AccueilACTUALITEEU-solidariteit schittert nu...

EU-solidariteit schittert nu de lidstaten zich scharen achter het door overstromingen geteisterde Slovenië

In een hartverwarmende demonstratie van eenheid en steun hebben de landen van de Europese Unie (EU) Slovenië snel te hulp geschoten nu het land wordt geconfronteerd met de nasleep van overstromingen. Dit ongelooflijke blijk van solidariteit benadrukt de inzet van zowel de EU als haar lidstaten om in tijden van crisis samen op te trekken.

De snelle reactie van de EU kwam op gang toen Slovenië via de EU om hulp vroeg Mechanisme voor civiele bescherming op 6 augustus terwijl ze vochten tegen overstromingen. De onmiddellijke mobilisatie van hulp benadrukt de doeltreffendheid van de rampenbestrijdingssystemen van de EU en hun toewijding om de lidstaten in tijden van nood te ondersteunen.

Oostenrijk, Kroatië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Slowakije aarzelden niet om uitrusting en voorraden aan Slovenië aan te bieden. Het bijstandspakket omvat een scala aan middelen; 4 helikopters, 9 bruggen, 14 graafmachines, evenals vrachtwagens en laders. Bovendien zijn meer dan 130 Europese personeelsleden, bestaande uit ingenieurs en verbindingsofficieren, ingezet om ondersteuning op de grond te bieden.

De omvang van de verwoesting veroorzaakt door de overstromingen is nauwkeurig gedocumenteerd door Copernicus-dienst, voor satellietkaarten – een dienst van de EU – die al vier kaarten heeft geproduceerd die de getroffen gebieden illustreren. Zorgen voor de coördinatie van de hulp van de EU Coördinatiecentrum voor respons in noodsituaties (ERCC) heeft een verbindingsofficier naar Slovenië gestuurd.

De hevige regenval die deze ramp veroorzaakte, veroorzaakte verwoesting die leidde tot het instorten van minstens 7 hoofd- en regionale bruggen. De wegen- en energie-infrastructuur werden ook zwaar getroffen waardoor duizenden inwoners hun huizen moesten verlaten. Helikopters en boten speelden een rol bij het evacueren van mensen die gevaar liepen.

De autoriteiten hebben deze overstroming bestempeld als de zwaarste in de recente Sloveense geschiedenis, die een verbazingwekkende tweederde van het hele land heeft getroffen. Commissaris voor Crisisbeheersing, Janez Lenarcič‘s gevoelens weerspiegelen de emoties van veel individuen: « Het EU-mechanisme voor civiele bescherming heeft eens te meer de essentie van eenheid tussen de lidstaten aangetoond en een gevoel van veiligheid en gedeelde verantwoordelijkheid in deze moeilijke tijden bevorderd ».

In een wereld die vaak wordt gekenmerkt door verdeeldheid, valt de uitzonderlijke demonstratie van solidariteit en samenwerking binnen de EU op als een herinnering aan de kracht die uit eenheid kan voortkomen. Slovenië krijgt bij zijn inspanningen om te herstellen van dit verwoestende incident niet-aflatende steun en hulp van zijn landgenoot EU-lidstaten een voorbeeld van de echte essentie van solidariteit en empathie.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Les vaccins à ARNm peuvent-ils contribuer à stimuler la production animale ?

Des chercheurs de l’Université du Queensland affirment que la technologie des vaccins à ARNm pourrait jouer un rôle important dans l’augmentation de la production animale afin de répondre à la demande alimentaire mondiale. Vaches – photo d’illustration. Crédit image...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.