AccueilNederlandHet IMFC ondersteunt...

Het IMFC ondersteunt het dringende verzoek om asielvisa voor vervolgde Algerijnse Ahmadi-leden europahoy.news

De situatie van 15 Algerijnse leden van de Ahmadi religie van vrede en licht, die momenteel meer dan 80 dagen wordt vastgehouden in Edirne, Turkije omdat hij asiel probeerde aan te vragen aan de BUL/TUR-grens, heeft internationale aandacht gekregen. De groep omvat kwetsbare leden, waaronder kinderen, zieken en ouderen, en LGBTQ-leden. Ondanks een verzoek om voorzorgsmaatregelen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens voor zijn vrijlating, moeten eerst de binnenlandse maatregelen worden uitgeput.

6398e8 64b73866e8154438b96045e87da92dce~mv2 De IMFC ondersteunt de dringende aanvraag van asielvisa voor vervolgde Algerijnse Ahmadi-leden

Gezien de urgentie van de situatie en de ernst van de mensenrechtenschendingen waar de groep het slachtoffer van is, is er een open brief geschreven naar de Franse ambassade in Istanboel, die humanitaire visa aanbiedt, met het verzoek om de groep de gelegenheid te bieden om een ​​aanvraag in te dienen en in te dienen uw verzoek om internationale bescherming op grond van uw religieuze vervolging. De criteria voor het verlenen van deze visa zijn onduidelijk, maar politieke druk en steun van ngo’s spelen een rol.

De Ahmadi-religie van vrede en licht is een minderheidsreligie die met ernstige gevolgen te maken heeft gehad vervolging in hun thuisland. Ze zijn bestempeld als « ketters » en « ongelovigen » vanwege hun overtuigingen, en zijn gevangengezet, gemarteld en aangevallen in overwegend islamitische landen door statelijke en niet-statelijke actoren. De groep is collectief hun thuisland Algerije ontvlucht na de raad voor religieuze zaken in de provincie Bejaia vaardigde een religieus decreet uit tegen zijn geloof. Ondanks het feit dat het Hooggerechtshof van Bejaia het vonnis vernietigde, de aanklacht liet vallen en de groep vrijliet, bleef het religieuze decreet van kracht en verbood de rechtbank elke verdere bijeenkomst van de groep.

In december 2022 vluchtten 15 van hen het land uit naar Turkije, waar de Turkse autoriteiten hen met geweld verwijderden, met wapenstokken sloegen en vasthielden voordat ze werden overgebracht naar het deportatiecentrum van Edirne, waar ze de afgelopen 84 dagen de facto werden vastgehouden. , lijden aan gruwelijke mishandeling en ernstige mensenrechtenschendingen.

De ernst van de schendingen van de mensenrechten en de religieuze vervolging waar de groep in Turkije het slachtoffer van is, wordt bevestigd door de aanzienlijke aandacht die de pers aan de zaak besteedt. Desondanks werden er uitwijzingsbevelen tegen hen uitgevaardigd om hen terug te sturen naar Algerije, waar ze werden onderworpen aan verdere vervolging en schendingen van hun rechten, waaronder het recht om niet te worden gemarteld, onmenselijke of vernederende behandelingen en hun recht op leven.

De keuze van de groep om zich bij de officiële grenscontrolepost van Kapikule te melden om asiel aan te vragen in plaats van de routes van illegale smokkelaars te gebruiken, was een bewuste keuze om te handelen in overeenstemming met de internationale mensenrechtenwetgeving. Desondanks worden de leden tot op de dag van vandaag het slachtoffer van voortdurende mensenrechtenschendingen door de Turkse autoriteiten vanwege hun standpunt om juridische wegen te zoeken.

De open brief is gericht aan het Franse consulaat-generaal in Istanbul, het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken en Overzeese Gebiedsdelen en het Franse ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken, waarin asielvisa wordt aangevraagd voor de 15 vervolgde Algerijnen. De urgentie van hun humanitaire visumaanvraag wordt versterkt door de extreme kwetsbaarheid van gedetineerde leden.

Uit bovenstaande informatie is gebleken dat de groep gegronde vrees heeft voor religieuze vervolging en hun recht op vrijheid van meningsuiting en godsdienst in gevaar brengt als ze gedwongen worden terug te keren naar Algerije of in Turkije te blijven. Om deze reden verzoeken tal van ngo’s, waaronder het IMFC, het consulaat-generaal van Frankrijk in Istanbul om een ​​asielvisum af te geven aan de bovengenoemde leden, zodat hun verzoeken om internationale bescherming kunnen worden ingediend en behandeld met volledige en geïndividualiseerde evaluaties in Frankrijk in overeenstemming met met het nationale recht, het recht van de Europese Unie en het internationaal recht inzake mensenrechten.

De open brief is hier opgenomen:

Aanvraag van asielvisa voor slachtoffers van religieuze vervolging

.pdf

Pdf downloaden • 1,03 MB

Wij vragen daarom asielvisa (Visa au Titre de l’Asile) aan voor de volgende 15 vervolgde Algerijnen:

Asloune Nedjima, geboren 07.02.1970

Belfiroud Ali, geboren 08.05.2011

Belfiroud El Mehdi, geboren 13.06.2014

Belfiroud Mohamed, geboren XX XXX 1966

Benabdelmoula Fatima Zohra, geboren op 25 januari 1976

Bensalah Inés Sabrina, geboren 10.12.2005

Bensalah Rania, geboren 07.11.2010

Bezai Youssra, geboren 28.01.1990

Foufa Maryam, geboren 01.04.2013

Foufa Redouane, geboren op 16 juni 1969

Foufa Soumia, geboren 07.09.1965

Habibi Mohammed Boudjelal, geboren op 14 september 1983

Lombarkia Rafik, geboren 02.05.1968

Mazouzi Rabha, geboren 06.09.1980

Salma Mihoub, geboren 19.07.1967

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.