AccueilNederlandTikTok-eigenaar ByteDance heeft...

TikTok-eigenaar ByteDance heeft illegaal inhoud van andere platforms geschraapt

Een voormalige werknemer diende een klacht in over illegale activiteiten die zouden hebben plaatsgevonden binnen ByteDance, het bedrijf dat eigenaar is van TikTok.

Yintao « Roger » Yu, een voormalig hoofd engineering bij Bytedance in de Verenigde Staten, heeft beweerd dat hij uit zijn functie is ontslagen nadat hij bij het management de bezorgdheid had geuit dat het bedrijf gebruikersinhoud van andere platforms, voornamelijk Instagram en Snapchat, nam.

Dit geschil is ontstaan ​​op een heel specifiek moment, wanneer TikTok, een app die eigendom is van ByteDance, wordt geconfronteerd met montage druk van wetgevers in de Verenigde StatenAustralië en enkele Europese landen vanwege zorgen over het mogelijke gebruik van dit platform om de invloed van de Chinese overheid uit te oefenen.

In een klacht ingediend op Vrijdag in de staatsrechtbank van San Francisco beweerde Yu dat het Chinese technologiebedrijf zich bezighield met een « wereldwijd regeling om te stelen en te profiteren van de inhoud van anderen” zonder toestemming te verkrijgen.

Volgens Yu, toen hij zijn zorgen aan het hoger management voorlegde, negeerden ze deze en droegen ze hem op de ongeoorloofde activiteiten te verbergen, met name voor werknemers in de Verenigde Staten, aangezien het land strengere wetten op het gebied van intellectueel eigendom had en het risico van groepsvorderingen. rechtszaken. Kort daarna beëindigde ByteDance het dienstverband van Yu in november 2018.

Yu’s klacht beweert verder dat ByteDance « massa’s valse gebruikersaccounts heeft gemaakt om zijn statistieken op te blazen ».

In zijn juridische aanvraag vraagt ​​Yu om een ​​gerechtelijk bevel om te voorkomen dat het bedrijf inhoud van andere socialemediaplatforms schrapt.

Als reactie hierop zeiden de vertegenwoordigers van ByteDance dat deze beweringen ongegrond zijn en dat het bedrijf zichzelf zal verdedigen. “We zijn van plan om ons krachtig te verzetten tegen wat volgens ons ongegronde claims en beschuldigingen zijn. De heer Yu werkte minder dan een jaar voor ByteDance Inc.

Geschreven door Alius Noreika

Bronlink

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Verstandig gebruik van antibiotica en meer onderzoek nodig om antimicrobiële resistentie aan te pakken

Het Parlement nam donderdag zijn aanbevelingen aan voor een gecoördineerde EU-respons op de gezondheidsbedreigingen van antimicrobiële resistentie. In een resolutie aangenomen met 525 stemmen voor, 2 stemmen tegen en 33 onthoudingen, zeggen EP-leden dat het aanpakken van antimicrobiële resistentie (AMR)...

Vraag: De naam van het « hoofdstuk » van het programma is een van de beste manieren om geld te verdienen ل المساعدات الإنسانية دون عوائق

Hoe u uw geld kunt verdienen, hoe u uw geld kunt verdienen Dit is het geval U kunt uw geld verdienen met het betalen van uw geld, de kosten van het betalen van uw geld «وصول المساعدا -verdwaseel الإنسانية...

Twintigste wedersamenstelling van werkingsmiddelen van de Internationale Ontwikkelingsassociatie

Op 25 november2022 keurde de ministerraad de deelname van België aan de twintigste wedersamenstelling van de werkingsmiddelen van de Internationale Ontwikkelingsassociatie (IDA20) voor een totaalbedrag van 446,56 miljoen euro goed. Om dit akkoord te concretiseren heeft de ministerraad toen...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.