AccueilNederlandAngola voert een...

Angola voert een zelfevaluatie uit van de Internationale Gezondheidsregeling

Luanda, 8 augustus 2024 – Het ministerie van Volksgezondheid heeft met de steun van de WHO een multidisciplinaire workshop gehouden met deelname van 43 professionals om de voorbereidende zelfbeoordeling van 19 technische gebieden uit te voeren, die voorafgaat aan de gezamenlijke externe beoordeling van het vermogen van het land om te reageren op mogelijke uitbraken van nood .

Volgens de tijdelijke vertegenwoordiger van de WHO in Angola, Dr. Humphrey Karamagi, is het externe evaluatieproces een integraal onderdeel van het lopende capaciteitsopbouwproces van het land voor de uitvoering van de Internationale Gezondheidsregeling (IHR) van 2005.

« Dit initiatief stelt ons in staat om de belangrijkste hiaten in de gezondheid van mens, dier en milieu te identificeren en prioriteit te geven aan mogelijkheden om de paraatheid en respons te verbeteren, door de dialoog met huidige en potentiële partners en donoren te bevorderen. »

Volgens de IHR moeten de lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor de bescherming van de bevolking tegen ziekten en voor toezicht en reactie een minimaal essentieel vermogen ontwikkelen en behouden om mogelijke gezondheidsgebeurtenissen op te sporen, te beoordelen, te rapporteren en erop te reageren.

Daartoe beveelt de WHO de lidstaten aan om periodiek om de 4-5 jaar een gezamenlijke externe beoordeling (JEE) uit te voeren van de operationele capaciteiten van de internationale gezondheidsregelingen, met inbegrip van de daarmee verband houdende inspanningen om de gezondheid te verbeteren.

Dit proces is gericht op het waarborgen van betrouwbare informatie over de paraatheid en reactie van het land en de voortgang bij het ontwikkelen van de kerncapaciteiten die vereist zijn voor de IHR, d.w.z. het vermogen van regeringen om gebeurtenissen of risico’s voor de volksgezondheid te voorkomen, op te sporen en er snel op te reageren.

Niet-naleving van de IHR kan het functioneren van de gezondheidssector aanzienlijk aantasten door het gebrek aan eigenaarschap van het evaluatieproces door het land, mogelijkheden voor zelfstudie en bewustwording, intersectorale en multisectorale samenwerking, transparantie en wederzijdse verantwoording, met ernstige gevolgen voor de gezondheid en het welzijn van de bevolking.

De gezamenlijke externe evaluatie is een vrijwillig, dynamisch en betrokken proces waarbij alle sectoren betrokken zijn en dat landen in staat stelt hun capaciteiten voor ziektedetectie, -surveillance en -respons, intersectorale samenwerking, transparantie, wederzijdse verantwoordingsplicht en dialoog te verbeteren, en middelen aan te wenden om de bevolking effectief te beschermen.

WHO-team verzamelt informatie over gezondheid in gemeenschappen

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.