AccueilACTUALITELeuke dingen om...

Leuke dingen om te doen in Brussel tijdens de zomer: een seizoensgids

Brussel, de hoofdstad van België, heeft een adembenemende architectuur, een verrukkelijke keuken en een rijke geschiedenis. Maar een bezoek in de zomer? Het is een hele nieuwe ervaring. De stad komt tot leven met openluchtconcerten, levendige festivals en straatfeesten. Je vindt er zowel lokale bewoners als toeristen die zich koesteren in de zon terwijl ze genieten van lokale brouwsels. Waarom Brussel in de zomer bezoeken? Ten eerste zijn de temperaturen mild, waardoor het de perfecte tijd is om de stad te verkennen en te genieten van buitenactiviteiten. Van brouwerijtours en kunstexposities tot muziekfestivals en buitenactiviteiten, er is voor elk wat wils. In deze blog nemen we je mee door de leukste dingen om te doen in Brussel tijdens de zomer. Verwacht te lezen over brouwerijtours waar je het beroemde Belgische bier kunt proeven, buitenactiviteiten zoals fietstochten en boottochten, voedselmarkten met heerlijk straatvoedsel en nog veel meer. Dus, laten we erin springen!

Brouwerijtours in Brussel

België staat bekend om zijn bier en Brussel is het hart van zijn brouwerij-industrie. De geschiedenis van Belgisch bier gaat terug tot de Middeleeuwen toen monniken bier begonnen te brouwen om hun kloosters te ondersteunen. Tegenwoordig heeft het land meer dan 200 brouwerijen die meer dan 1600 verschillende soorten bier produceren, elk met zijn unieke smaak en stijl. Een brouwerijtour maken is de beste manier om meer te weten te komen over deze levendige biercultuur. Bijna alle brouwerijen bieden rondleidingen aan waar bezoekers het brouwproces kunnen zien en leren over de ingrediënten en technieken die worden gebruikt om verschillende soorten bier te maken. Bezoek Brouwerij Cantillon om het traditionele lambiekbier te proeven, of probeer een bierproeverij in Delirium Café en ervaar een breed scala aan brouwsels, van fruitig tot zuur en alles daartussenin. Het is echter essentieel om op de hoogte te zijn van de woorden van voorzichtigheid als het om Belgisch bier gaat. De meeste van hun brouwsels zijn veel sterker dan typische bieren, dus het is het beste om het rustig aan te doen en je tempo te bepalen tijdens proeverijen. Te veel bier drinken kan leiden tot een zware kater of erger nog, een reis naar het ziekenhuis. Kortom, brouwerijrondleidingen zijn een must in Brussel tijdens de zomer, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Belgisch bier, een kijkje kunt nemen in hoe het wordt gemaakt en kunt genieten van een scala aan brouwsels. Vergeet niet om verantwoord te drinken en volg de waarschuwingswoorden.

Kunsttentoonstellingen

Als het op kunst aankomt, heeft Brussel een bloeiende scene die zelfs in de zomer levendig en bruisend blijft. De stad heeft een overvloed aan galerijen, musea en tentoonstellingscentra, die elk een unieke ervaring en inzicht in de diverse kunstwereld bieden. Brussel staat bekend om zijn art nouveau-beweging, die een flamboyante stijl uitstraalt die terug te vinden is in architectuur en kunst in de hele stad. Tijdens de zomer zijn er tal van kunsttentoonstellingen die voor elk wat wils bieden. Een van de meest populaire tentoonstellingen is Art Brussels, die een wereldwijd publiek trekt en bezoekers de kans biedt om kunstwerken van topgalerijen over de hele wereld te zien. Een andere populaire tentoonstelling is de Affordable Art Fair, een uitgelezen kans om unieke kunstwerken te kopen tegen betaalbare prijzen. De tentoonstelling richt zich op opkomend talent en toont een scala aan hedendaagse kunstwerken. Afgezien van de twee tentoonstellingen worden er door de hele stad nog verschillende andere gehouden, waarbij verschillende kunstgenres en kunstenaars worden belicht. Degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van ambachtelijke workshops, kunnen kiezen voor de zomerworkshops, die zowel beginners als professionals de kans bieden om nieuwe vaardigheden en technieken te leren. De workshops komen tegemoet aan verschillende interesses, zoals textiel, keramiek en fotografie, om er maar een paar te noemen. Ook de kunstfestivals zijn het overwegen waard, met verschillende activiteiten, zoals openluchttentoonstellingen, concerten en optredens, die een glimp opvangen van de diverse cultuur en tradities van Brussel. Over het algemeen biedt Brussel een bloeiende kunstscène met tal van mogelijkheden om verschillende stijlen en kunstwerken te ontdekken. Met tal van tentoonstellingen, workshops en festivals is er in de zomer altijd iets nieuws en spannends te ontdekken.

Muziekfestivals

Brussel heeft een rijk muzikaal erfgoed, dat tijdens de zomer tot leven komt. Van jazz tot rock, de muziekscene biedt voor elk wat wils. De muziekfestivals van Brussel zijn de moeite waard om te beleven, en ze zijn een van de populairste dingen om te doen in de stad tijdens de zomer. Het Brussels Summer Festival, algemeen bekend als BSF, is het belangrijkste muzikale evenement tijdens de zomer. Al meer dan tien jaar is het hét evenement voor zowel de lokale bevolking als toeristen. BSF wordt vijf dagen gehouden en biedt meer dan 100 live-acts op verschillende podia in het stadscentrum. De line-up is een perfecte mix van gevestigde acts en opwindende nieuwkomers, dus muziekliefhebbers zullen zeker iets vinden dat ze leuk vinden. Een ander muziekfestival dat u niet mag missen, is het Couleur Café Festival. Het is een driedaags evenement met Afro-Caribische en elektronische muziek. Het festival biedt ook uitstekend eten, levendige kunstvertoningen en een levendige sfeer. Als je op zoek bent naar een muziekfestival om uit je dak te gaan, dan is Couleur Café een must om te bezoeken. Voor een meer intieme festivalervaring is het Brussels Jazz Weekend de perfecte keuze. Fans van jazzmuziek kunnen genieten van een weekend vol soulvolle en creatieve deuntjes. Het festival biedt gratis concerten op verschillende locaties in het Brussels Gewest. De headliners zijn misschien geen grote namen zoals op andere festivals, maar de gepassioneerde jazzmuziek is voor een echte muziekliefhebber alles wat je nodig hebt. Bij het bijwonen van een van deze muziekfestivals is het raadzaam om comfortabele schoenen te dragen, zonnebrandcrème mee te nemen en veel water te drinken om gehydrateerd te blijven. Met een goede voorbereiding beleef je een onvergetelijke muzikale ervaring in Brussel!

Buitenactiviteiten

Op zoek naar avontuur in de buitenlucht? Brussel heeft je gedekt met zijn overvloed aan parken die perfect zijn voor fietstochten, Segway-tours, boottochten en meer. Bekijk eerst de vele parken van de stad, die tijdens de zomermaanden ware oases zijn. Van het uitgestrekte Ter Kamerenbos tot de vredige omgeving van het Jubelpark en de charmante Botanische Tuin, er is een park voor elke smaak in Brussel. Wil je de stad met wat meer snelheid verkennen? Kies voor een fiets- of Segwaytour door de kronkelende straatjes en steegjes van de stad. Deze tours zijn een leuke en milieuvriendelijke manier om de

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Escalatie van het conflict gekoppeld aan de dodelijke dreiging van Mpox europahoy.news

Decennia lang heeft het conflict in het mineraalrijke oosten van de Democratische Republiek Congo geleid tot alarmerende niveaus van geweld, massale ontheemding, wijdverbreide ziekten, gendergerelateerd geweld en ernstige mentale trauma’s, aldus senior veiligheidsfunctionaris Dr. Adelheid Marschang Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 'Chronische en...

Herstel uw schuldenadvocaten annuleren € 30.000 in Inca (Balearen) met de tweedekanswet europahoy.news

/COMMUNICATIE/ De schuldenaar, die momenteel haar ouderdomspensioen aan het ontvangen is, verloor haar baan en moest leningen aanvragen Herstel uw schuldhet toonaangevende advocatenkantoor in Spanje op het gebied van de Tweede Kanswet, is erin geslaagd een schuld van 30.000 euro...

« Buddha Boy » a été reconnu coupable d’agression sexuelle -europeantis.news-

Au Népal, un chef spirituel connu sous le nom de « Buddha Boy » a été condamné le 1St de juillet à 10 ans de prison pour agression sexuelle sur mineure, a rapporté l'Associated Press, citant un communiqué du...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.