AccueilNederlandHoud uw camera's...

Houd uw camera’s gereed! EMA lanceert ZeroWaste PIX-fotowedstrijd 2023

Dit jaar nodigen we enthousiaste fotografen uit heel Europa uit om zowel de goede – duurzame als de minder goede – niet-duurzame – productie- en consumptiepatronen, gewoonten en gedragingen in ons dagelijks leven vast te leggen. De fotowedstrijd van het Europees Milieuagentschap (EEA) van dit jaar ‘ZeroWaste PIX’, dat vandaag werd gelanceerd, roept ons allemaal op om na te denken over de stand van zaken van de moderne levensstijl.

Het doel van ZeroWaste PIX is om het bewustzijn te vergroten en verandering te inspireren, overgebracht door middel van foto’s, of het nu gaat om een ​​beeld van fabrieken, stortplaatsen of een gemeenschappelijke tuin die mensen samenbrengt rond een gedeeld gevoel van doel.

Ons productiesystemen En consumptie patronen zijn cruciale aspecten van onze economie en ons levensonderhoud. Als consumenten genieten we dankzij de industriële productie van talloze gemakken en voordelen voor onze levenskwaliteit. We weten echter dat dit enorme kosten met zich meebrengt voor ons milieu en in toenemende mate voor onze eigen gezondheid en welzijn. Onze productie- en consumptiesystemen hebben geleid tot toegenomen vervuiling en meedogenloze winning van hulpbronnen, waardoor onze natuur is aangetast en biodiversiteitsverlies is veroorzaakt.

Deelnemers kunnen foto’s insturen vier categorieën:

  • Circulair en slim
  • Eco-levensstijlen
  • Verspillende productie
  • Consumptie manie

De winnaar van elke categorie ontvangt een geldprijs van € 1.000,-. Voor de beste worden extra prijzen uitgereikt entree jeugd evenals de favoriete foto van het publiek, bepaald door een online stemming.

Deelnemers hebben tot dinsdag 3 oktober 2023 de tijd om hun foto in te sturen. De winnende inzendingen worden op 10 november 2023 bekendgemaakt.

Wie kan meedoen?

Deelnemers moeten minstens 18 jaar oud zijn en staatsburgers zijn van een van de 32 EER-lidstaten of zes samenwerkende landen, waaronder de 27 EU-lidstaten, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland, Turkije, Albanië, Bosnië en Herzegovina, Kosovo*, Montenegro, Noord-Macedonië en Servië.

Register HIER voor de wedstrijd

Fotocredit: Allen Giuseppe Amore, Picture2050/EER

Bronlink

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.