AccueilNederlandVoor het eerst...

Voor het eerst ter wereld

De busdienst zal vanaf 15 mei passagiers vervoeren tussen een parkeerplaats buiten Edinburgh en een treinstation in de stad
Vanaf 15 mei rijden er vijf bussen over de 22 km lange route, die de Feritol-parkeerplaats in het naburige Fife verbindt met het trein- en tramstation Edinburgh Park. De lijn zal een capaciteit hebben van ongeveer 10.000 passagiersreizen per week. De bussen zijn uitgerust met sensoren waarmee ze een vooraf geselecteerde route kunnen afleggen met snelheden tot 80 km/u.

Er zullen echter ook twee medewerkers van de werkmaatschappij aan boord meereizen. Een conducteur zal op de bestuurdersstoel zitten om de apparatuur te controleren, en de zogenaamde buskapitein zal passagiers helpen bij het instappen, kaartjes kopen en informeren.

Volgens de Britse regering wordt het ‘s werelds eerste openbare busdienst die wordt bediend door autonome bussen van standaardformaat.

Illustratieve foto door Brayden Law: https://www.pexels.com/photo/vehicles-on-road-1738991/

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.