AccueilNederlandeen reis terug...

een reis terug in de tijd die je europahoy.news niet mag missen

Rome: een reis door de tijd die je niet mag missen

De eeuwige stad Rome is een toeristische bestemming die je niet mag missen voor wie een reis terug in de tijd wil maken en zich wil onderdompelen in de eeuwenoude geschiedenis. Met een geschiedenis die meer dan 2500 jaar teruggaat, biedt de hoofdstad van Italië een unieke combinatie van historisch erfgoed, kunst, cultuur en gastronomie. Als u een reis naar Rome plant, zijn hier enkele plaatsen die u niet mag missen.

Het Colosseum is ongetwijfeld een van de meest herkenbare symbolen van Rome en een must-see voor geschiedenisliefhebbers. Dit amfitheater, gebouwd in de 1e eeuw na Christus, was het toneel van gladiatorengevechten, dierenjachten en theatervoorstellingen. Ondanks eeuwen van verval is het Colosseum nog steeds een indrukwekkend bouwwerk dat je terugvoert naar het oude Rome. Binnen kun je door hallen lopen die ooit vol toeschouwers zaten en de architectuur en het ingenieuze ontwerp van dit iconische gebouw bewonderen.

Het Forum Romanum is een andere essentiële plaats om de geschiedenis van Rome te begrijpen. Dit voormalige politieke, religieuze en commerciële centrum van de stad ligt in puin, maar roept nog steeds een levendig beeld op van hoe het vroeger was. Wandel door de geplaveide straatjes, bewonder de verwoeste tempels en paleizen en bewonder de majesteit van de oude Romeinse beschaving.

Vaticaanstad, een onafhankelijke staat binnen Rome, is een andere plek die je niet mag missen als je een bezoek brengt. Hier vindt u de Sint-Pietersbasiliek, een van de grootste kerken ter wereld, waar u meesterwerken uit de renaissancekunst kunt bewonderen, zoals de Pietà van Michelangelo. Daarnaast kunt u de Vaticaanse Musea bezoeken, die een indrukwekkende collectie kunst en antiquiteiten herbergen, waaronder de beroemde fresco’s in de Sixtijnse Kapel, geschilderd door Michelangelo.

Als je gepassioneerd bent door kunst, is de Borghese Gallery een andere plek die je niet mag missen. Deze galerij herbergt een indrukwekkende collectie sculpturen en schilderijen van kunstenaars als Bernini, Caravaggio en Raphael. Bovendien bevindt de galerie zich in het prachtige park van Villa Borghese, waar u kunt genieten van een rustige en ontspannende wandeling na het bezoeken van de meesterwerken.

De Trevifontein is een van de beroemdste fonteinen ter wereld en een iconische plek in Rome. Je kunt niet anders dan een muntje in de fontein gooien en een wens doen, volgens de traditie. Bovendien is de fontein een meesterwerk van de Italiaanse barok, met indrukwekkende sculpturen die de oceaan en de zeegoden voorstellen.

Om van de authentieke Romeinse ervaring te genieten, kun je niet stoppen met het proberen van de heerlijke gastronomie van de stad. Probeer traditionele gerechten zoals carbonara-pasta, bucatini all’amatriciana of Romeinse pizza. Bovendien kun je Rome niet verlaten zonder de authentieke Italiaanse gelato te hebben geproefd, die je in talloze ijssalons door de hele stad kunt vinden.

Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Rome, raden wij u aan een bezoek te brengen aan het Nationaal Romeins Museum, dat een uitgebreide collectie Romeinse kunstvoorwerpen en antiquiteiten herbergt. Bovendien biedt het Ara Pacis Museum, gewijd aan het vredesaltaar gebouwd door keizer Augustus, u een uniek inzicht in het leven en de cultuur van het oude Rome.

Samenvattend is Rome een bestemming waarmee je terug in de tijd kunt reizen en jezelf kunt onderdompelen in de eeuwenoude geschiedenis van een van de belangrijkste beschavingen van de mensheid. Van het Colosseum en het Forum Romanum tot Vaticaanstad en kunstgalerijen: Rome biedt een unieke en fascinerende ervaring. Mis de kans niet om deze stad te bezoeken en alles te ontdekken wat deze te bieden heeft.

Externe bronnen:
– “10 essentiële plaatsen om te bezoeken in Rome” – https://www.guioteca.com/viajes/10-lugares-imprescindibles-que-visitar-en-roma/
– “De 10 beste musea in Rome” – https://www.rome.net/en/museums

Fotocredits: Pixabay

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

UNHCR haast zich om Rohingya te steunen en een einde te maken aan de ‘normalisering’ van prostitutie en verwoestende droogte in Zambia europahoy.new

In een waarschuwing op vrijdag zei woordvoerder Babar Baloch dat het agentschap en zijn partners de steun opvoeren om ongeveer 8.000 vluchtelingen, voornamelijk Rohingya, te helpen die eerder deze week door de ramp werden getroffen. “Teams zijn gemobiliseerd om onderdak...

Le leader des manifestations indépendantistes en Nouvelle-Calédonie arrêté

La police de Nouvelle-Calédonie a arrêté le leader des manifestations pour l'indépendance du pays, rapporte Reuters. Christian Thane a été arrêté avant de donner une conférence de presse. Outre Thane, sept autres personnes ont été arrêtées. Thane dirigeait...

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.