AccueilNederlandEuropean Air Quality...

European Air Quality Index App nu beschikbaar in alle EU-talen

Hoe is het niveau van luchtvervuiling waar je woont? Nu kunt u de European Air Quality Index App op uw mobiele telefoon gebruiken in een van de 24 officiële talen van de EU. De belangrijke update, die het Europees Milieuagentschap vandaag heeft uitgebracht, introduceert ook nieuwe functies, waardoor gebruikers de niveaus van luchtverontreinigingsgegevens en trends van meer dan 3500 meetstations in heel Europa beter kunnen vergelijken.

De Europese luchtkwaliteitsindex-app, voor het eerst gelanceerd in 2021, biedt directe toegang tot actuele luchtkwaliteitsmonitoringgegevens van meetstations in Europese steden en dorpen en bevat luchtkwaliteitsprognoses en gezondheidsaanbevelingen. De app, die gratis is, stelt gebruikers in staat om meer te weten te komen over de luchtkwaliteit waar ze wonen, werken of reizen. Gebruikers kunnen inzicht krijgen in de luchtkwaliteit in individuele landen, regio’s en steden.

De bijgewerkte versie is beschikbaar in 24 Europese talenwaardoor betrouwbare en vergelijkbare luchtkwaliteitsinformatie voor iedereen gemakkelijker toegankelijk wordt EU inwoner.

Geavanceerde luchtkwaliteitsstatistieken stellen gebruikers in staat om in gegevens van de afgelopen dagen, weken en jaren te duiken en stelt u ook in staat om geselecteerde stations te vergelijken en te leren wanneer de beste luchtkwaliteit te verwachten is.

Nieuwe functies omvatten ook de mogelijkheid om persoonlijke gebruikersprofielen, een kleurenblind schema en een nieuwsfeed van de EER aan te maken Twitteren rekening.

Over de Europese luchtkwaliteitsindex

De Europese luchtkwaliteitsindex is gebaseerd op informatie per uur van meer dan 3500 meetstations voor de luchtkwaliteit in Europa. De index biedt gebruikers inzicht in de luchtkwaliteit in individuele landen, regio’s en steden. Het wordt berekend met behulp van een combinatie van actuele gegevens gerapporteerd door EER-lidstaten en voorspelde gegevens van het luchtkwaliteitsniveau zoals geleverd door Copernicus Atmospheric Monitoring Service (CAMS).

Gegevens uit de applicatie worden gekoppeld aan de monitoringplatforms voor luchtkwaliteit van het EEA. De Europese luchtkwaliteitsindex is gebaseerd op concentratiewaarden tot vijf belangrijke verontreinigende stoffeninbegrepen:

  • fijn stof (PM10);
  • fijn stof (PM2.5);
  • ozon (O3);
  • stikstofdioxide (NO2);
  • zwaveldioxide (SO2).

Bronlink

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.