AccueilNederlandWanhopige situatie voor...

Wanhopige situatie voor miljoenen ontheemd door gewapend geweld – europeantimes.news

Het land heeft 6,2 miljoen intern ontheemden, terwijl meer dan 1,3 miljoen vluchtelingen zijn geworden.
UNHCR Goma, de hoofdstad van de provincie Noord-Kivu in het oosten van de DRC, herbergt meer dan 560.000 ontheemden in en rond de stad. Velen leven op spontane locaties langs de kant van de weg, in erbarmelijke omstandigheden, ondanks de inspanningen van humanitaire actoren.

Constante angst voor aanvallen

Elizabeth Tan, UNHCR’s directeur internationale bescherming, die onlangs terugkeerde uit Noord-Kivu, vertelde verslaggevers over een vrouw die ze had ontmoet, met vijf kinderen:

‘Ze had die dag niet eens eten, dus had ze haar kinderen gestuurd om brandhout te verzamelen en wat geld te verdienen. En zijn grootste zorg was, zouden zijn dochters terugkomen, zonder een aanval in het bos te hebben ondergaan.”

UNHCR heeft gewaarschuwd dat gebrek aan adequate sanitaire voorzieningen en overbevolking het risico op cholera- en mazelenuitbraken vergroten, aangezien mensen wanhopig proberen te overleven.

Noodschuilplaatsen

Ze zei dat in Buchagara, een officiële locatie voor ontheemden aan de rand van Goma, waar meer dan 15.500 ontheemden woonden, kwetsbare personen en gezinnen nu zijn ondergebracht in 3.000 noodopvangcentra naast onlangs geïnstalleerde gemeenschappelijke keukens, met operationele water- en sanitaire voorzieningen.

“Momenteel dekt de geboden noodopvang slechts 3% van de geschatte noden. Vooral vrouwen en jongeren worden blootgesteld aan beschermingsrisico’s, waaronder gendergerelateerd geweld’, waarschuwde ze.

Adequate huisvesting is essentieel om de persoonlijke veiligheid en waardigheid te herstellen – Elizabeth Tan, UNHCR

Ze zei dat de ontheemden hadden gevraagd om meer onderdak en manieren om wat geld te verdienen, via landbouw of kleine bedrijven.

Veiligheid en waardigheid

 » Adequate huisvesting is essentieel om de persoonlijke veiligheid en waardigheid te herstellenzei mevrouw Tan.

Meer dan 180.000 mensen zijn onlangs aangekomen in het gebied van Kalehe, van wie tienduizenden hun toevlucht hebben gezocht in de stad Minova, voegde ze eraan toe, twee uur rijden ten zuiden van Goma.

“Lokale hostinggemeenschappen hebben deelden royaal hun beperkte middelen met de tot nu toe ontheemd geraakte bevolking, maar ze staan ​​onder enorme druk.

Ze zei dat UNHCR dat had gedaan schaalvergroting, sitebeheer en bescherming reacties, dankzij de genereuze steun van de internationale gemeenschap.

“De noden zijn echter groot. De DRC is een van de meest ondergefinancierde humanitaire situaties ter wereld. UNHCR heeft 233 miljoen dollar nodig om dit jaar te voorzien in de behoeften van ontheemden in de DRC, maar tot nu toe heeft het slechts 15% van dat bedrag ontvangen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.