AccueilNederlandHet eerste zero-waste-theater...

Het eerste zero-waste-theater van Groot-Brittannië heeft zijn deuren geopend in Londen

Omringd door de glazen en stalen torens van het financiële district van Londen is een laagbouwconstructie gemaakt van hergebruikte materialen verrezen om duidelijk te maken dat we collectieve macht hebben om de klimaatverandering aan te pakken.

Het Greenhouse Theatre, aangekondigd als het eerste zero waste-theater van Groot-Brittannië, voert tijdens de zomermaanden toneelstukken op in Londen, wanneer lange, lichte avonden de behoefte aan elektriciteit verminderen.

Het is volledig gemaakt van gerecyclede materialen, meldt Reuters.

Een klein theater gemaakt van gerecyclede materialen is aangekondigd als het eerste zero-waste-theater van Groot-Brittannië. Het doel is om te laten zien dat we de collectieve kracht hebben om de klimaatverandering aan te pakken.

Het gebouw wordt omgeven door de glazen en stalen torens van het financiële district van Londen.

Volgens de 26-jarige artistiek directeur van het theater, Ollie Savage, is het het enige zero-waste theater in Groot-Brittannië.

“We gebruiken de kracht van prestaties en het vertellen van verhalen om klimaatactie op gang te brengen onder alle mensen die mee willen doen”, aldus Savage.

Het theater voert tijdens de zomermaanden toneelstukken op in Londen, wanneer de avonden lang zijn en er geen verlichting nodig is. De kleine draagbare structuur is opgebouwd uit gebruikt hout.

“Alles wat we gebruiken, had een leven voor ons. En als we er eenmaal mee klaar zijn, werken we heel hard om ervoor te zorgen dat het gebruikt blijft worden”, aldus Ollie Savage.

Volgens de artistiek leider maakt zijn doelgroep tussen de 16 en 35 jaar zich grote zorgen over het milieu. Maar jongeren zijn pessimistisch dat ze er iets aan kunnen doen. Hij wil ze laten zien dat duurzame ontwikkeling makkelijker en leuker kan zijn dan ze denken.

“Ons doel is om mensen te helpen zich meer verbonden te voelen met de natuur en met elkaar”, zegt Ollie Savage.

Laura Kent is een van de vier actrices in het stuk. Zodra ze het bestaan ​​van het theater ontdekt, spreekt ze haar wens uit om er lid van te worden.

“Ik probeer een relatief natuurlijke levensstijl te leiden. Maar ik besefte dat dit niet zo eenvoudig is, vooral niet met een beperkt budget. Het is erg moeilijk voor nieuwe theaterproducenten. Daarom was ik zo opgewonden toen ik zag dat dit theater bestond. Ik wilde leren hoe ze het aanpakken en het is heel bemoedigend omdat het betekent dat iedereen het kan doen”, legt Kent uit.

Het publiek zit in een kring, zittend op houten banken, terwijl de cast het stuk uitvoert met weinig rekwisieten en zonder microfoons.

“Ik vind het een heel innovatief idee. Je krijgt het gevoel dat alles met de hand gemaakt is en dat voegt magie toe aan de plek”, aldus toeschouwer Stephen Greaney.

De kleine theaterruimte zal tijdens het Londense zomerseizoen nog eens 15 shows organiseren.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.