AccueilNederlandAlternatieve brandstoftechnologie voor...

Alternatieve brandstoftechnologie voor scheepsmotoren europahoy.news

Oak Ridge National Laboratory (ORNL), het grootste multidisciplinaire laboratorium van het Department of Energy, en Fairbanks morseverdediging (FMD), een portfoliobedrijf van Arcline Investment Management, heeft een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend om samen te werken aan de ontwikkeling en integratie van alternatieve brandstoftechnologieën om de afhankelijkheid van scheepsmotoren van fossiele brandstoffen te verminderen.

FMD zal het onderzoek en de ontwikkeling van ORNL integreren in zijn motorontwerptechnologie.

ORNL zal samenwerken met Fairbanks Morse Defense op het gebied van decarbonisatie-inspanningen om alternatieve brandstoftechnologieën voor scheepsmotoren te ontwikkelen.

ORNL zal samenwerken met Fairbanks Morse Defense op het gebied van decarbonisatie-inspanningen om alternatieve brandstoftechnologieën voor scheepsmotoren te ontwikkelen. Afbeelding tegoed: Carlos Jones/ORNL, Amerikaanse ministerie van Energie.

Scheepsmotoren zijn sterk afhankelijk van dieselbrandstof, wat een aanzienlijke jaarlijkse uitgave is voor het Amerikaanse ministerie van Defensie (DOD). Verwacht wordt echter dat de wereldwijde inspanningen om de economie koolstofarm te maken de beschikbaarheid van dieselbrandstof en de drijfkosten zullen beperken. Er zijn alternatieve brandstoftechnologieën nodig.

Vooruitlopend op deze verandering onderzoekt DOD opties om zijn scheepsmotortechnologie over te zetten op Low Life Cycle Carbon Fuels (LLCF) zoals methanol, ammoniak, waterstof en biodiesel, als alternatieve brandstoffen.

« Oak Ridge is een leider op het gebied van onderzoek naar decarbonisatie, de ontwikkeling van technologie voor schone energie en de productie van defensie », zegt Moe Khaleel, Associate Director van het Homeland Security Science Laboratory.

« Door samen te werken met een vertrouwde partner voor binnenlandse veiligheid, zoals Fairbanks Morse Defense, kunnen we onze wetenschappelijke expertise vertalen in inzetbare technologieën voor het ministerie van Defensie. »

Volgens de voorwaarden van het MOU zal ORNL zijn expertise op het gebied van onderzoek en ontwikkeling benutten, terwijl FMD zijn expertise op het gebied van vermogen en voortstuwingsontwerp en productie zal bijdragen om het gebruik van LLCF in scheepsmotoren te bevorderen.

FMD zal prestatie- en duurzaamheidseisen definiëren en testcomponenten ontwerpen, terwijl ORNL ondersteuning zal bieden bij het onderzoeken van LLCF-verbrandingsstrategieën, hoge-temperatuurmaterialen, additive manufacturing, elastomeercompatibiliteit en corrosie.

« Aangezien klimaatverandering onze wereldwijde waterwegen beïnvloedt, hebben deze veranderende en onvoorspelbare effecten rechtstreekse invloed op ons vermogen om de vrijheid van de zeeën te beschermen », aldus George Whittier, uitvoerend directeur van FMD.

« We zijn volledig toegewijd aan het ondersteunen van de decarbonisatiedoelstellingen van het ministerie van Defensie voor 2030 met brandstof- en motortechnologieën die een duurzamere toekomst voor de marine zullen creëren, en we kijken ernaar uit om met ORNL samen te werken om deze mogelijkheden te verkennen. »

Aanvullende MOU-partnerschapsintenties omvatten het volgende:

  1. Werk samen aan de ontwikkeling van programma’s om externe onderzoeks- en ontwikkelingskansen te identificeren en veilig te stellen.
  2. Oprichting van een eencilinder-onderzoeksmotorlaboratorium dat zich toelegt op het onderzoeken van vorderingen op gebieden zoals veilige brandstofbehandeling, LLCF-verbrandingsstrategie en experimentele motorhardwareconfiguraties.
  3. Ondersteun de ontwikkelingsstrategie voor alternatieve brandstofverbranding door middel van modelstudies die gebruik maken van geavanceerde analyses, zoals computationele vloeistofdynamica-simulaties met behulp van krachtige computerbronnen.

UT-Battelle beheert het Oak Ridge National Laboratory voor het DOE Office of Science, de grootste financier van fundamenteel natuurwetenschappelijk onderzoek in de VS. Het DOE Office of Science werkt aan het aanpakken van enkele van de meest urgente uitdagingen van onze tijd. Voor meer informatie bezoek https://energy.gov/science.

Fontein: Oak Ridge Nationaal Laboratorium

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,argumenten):n.wachtrij.push(argumenten)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(venster,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘begin’, ‘1254095111342376’);
fbq(‘track’, ‘Paginaweergave’);

Eerder gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.