AccueilNederlandTonia Kiousopoulou, keizer...

Tonia Kiousopoulou, keizer of manager: macht en politieke ideologie in Byzantium vóór 1453. La Pomme d’or, Genève 2011.

http://www.pommedor.ch/emperor.html Byzantium in de 15e eeuw wordt te gemakkelijk afgedaan als het anachronistische staartstuk van een oud oecumenisch rijk, waarvan de enige verworvenheden, afgezien van de heroïsche laatste stand van Constantinopel in 1453, de bijdrage van het literaire hellenisme aan het humanisme van de renaissance, en het behoud van de orthodoxie tegen de aantasting van het katholicisme. Dit boek betoogt […]

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

FOD Justitie publiceert jaarverslag 2023 : Met mensgerichtheid maken we het verschil 

Met mensgerichtheid maken we het verschil De federale overheidsdienst Justitie brengt zijn jaarverslag 2023 uit. Dat belicht een aantal opvallende projecten van het afgelopen jaar binnen ons departement, het proces van de aanslagen van Brussel en workshops rond agressie in...

De Heer legt in ons de zaden van zijn Woord europahoy.news

Samen met de pelgrims op het Sint-Pietersplein dacht paus Franciscus na over het beeld van het zaaien en het zaad dat het Evangelie voorstelt. En hij uitte ook zijn bezorgdheid over de ‘in odium fidei’-moorden in de Democratische...

Officiële reis van ZM de Koning naar Estland, Litouwen en Letland europahoy.news

De reis begint in Tallinn, waar Zijne Majesteit een bilaterale ontmoeting zal houden met de president van de Republiek Estland, Alar Karis, waarna hij het parlement (Riigikogu) zal bezoeken. Hij zal de reis naar Estland voltooien met een...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.