AccueilACTUALITE2022 Ministeriële Conferentie...

2022 Ministeriële Conferentie over VGV: Londen – Is er een rol van betekenis weggelegd voor het maatschappelijk middenveld?

2022 Ministeriële Conferentie over VvG (Vrijheid van Religie of Overtuiging): Londen, 5-6 juli – Is er een rol van betekenis weggelegd voor het maatschappelijk middenveld? – Naar verluidt zijn er bij dit schrijven geen uitnodigingen door hen ontvangen.

In de wereld van vandaag waar communicatie en informatie gemakkelijk uitwisselbaar zijn, zijn we overal ter wereld getuige van vele voorbeelden van religieuze discriminatie. De ministeriële bijeenkomst is een uitstekende gelegenheid om deze kwesties op de voorgrond te plaatsen en ze in een open forum aan te pakken.

De strijd van religieaanhangers door de eeuwen heen is een lange en complexe strijd geweest waarin rechten en privileges lang werden toegekend of ontzegd volgens de cultuur van de overheersende volkeren van een gebied. Soms was dit tolerant en soms brutaal gewelddadig voor mensen met verschillende religieuze overtuigingen van minderheden.

Jongen en meisje zittend op deuropening
Jongen en meisje zittend op deuropening – Foto door Pixabay

Hoe komt het dat een religie zo nauw wordt bewaakt door het hart, dat een man er tot de dood voor zal vechten; voor het principe van het beoefenen van de eigen religie; omdat je niet onderworpen bent aan de interpretatie van andermans concept van godsvrucht? En logischerwijs, waarom zouden we er zelfs maar over vechten, toch doet de mens dat, vaak behoorlijk catastrofaal.

Als we wezens zijn die bestaan ​​buiten een lichaam, dan degradeert dat duidelijk het lichaam naar een minder belangrijk belang. Het gaat naar de ware identiteit van een individu, de kern van het zelf en welk groter uiteindelijk doel en welke relatie men heeft in dit universum. Als iemand zich meer verplicht voelt tot een grotere instantie dan de regeringen van mensen, is het dan gerechtvaardigd dat regeringen die visie opleggen aan anderen die er geen oog voor hebben?

De meesten van ons die een echt gevoel van God hebben, hebben er een die een allesomvattende visie is die anderen niet kan uitsluiten, ongeacht hun geloof of geen. Maar duidelijk hebben niet alle mensen zo’n visie en anderen hebben een visie die leidt tot haat, discriminatie en uitsluiting van degenen die niet dezelfde overtuiging hebben.

Na duizenden jaren van samenleving hebben we pas relatief recent een alomvattend quasi-wettelijk kader gecreëerd om in te leven en die kaders zijn vandaag belichaamd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Europees Verdrag voor de rechten van de mens en het Afrikaans Handvest van de rechten van de mens en het volk. Rechten (deze laatste worden vaak genegeerd en niet genoemd door meer verwesterde bronnen en waarschijnlijk een blinde vlek voor het opleggen door het Westen van zijn eigen cultuur door middel van slavernij en kolonialisme van het Afrikaanse continent).

De principes die in deze Verklaringen en Conventies zijn vervat, zijn ongetwijfeld de breedste die zijn opgesteld onder alle eerdere beschavingen. Zeker, veel aspecten van wat we ‘menselijkheid’ of zorg en respect voor elkaar kunnen noemen, zijn weerspiegeld en belichaamd in een groot aantal culturen en religies, maar geen enkele heeft zo’n overzicht opgeleverd, noch de brede algemene overeenstemming van de meeste landen van de wereld. , evenmin de onafhankelijkheid gehad om een ​​niet-religieuze kijk op de dingen te weerspiegelen, maar toch normen hoog te houden die voor iedereen gelden.

vrijheid vrijheid
Foto door LOGAN WEAVER | @LGNWVR

Maar er is nog een lange weg te gaan van woorden naar daden en daarom heet dit initiatief de Ministeriële over vrijheid van religie of levensovertuiging wordt vastgehouden in Londen met ministers, regeringsvertegenwoordigers en het maatschappelijk middenveld zou van groot belang moeten zijn om te laten zien dat regeringen het menen als het gaat om het waarborgen van religieuze gelijkheid voor iedereen. We hebben in onze beschavingen nog nooit zo’n vastberaden en consistente (dit is de 3e conferentie) poging gehad om regeringsvertegenwoordigers die verantwoordelijk zijn voor religie samen te brengen met als doel gelijkheid voor alle religies te bereiken.

Laten we hopen dat dit niet voor niets is. Met nog minder dan een maand te gaan tot de opening van de Ministerial het programma is nog vrij vaag over het « officiële deel », en het maatschappelijk aspect van de conferentie is enigszins in de war. Er is niets openbaar gemaakt over wie evenementen kan houden in wat de ‘Fringe-vloer’ wordt genoemd – een gedeelte van het conferentiecentrum dat naar verwachting aan het maatschappelijk middenveld zal worden gegeven.

Wie het ‘recht’ heeft gekregen om daar evenementen te exposeren en te houden, is een goed bewaard geheim, als er al definitieve besluiten over zijn genomen. Want het is waarschijnlijk dat slechts een klein deel van het maatschappelijk middenveld toegang zal krijgen tot dit gebied, en naar verluidt heeft nog niemand van het maatschappelijk middenveld de benodigde formele uitnodiging ontvangen, met als gevolg dat een aantal van degenen die zullen worden uitgenodigd, het niet zal redden om vluchten of hotels te vinden die ze kunnen boeken, of zullen ze van tevoren boeken en hun geld verliezen omdat er geen uitnodiging is ontvangen.

geen uitnodigingen ontvangen […] sommigen van degenen die worden uitgenodigd, slagen er niet in om vluchten of hotels te vinden die ze kunnen boeken, of boeken ze van tevoren en verliezen hun geld omdat er geen uitnodiging is ontvangen

Natuurlijk zijn groepen in staat en worden aangemoedigd om overal in het Verenigd Koninkrijk evenementen te houden die hun doelen bij het bereiken van vrijheid of religie of overtuiging zouden ondersteunen, en dit zal zeker worden gedaan. Maar het is nauwelijks waarschijnlijk dat het tot ver in de leden van de conferentie zelf zal doordringen. Velen maken zich zorgen dat degenen die ‘binnengelaten’ worden in het conferentiecentrum beperkt zullen blijven tot een ‘uitverkorene’ en hoewel er duidelijk veiligheidsoverwegingen zijn waarmee rekening moet worden gehouden het kan leiden tot iets van een Insiders Club die velen uitsluit die opvattingen hebben die als minder correct of informatief worden beschouwd (hoewel het onbekend is aan de hand van welke criteria dit moet worden bepaald) en zo het bereik naar de vele aanwezige regeringsafgevaardigden belemmeren, om het hen niet al te ongemakkelijk te maken.

Deze ministeriële bijeenkomst is een uitstekende gelegenheid voor een open discussie en om manieren te ontwikkelen om de veelheid aan kwesties met betrekking tot godsdienstvrijheid aan te pakken. Laten we hopen dat de Britse regering ervoor zal zorgen dat we een inclusieve en open discussie over FORB hebben en dat alle sectoren van het maatschappelijk middenveld op een zinvolle manier kunnen deelnemen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.