AccueilNederlandDe EU-solidariteit straalt...

De EU-solidariteit straalt helder uit nu de lidstaten zich scharen achter het door overstromingen getroffen Slovenië

In een hartverwarmende show van eenheid en steun kwamen de landen van de Europese Unie (EU) Slovenië snel te hulp terwijl het land worstelt met de nasleep van de overstromingen. Deze ongelooflijke blijk van solidariteit onderstreept de inzet van de EU en haar lidstaten om in tijden van crisis samen op te trekken.

De snelle reactie van de EU kwam op gang toen Slovenië via de EU om hulp vroeg Mechanisme voor civiele bescherming op 6 augustus terwijl ze vochten tegen de overstromingen. De onmiddellijke mobilisatie van hulp benadrukt de doeltreffendheid van de rampenbestrijdingssystemen van de EU en hun bereidheid om de lidstaten te ondersteunen wanneer dat nodig is.

Oostenrijk, Kroatië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Slowakije boden snel uitrusting en voorraden aan Slovenië aan. Het bijstandsprogramma omvat een scala aan middelen; 4 helikopters, 9 bruggen, 14 graafmachines, evenals vrachtwagens en laders. Daarnaast zijn meer dan 130 Europese personeelsleden, waaronder ingenieurs en verbindingsofficieren, ingezet om ondersteuning te bieden in het veld.

De omvang van de overstromingsschade is nauwkeurig gedocumenteerd door Copernicus-dienst, voor satellietkaarten — een dienst van de EU — die al vier kaarten heeft geproduceerd die de getroffen gebieden illustreren. Om de coördinatie van de EU-hulp te waarborgen Coördinatiecentrum voor respons in noodsituaties (ERCC) een verbindingsofficier naar Slovenië gestuurd.

De zware regenval die deze ramp veroorzaakte, veroorzaakte een ravage die leidde tot het instorten van minstens 7 hoofd- en regionale bruggen. De wegen- en energie-infrastructuur is ook ernstig getroffen, waardoor duizenden inwoners gedwongen zijn hun huis te verlaten. Helikopters en boten speelden een rol bij de evacuatie van mensen in gevaar.

De autoriteiten noemden de overstroming de ergste in de recente geschiedenis van Slovenië en troffen tweederde van het hele land. Commissaris voor Crisisbeheersing, Janez LenarcicDe gevoelens van weerspiegelen de emoties die door veel mensen werden geuit: « Het EU-mechanisme voor civiele bescherming heeft opnieuw de essentie van eenheid tussen de lidstaten aangetoond en een gevoel van veiligheid en gedeelde verantwoordelijkheid in deze moeilijke tijden bevorderd ».

In een wereld die vaak wordt gekenmerkt door verdeeldheid, valt de uitzonderlijke demonstratie van solidariteit en samenwerking binnen de EU op als een herinnering aan de kracht die uit eenheid kan voortkomen. Slovenië krijgt bij zijn inspanningen om te herstellen van dit verwoestende incident niet-aflatende steun en hulp van zijn land EU-lidstaten illustreert de authentieke essentie van solidariteit en empathie.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.