AccueilNederlandTwintigste wedersamenstelling van...

Twintigste wedersamenstelling van werkingsmiddelen van de Internationale Ontwikkelingsassociatie

Op 25 november2022 keurde de ministerraad de deelname van België aan de twintigste wedersamenstelling van de werkingsmiddelen van de Internationale Ontwikkelingsassociatie (IDA20) voor een totaalbedrag van 446,56 miljoen euro goed. Om dit akkoord te concretiseren heeft de ministerraad toen zijn goedkeuring verleend aan twee ontwerpen van koninklijk besluit betreffende de Belgische bijdrage aan IDA20 in de vorm van giften voor een totaal van 388,54 miljoen euro.

De wet van 7 april creëerde de wettelijke basis voor de Belgische bijdrage onder de vorm van concessionele leningen aan IDA20. De ministerraad keurde daarom nu een derde ontwerp van koninklijk besluit goed betreffende de toekenning door België aan IDA van drie concessionele leningen voor een totaalbedrag van 255,97 miljoen euro, met een giftelement van 58,02 miljoen euro. Dit giftelement komt bovenop de hiervoor vermelde bijdrage, waardoor de totale Belgische giftbijdrage op 446,56 miljoen euro wordt gebracht.

De drie renteloze leningen worden toegekend op 50 jaar, met een gratieperiode van 10 jaar. Hun terugbetaling begint dus vanaf 2033.

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Mozambique roept op tot vertrouwen en wederzijds respect tussen de VN-leden europahoy.news

“Zelfs degenen die veel hebben, besteden, in plaats van vertrouwen en solidariteit op te bouwen, hun middelen aan het investeren in concurrentie die wordt aangewakkerd door wantrouwen”, zegt Filipe Jacinto Nyusi. In die zin benadrukte hij drie gebieden die dringend...

Guerre au Soudan : le « combat brutal » doit cesser alors que les souffrances des civils s’intensifient

Les civils continuent de payer un lourd tribut alors que la « violence insensée » entre armées rivales se poursuit au Soudan, a déclaré mercredi le chef des affaires politiques de l'ONU. Lien source Lien source

“De mensheid vestigt haar hoop niet langer op de VN”, zegt Zelensky tegen de Veiligheidsraad europahoy.new

“Ongeacht wie je bent, het huidige VN-systeem maakt je nog steeds minder invloedrijk dan het vetorecht van enkelen en misbruikt door één: Rusland. Dat gaat ten koste van alle andere leden van de VN”, zei hij via een...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.