AccueilACTUALITEItalië stelt €...

Italië stelt € 247 miljoen veilig voor modernisering en veiligheid op de snelweg A32

Italië heeft € 247 miljoen veiliggesteld van de Europese Investeringsbank (EIB), Cassa Depositi e Prestiti (CDP), UniCredit, SACE en Società Italiana per il Traforo Autostradale del Frejus SpA (SITAF) voor modernisering en veiligheid op de Snelweg A32. De snelweg A32 verbindt Noordwest-Italië met Frankrijk via de Frejus-tunnel (T4) en is een van Europa’s belangrijkste verkeersaders en een integraal onderdeel van de mediterrane corridor van het trans-Europese vervoersnetwerk (TEN-T).

De De EIB heeft een directe lening verstrekt van ongeveer € 105 miljoen aan SITAF (ASTM Group), terwijl CDP € 92 miljoen en UniCredit € 50 miljoen heeft verstrekt, profiterend van EIB-financiering. Ongeveer € 80 miljoen van de EIB-financiering en € 40 miljoen van de CDP-kredietlijnen worden gedekt door een SACE-garantie. CDP en UniCredit zijn ook opgetreden als SITAF’s structurerende en coördinerende adviseurs voor de algehele structurering van de op projectfinanciering gebaseerde lening.

Deze financiering komt bovenop de € 320 miljoen die in 2013 was verstrekt voor de bouw van de tweede T4-tunnel, die naar verwachting eind 2023 zal worden geopend. De operatie stelt SITAF in staat een reeks investeringen te doen om de verkeersveiligheid te verbeteren en de modernisering de belangrijkste bruggen, viaducten en tunnels langs de 80 km van de snelweg A32. Het investeringsplan omvat ook acties om slimme vervoerssystemen en reisdiensten uit te breiden, verlichtingssystemen te vervangen door ledtechnologie en geluidsschermen te vernieuwen. Over het algemeen zal het project de snelweginfrastructuur veiliger en beter bestand maken tegen extreme weersomstandigheden.

UniCredit trad ook op als hedging bank en financieel adviseur van de lener voor de deal. Claudio Vezzosi, CEO van SITAF, zei: « Deze financiering stelt SITAF in staat om de geplande investering te doen om de veiligheid op de belangrijkste verkeersader voor Italië en Europa te verbeteren, waardoor deze veerkrachtiger, digitaaler en duurzamer wordt in overeenstemming met de strategische oriëntaties van de ASTM Group. »

Massimo Di Carlo, plaatsvervangend algemeen directeur en zakelijk directeur van CDP, voegde toe: “Dit partnerschap tussen nationale en EU-instellingen zal een ader versterken die van vitaal strategisch belang is voor de economische, sociale en duurzame ontwikkeling van Italië en de Europese Unie. De operatie is in overeenstemming met het strategisch plan 2022-2024 van CDP en bevestigt zijn inzet om de verbetering van de Italiaanse infrastructuur te ondersteunen, door financiële middelen en expertise te bieden bij het structureren van ingewikkelde en innovatieve operaties.”

Het project zal de verkeersveiligheid en de structurele en seismische aanpassing van bruggen en viaducten verbeteren, waardoor de infrastructuur beter bestand is tegen toekomstige klimaatgebeurtenissen. Het investeringsplan omvat ook acties om slimme vervoerssystemen en reisdiensten uit te breiden, verlichtingssystemen te vervangen door ledtechnologie en geluidsschermen te vernieuwen. Over het algemeen zal het project de snelweginfrastructuur veiliger en beter bestand maken tegen extreme weersomstandigheden.

« Het ondersteunen van de oprichting en modernisering van het TEN-T-netwerk is een EU-prioriteit, en de EIB verstrekt financiering om het netwerk veiliger, toegankelijker, duurzamer en efficiënter te maken », aldus EIB-vicevoorzitter Gelsomina Vigliotti. « Door aanpassings- en moderniseringswerkzaamheden aan de snelweg A32 te ondersteunen, helpt de EIB een veilige en betrouwbare verbinding voor transitoverkeer tussen Italië en Frankrijk tot stand te brengen, waardoor het verkeer van goederen en personen wordt vergemakkelijkt. »

« We zijn er trots op dat we de financiering van dit investeringsplan mogelijk hebben gemaakt met onze garanties, waardoor de veiligheid op een van de belangrijkste verkeersaders van Europa is verbeterd », aldus Alessandra Ricci, CEO van SACE. « Moderne infrastructuur en een veilig en efficiënt snelwegennet zijn belangrijke troeven voor de groei van de internationale handel en een belangrijke katalysator voor de Italiaanse export naar Europa. »

Concluderend: de investering van 247 miljoen euro in de snelweg A32 zal de verkeersveiligheid verbeteren, de infrastructuur moderniseren en beter bestand maken tegen extreme weersomstandigheden. Het project zal ook slimme transportsystemen en reisdiensten uitbreiden, verlichtingssystemen vervangen door ledtechnologie en geluidsschermen vernieuwen. De investering zal een ader versterken die van vitaal strategisch belang is voor de economische, sociale en duurzame ontwikkeling van Italië en de Europese Unie.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Les vaccins à ARNm peuvent-ils contribuer à stimuler la production animale ?

Des chercheurs de l’Université du Queensland affirment que la technologie des vaccins à ARNm pourrait jouer un rôle important dans l’augmentation de la production animale afin de répondre à la demande alimentaire mondiale. Vaches – photo d’illustration. Crédit image...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.