AccueilNederlandWe houden allemaal...

We houden allemaal van deze groente, maar het verlicht depressies

Voedsel kan vergif en medicijn zijn – deze stelregel is volledig van toepassing op een favoriete groente die depressies kan veroorzaken. Het is niet verrassend dat voedingsdeskundigen en gastro-enterologen vaak aanbevelen een gevarieerd dieet te volgen en zich niet te laten meeslepen door bepaalde voedingsmiddelen. Iraanse wetenschappers van de Isfahan Universiteit voor Medische Wetenschappen concludeerden echter dat bepaalde soorten ‘ongezond plantaardig voedsel’ het risico op het ontwikkelen van een depressie ernstig vergroten. Aardappelen hebben het ergste effect op de menselijke psyche. Hierover verscheen een artikel in het tijdschrift PLOS One. Het doel van de wetenschappers was om te begrijpen hoe voedsel de emotionele toestand en psyche van een persoon beïnvloedt. Het team ontwikkelde een systeem van indices die verschillende patronen van plantaardige voeding beschrijven: algemeen, gezond en ongezond.

Aardappelen ontsluiten depressie

Bij het experiment waren ruim tweeduizend gezonde mensen ouder dan 18 jaar betrokken. Anderhalf jaar lang vulden zij voedingsdagboeken in, waarna deze gegevens door wetenschappers werden geanalyseerd, waarbij rekening werd gehouden met geslacht, leeftijd, ongezonde gewoonten, sociale status van een persoon en zijn materiële welzijn.

De onderzoekers berekenden vervolgens de gemiddelde inname van elk plantaardig product, de energie en voedingsstoffen die een persoon binnenkrijgt nadat hij het in zijn dieet heeft opgenomen. Deelnemers aan de studie werden getest op de Iraanse versie van de Angst- en Depressieschaal (HADS), die symptomen van psychische stoornissen meet.

Als gevolg hiervan zijn tekenen van depressie en angst gevonden bij degenen die vaak aardappelen, geraffineerde granen en hun desserts (repen, halva, enz.) Eten, vruchtensappen en vruchtendranken met een hoog suikergehalte drinken. Experts benadrukken dat dit type dieet kenmerkend is voor de jonge groep respondenten. Tegengestelde resultaten werden gevonden bij mensen die regelmatig volle granen, noten, peulvruchten, waaronder plantaardige oliën, verschillende soorten fruit en groenten aten. Ze hebben bewezen psychologisch stabieler te zijn. In deze groep namen vooral ouderen deel – blijkbaar gaan zij zorgvuldiger om met hun dieet.

In het artikel wordt opgemerkt dat deze resultaten verband houden met de hoge glycemische index van aardappelen en geraffineerde granen. Tegelijkertijd neigt het gehalte aan voedingsstoffen daarin soms naar nul. Deze combinatie heeft geen goede invloed op de darmmicrobiota en veroorzaakt verschillende ontstekingen die ook de geestelijke gezondheid kunnen schaden.

Foto via Pixabay: https://www.pexels.com/photo/baked-potatoes-with-rosemary-garnish-162763/

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.