreiding van de steun voor de integratie van het COVID-19-vaccin aantonen dat de WHO zich inzet om de Liberiaanse regering te ondersteunen bij het bereiken van hun doelpopulaties.

“Dit succes bij het integreren van vaccinatie tegen COVID-19 toont de waarde en effectiviteit van het model aan en dient als voorbeeld voor andere landen. Door de essentiële immunisatiedekking te herstellen en de eerstelijnsgezondheidszorg te versterken, kunnen we kwetsbare bevolkingsgroepen beschermen tegen door vaccinatie te voorkomen ziekten, waardoor ze een gelukkiger en gezonder leven kunnen leiden”, zegt hij.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.