AccueilNederlandWe houden allemaal...

We houden allemaal van deze groente, maar het verlicht depressies

Voedsel kan vergif en medicijn zijn – deze stelregel is volledig van toepassing op een favoriete groente die depressies kan veroorzaken. Het is niet verrassend dat voedingsdeskundigen en gastro-enterologen vaak aanbevelen een gevarieerd dieet te volgen en zich niet te laten meeslepen door bepaalde voedingsmiddelen. Iraanse wetenschappers van de Isfahan Universiteit voor Medische Wetenschappen concludeerden echter dat bepaalde soorten ‘ongezond plantaardig voedsel’ het risico op het ontwikkelen van een depressie ernstig vergroten. Aardappelen hebben het ergste effect op de menselijke psyche. Hierover verscheen een artikel in het tijdschrift PLOS One. Het doel van de wetenschappers was om te begrijpen hoe voedsel de emotionele toestand en psyche van een persoon beïnvloedt. Het team ontwikkelde een systeem van indices die verschillende patronen van plantaardige voeding beschrijven: algemeen, gezond en ongezond.

Aardappelen ontsluiten depressie

Bij het experiment waren ruim tweeduizend gezonde mensen ouder dan 18 jaar betrokken. Anderhalf jaar lang vulden zij voedingsdagboeken in, waarna deze gegevens door wetenschappers werden geanalyseerd, waarbij rekening werd gehouden met geslacht, leeftijd, ongezonde gewoonten, sociale status van een persoon en zijn materiële welzijn.

De onderzoekers berekenden vervolgens de gemiddelde inname van elk plantaardig product, de energie en voedingsstoffen die een persoon binnenkrijgt nadat hij het in zijn dieet heeft opgenomen. Deelnemers aan de studie werden getest op de Iraanse versie van de Angst- en Depressieschaal (HADS), die symptomen van psychische stoornissen meet.

Als gevolg hiervan zijn tekenen van depressie en angst gevonden bij degenen die vaak aardappelen, geraffineerde granen en hun desserts (repen, halva, enz.) Eten, vruchtensappen en vruchtendranken met een hoog suikergehalte drinken. Experts benadrukken dat dit type dieet kenmerkend is voor de jonge groep respondenten. Tegengestelde resultaten werden gevonden bij mensen die regelmatig volle granen, noten, peulvruchten, waaronder plantaardige oliën, verschillende soorten fruit en groenten aten. Ze hebben bewezen psychologisch stabieler te zijn. In deze groep namen vooral ouderen deel – blijkbaar gaan zij zorgvuldiger om met hun dieet.

In het artikel wordt opgemerkt dat deze resultaten verband houden met de hoge glycemische index van aardappelen en geraffineerde granen. Tegelijkertijd neigt het gehalte aan voedingsstoffen daarin soms naar nul. Deze combinatie heeft geen goede invloed op de darmmicrobiota en veroorzaakt verschillende ontstekingen die ook de geestelijke gezondheid kunnen schaden.

Foto via Pixabay: https://www.pexels.com/photo/baked-potatoes-with-rosemary-garnish-162763/

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Crédits à la consommation : pourquoi des règles européennes actualisées sont nécessaires

Les députés ont adopté de nouvelles règles pour protéger les consommateurs contre les dettes et les découverts liés aux cartes de crédit. Le Parlement a approuvé nouvelles règles de crédit à la consommation en septembre 2023, suite à un accord...

De enige manier om een ​​einde te maken aan het nucleaire risico “is het elimineren van kernwapens”: Guterres europahoy.news

Secretaris-generaal António Guterres deed zijn oproep dinsdag in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Totale Eliminatie van Kernwapens. Hij waarschuwde dat de zwaarbevochten vooruitgang die gedurende tientallen jaren is geboekt bij het voorkomen van het gebruik,...

Ukraine : Les viols et les tortures perpétrés par les forces russes se poursuivent, rapportent des experts des droits de l’homme

Membres de Commission d'enquête internationale indépendante sur l'Ukraine dit le Conseil des droits de l'homme de l'ONU à Genève, ils ont documenté des attaques à l'arme explosive contre des immeubles d'habitation, des infrastructures civiles et des institutions médicales, ainsi...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.