AccueilNederland“Dit is niet...

“Dit is niet het moment om te vergeten” Centraal-Afrikaanse Republiek europahoy.news

In een land met ongeveer zes miljoen inwoners lijden ruim twee miljoen mensen aan acute honger, en het voorkomen van chronische ondervoeding bij kinderen onder de vijf jaar is met ongeveer 40 procent een van de hoogste ter wereld, aldus de Coördinatieraad. van de Hongersnoodpreventie en -bestrijding van de Verenigde Naties. Bureau (OFPRC).

“Vanwege de aanhoudende crisis blijft humanitaire respons essentieel en worden levens gered”, zei responscoördinator Reena Ghelani ter afsluiting van een officieel bezoek aan het land.

kwetsbaar land

“De Centraal-Afrikaanse Republiek blijft een kwetsbaar land”, benadrukte Mohamed Ag Ayoya, VN-resident en humanitaire coördinator.

“Dit is niet het moment om CAR te vergeten. “Het humanitaire team van het land is vastbesloten om met de regering en partners te blijven samenwerken om te reageren op dringende behoeften, en tegelijkertijd de veerkracht van huishoudens en gemeenschappen te versterken.”

In 2023 wordt het aantal mensen dat humanitaire hulp en bescherming nodig heeft geschat op 3,4 miljoen, waarvan 2,4 miljoen zullen worden geholpen door het Humanitarian Response Plan ter waarde van 533 miljoen dollar.

Ondanks de enorme behoeften blijven de hulpprogramma’s echter stagneren als gevolg van een gebrek aan financiering, onveiligheid en een slechte infrastructuur.

Burgers beschermen

De afgelegen prefectuur Haut-Mbomou in het zuidoosten van de Centraal-Afrikaanse Republiek is een van de zwaarst getroffen regio’s. Begin dit jaar had bijna 80 procent van de bevolking dringend behoefte aan veiligheid en zekerheid.

Toenemende botsingen, ontvoeringen en barricades opgeworpen door gewapende groepen verergerden de situatie nog verder, waardoor veel gemeenschappen zonder hulp achterbleven.

In deze context heeft de VN-vredesmissie in het land, MINUSCA, de langeafstandspatrouilles in de strategische Mboki-Zemio-as van de prefectuur geïntensiveerd om de bescherming van burgers te verbeteren en humanitaire konvooien te begeleiden.

MINUSCA heeft onlangs ook snelle impactprojecten gelanceerd om zes bruggen in de prefectuur Mbomou te repareren, om de humanitaire toegang voor gemeenschappen te verbeteren, evenals voor vredeshandhavers die bijdragen aan hun bescherming, zei missiewoordvoerder luitenant-kolonel Abdoul Aziz Ouédraogo.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De enige manier om een ​​einde te maken aan het nucleaire risico “is het elimineren van kernwapens”: Guterres europahoy.news

Secretaris-generaal António Guterres deed zijn oproep dinsdag in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Totale Eliminatie van Kernwapens. Hij waarschuwde dat de zwaarbevochten vooruitgang die gedurende tientallen jaren is geboekt bij het voorkomen van het gebruik,...

Ukraine : Les viols et les tortures perpétrés par les forces russes se poursuivent, rapportent des experts des droits de l’homme

Membres de Commission d'enquête internationale indépendante sur l'Ukraine dit le Conseil des droits de l'homme de l'ONU à Genève, ils ont documenté des attaques à l'arme explosive contre des immeubles d'habitation, des infrastructures civiles et des institutions médicales, ainsi...

Vrij verkeer: de Schengenhervorming om grenscontroles alleen als laatste redmiddel te garanderen

Europarlementariërs in de Commissie Burgerlijke Vrijheden steunden voorstellen dat grenscontroles binnen de Schengenruimte voor vrij verkeer alleen opnieuw kunnen worden ingevoerd als dit absoluut noodzakelijk is. Woensdag keurden de EP-leden een ontwerprapport over de hervorming van de Schengengrenscode goed met...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.