AccueilNederlandScientology & Mensenrechten,...

Scientology & Mensenrechten, het opvoeden van de volgende generatie bij de VN

Wereldwijd jongerenactivisme voor mensenrechten krijgt erkenning omdat Scientology’s Human Rights Office de Youth for Human Rights Summit prijst.

EINPresswire.com/ BRUSSEL-NEW YORK, BRUSSEL-NEW YORK, BELGIË-VS, 13 juli 2023. / Het mensenrechtenbureau van de Scientology Kerk International feliciteert Youth for Human Rights International met zijn top bij de Verenigde Naties, die jonge activisten over de hele wereld met de tools om hun humanitaire doelen te bereiken.

Tijdens deze 17e jongerentop, die van 6 tot 8 juli plaatsvond in het VN-hoofdkwartier in New York, ontvingen jonge leiders van over de hele wereld, waaronder Europa, Amerika, Afrika, Azië en Oceanië, wijsheid en ervaringen van Nobelprijswinnaars voor de vrede en menselijke rechten deskundigen. De top, georganiseerd door Youth for Human Rights International, werd georganiseerd door de Permanente Vertegenwoordiging van Oost-Timor bij de Verenigde Naties en mede gesponsord door de Permanente Vertegenwoordigingen van Ierland, Albanië en de Democratische Republiek Congo.

Het thema van de Summit van dit jaar was:

“Stel je voor: GELIJKHEID. WAARDIGHEID. EENHEID – Jonge mensen maken het waar”.

Afgevaardigden verzamelden zich in de hal van de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties, waar internationale mensenrechteniconen hen begeleidden en aanmoedigden om te volharden in het bereiken van hun doel: mensenrechten verwezenlijken door bewustwording van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

De president van Oost-Timor, José Ramos-Horta, winnaar van de Nobelprijs voor de vrede in 1996, heette de afgevaardigden welkom in een opgenomen presentatie. “De hoop die wordt vertegenwoordigd door de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de VN sterft nooit – zei hij – met je acties van vandaag maak je de wereld waar je op een betere plek zult leven. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties maakt de weg vrij voor een betere wereld. Bedankt dat je de fakkel blijft dragen en een pad baant naar de idealen die we delen ”.

2024 markeert de 75e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, een datum waarvan de vieringen overal zijn begonnen. Het UVRM-document is het eerste dat ooit de fundamentele rechten definieert die alle volkeren op aarde hebben.

“Het is verschrikkelijk dat onze wereld 75 jaar later nog steeds geconfronteerd wordt met vermijdbare humanitaire crises zoals mensenhandel, honger en misbruik van de natuurlijke rijkdommen, terwijl meer dan 30 landen nog steeds betrokken zijn bij conflicten, van grootschalige oorlogen tot terroristische opstanden. Het is mij duidelijk, en voor iedereen die bereid is zijn ogen te openen en te kijken, dat de 30 rechten tot op zekere hoogte nog steeds als nat papier worden behandeld, in plaats van onvermoeibaar te werken om de voor miljarden mensen op de planeet volledig uit te voeren”, aldus Ivan Arjona , vertegenwoordiger van de Scientology Kerk voor de Europese instellingen en de VN.

De opstellers van het document drongen er bij de regeringen en het maatschappelijk middenveld al in de preambule op aan om « door middel van onderwijs en onderwijs de eerbiediging van deze rechten en vrijheden te bevorderen en door progressieve nationale en internationale maatregelen te nemen om universele en effectieve erkenning en naleving te waarborgen ».

Het was in december 2011 toen de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, op speciaal verzoek van het maatschappelijk middenveld en bondgenoten in regeringen, de Verklaring van de Verenigde Naties over mensenrechteneducatie en -opleiding aannam. De verklaring roept de lidstaten op om « mensenrechteneducatie en -training te implementeren ». Maar 12 jaar later is er weinig veranderd.

Jongerenafgevaardigden van over de hele wereld waren co-auteur van een verklaring die ze voorlazen op de top, waarin de eis wordt gesteld aan alle VN-lidstaten om mensenrechtenonderwijs verplicht te stellen op scholen in hun land.

Als bewijs van de mogelijkheid om dit te doen, werden de deelnemers aan de top geïnformeerd door Jorge Luis Fonseca Fonseca, afgevaardigde van de Wetgevende Vergadering van Costa Rica en de vertegenwoordiger van Jeugd voor Mensenrechten Costa Rica, Braulio Vargas, over hoe zij hielpen om wetgeving die mensenrechteneducatie op alle scholen in Costa Rica verplicht stelt, waardoor mensenrechten in de structuur van de natie worden ingeprent.

Andere hoofdsprekers op de top zijn onder meer de permanente vertegenwoordiger van Oost-Timor bij de Verenigde Naties, ambassadeur Karlito Nunes; de permanente vertegenwoordiger van Albanië bij de Verenigde Naties, ambassadeur Ferit Hoxha; de Immediate Past President van de International Physicians for the Prevention of Nuclear War, Dr. Ira Helfand, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede voor 1985 en 2017; de mede-oprichter en voorzitter van Eyes Open International, Harold D’Souza; Movement Forward, Inc. Chief Operating Officer Jared Feuer; voormalig Associate Justice van het Filippijnse Hof van Beroep en voorzitter van de Independent Commission Against Private Armies, Monina Arevalo Zenarosa; en Northwest Vista College assistent-professor Haetham Abdul-Razaq, Ph.D.

Meer dan 400 functionarissen, ambassadeurs en vertegenwoordigers van de permanente missies van de Verenigde Naties, vertegenwoordigers van ngo’s, academici en leden van het maatschappelijk middenveld, ook uit Italië, woonden de tweedaagse conferentie bij, waarna hoogwaardigheidsbekleders een proclamatie en verzoek om mensenrechteneducatie ondertekenden op alle scholen.

Het evenement werd uitgezonden op de website van de Verenigde Naties en bekeken door mensenrechtenactivisten, onderwijzers en leden van Youth for Human Rights-afdelingen in landen over de hele wereld.

De laatste dag van de Summit werd georganiseerd door het Community Center van de Scientology Kerk Harlem. Afgevaardigden woonden een workshop bij waar ze vaardigheden opdeden in het plannen en uitvoeren van hun initiatieven op het gebied van mensenrechteneducatie. Elk van hen heeft een mensenrechtenactieplan opgesteld waarmee ze hun doelen voor het komende jaar kunnen bereiken.

Het Human Rights Office van de Scientology Kerk International feliciteert Youth for Human Rights International met de schaal en impact van deze top. De kerk heeft elk van de vorige 16 Youth Summits gesponsord en georganiseerd. Het verdedigen van mensenrechten is een integraal onderdeel van de Scientology religie. De geloofsbelijdenis van de Scientology Kerk, geschreven in 1954 door de grondlegger van Scientology L. Ron Hubbardbegint met:

« Wij van de kerk geloven: dat alle mensen van welk ras, huidskleur of geloofsovertuiging dan ook met gelijke rechten zijn geschapen. »

De Scientology Kerk en haar parochianen steunen Youth for Human Rights International door het mogelijk te maken haar materialen gratis te verstrekken aan onderwijzers, mensenrechtenorganisaties en gemeenschaps- en burgerleiders die anderen willen informeren over de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.