AccueilNederlandVoor het eerst...

Voor het eerst ter wereld

De busdienst zal vanaf 15 mei passagiers vervoeren tussen een parkeerplaats buiten Edinburgh en een treinstation in de stad
Vanaf 15 mei rijden er vijf bussen over de 22 km lange route, die de Feritol-parkeerplaats in het naburige Fife verbindt met het trein- en tramstation Edinburgh Park. De lijn zal een capaciteit hebben van ongeveer 10.000 passagiersreizen per week. De bussen zijn uitgerust met sensoren waarmee ze een vooraf geselecteerde route kunnen afleggen met snelheden tot 80 km/u.

Er zullen echter ook twee medewerkers van de werkmaatschappij aan boord meereizen. Een conducteur zal op de bestuurdersstoel zitten om de apparatuur te controleren, en de zogenaamde buskapitein zal passagiers helpen bij het instappen, kaartjes kopen en informeren.

Volgens de Britse regering wordt het ‘s werelds eerste openbare busdienst die wordt bediend door autonome bussen van standaardformaat.

Illustratieve foto door Brayden Law: https://www.pexels.com/photo/vehicles-on-road-1738991/

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

La consommation de combustibles fossiles atteint de nouveaux sommets

La consommation de combustibles fossiles, mais aussi les émissions d’énergie à l’échelle mondiale, ont atteint des records en 2023. C’est ce qu’affirme le rapport sur les statistiques mondiales de l’énergie cité par Reuters. Le déclassement des combustibles fossiles...

Argentijnse bisschoppen eren vrouwen aan het hoofd van gemeenschapskeukens europahoy.news

Met een dankmis in het heiligdom van de Maagd van Caacupé en San Blas de La Matanza brachten de prelaten hulde aan de koks van de gemeenschapskeukens die voedsel aanbieden aan kinderen, ouderen, werklozen en gezinnen in extreme armoede....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.