AccueilNederlandNederland, Storm Poly...

Nederland, Storm Poly verstoort vliegverkeer op luchthaven Schiphol, honderden vluchten getroffen

Storm Poly veroorzaakte chaos bij de vliegoperaties op Schiphol, wat woensdag resulteerde in aanzienlijke verstoringen voor honderden vluchten van en naar Amsterdam. Terwijl de storm in de loop van de ochtend steeds heviger werd, escaleerde het aantal vluchtvertragingen en annuleringen, wat frustratie onder reizigers veroorzaakte.

Om inwoners geïnformeerd en veilig te houden, heeft de Nederlandse overheid rond 09.00 uur prompt drie NL-Alert-bulletins uitgegeven aan inwoners van de provincie Noord-Holland, met essentiële updates in zowel het Nederlands als het Engels.

De luchthaven Schiphol, gelegen in de provincie Noord-Holland, kreeg te maken met de extreme weersomstandigheden veroorzaakt door Storm Poly. Het NL-Alert-bericht adviseerde bewoners dringend prioriteit te geven aan hun veiligheid door binnen te blijven en benadrukte dat het alarmnummer 112 alleen mag worden gebeld in levensbedreigende situaties.

Meteorologen hadden krachtige windstoten tot 120 kilometer per uur voorspeld over het hele land, waarbij in de zuidelijke regio’s windstoten tot 90 kilometer per uur werden verwacht.

Woensdagochtend ondervond de website van Schiphol Airport af en toe problemen met de bereikbaarheid, waardoor het voor reizigers lastig was om realtime informatie te verkrijgen. Een voorafgaande waarschuwing van de luchthaven Schiphol op dinsdag had passagiers al gewaarschuwd voor de dreigende vertragingen en annuleringen. Zelfs voordat de storm aan land kwam, had KLM alleen al proactief meer dan 200 vluchten geannuleerd in afwachting van de zware weersomstandigheden. Het luchthavenmanagement benadrukte in een verklaring de verwachte combinatie van harde wind, hevige regenval en slecht zicht, die het luchtverkeer tussen 9.00 en 15.00 uur ernstig zou belemmeren, wat zou leiden tot een waterval van verdere annuleringen en vertragingen voor zowel inkomende als uitgaande vluchten. vluchten.

In een recente update waarschuwde Eurocontrol, de Europese luchtverkeersleidingsorganisatie, voor aanzienlijke vertragingen als gevolg van ongunstige windomstandigheden. Als gevolg hiervan werden aankomende vluchten gereguleerd om veilige operaties te garanderen. Volgens het laatste NOTAM-bulletin gericht aan piloten werd verwacht dat de normale vluchtuitvoering op de luchthaven Schiphol en het omliggende luchtruim pas om 17.00 uur zou worden hervat. Onder deze omstandigheden werd luchtvaartmaatschappijen sterk aangeraden om proactief vluchten te annuleren in overeenstemming met de situatie.

Ondanks de onrust zijn sommige regionale luchthavens erin geslaagd de impact van Storm Poly te verzachten. Op Eindhoven Airport konden de eerste vijf aankomende vluchten relatief op tijd landen, wat een opluchting voor de passagiers betekende. Slechts twee daaropvolgende vluchten ondervonden in de loop van de ochtend kleine vertragingen.

Op dezelfde manier bleef Rotterdam The Haag Airport relatief onaangetast; er werden geen noemenswaardige verstoringen gerapporteerd. British Airways besloot echter de retourvlucht tussen de regionale luchthaven en London City te annuleren, omdat zij de noodzaak tot voorzichtigheid onderkende tijdens de heersende weersomstandigheden.

Stormen Nederland Nederland, Storm Poly verstoort vliegverkeer op luchthaven Schiphol, honderden vluchten getroffen
Aantal zware stormen (minimale windkracht 10), per maand sinds 1910 | Storm Poly is de eerste ‘zeer zware’ zomerstorm (minimale windkracht 11) ooit in Nederland

Maastricht Aachen Airport, met slechts een vertrek in één ochtend gepland, vertrok met succes op tijd en ontweek de chaos veroorzaakt door Storm Poly. Bovendien werden er geen vertragingen aangekondigd voor de twee vertrekkende vluchten of de aankomsten die gepland waren voor de middag en avond, wat een gevoel van rust bood voor degenen die gebruik maakten van de diensten van de luchthaven.

Terwijl Storm Poly door de regio raasde, werd reizigers geadviseerd op de hoogte te blijven van de laatste informatie en zich te houden aan eventuele instructies of waarschuwingen van de autoriteiten. Het is van cruciaal belang om tijdens zulke uitdagende omstandigheden geduldig en begripvol te blijven, aangezien veiligheid de topprioriteit blijft voor zowel luchtvaartmaatschappijen als luchthavens. Houd de zich ontwikkelende situatie in de gaten en raadpleeg officiële bronnen voor de meest nauwkeurige en actuele informatie.

Concluderend kan worden gesteld dat de impact van Storm Poly op het vliegverkeer op Schiphol leidde tot wijdverbreide annuleringen en vertragingen van vluchten, waardoor honderden passagiers werden getroffen. De Nederlandse overheid heeft prompt NL-Alert-berichten verzonden voor de provincie Noord-Holland, waarin de inwoners worden opgeroepen prioriteit te geven aan hun veiligheid.

Terwijl de luchthaven Schiphol met aanzienlijke verstoringen te maken kreeg, wisten andere regionale luchthavens zoals Eindhoven, Rotterdam Den Haag en Maastricht Aachen de storm met relatief succes te doorstaan. Blijf op de hoogte, oefen geduld en geef prioriteit aan veiligheid in deze uitdagende tijd.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.