AccueilNederlandTegengif voor de...

Tegengif voor de meest giftige paddenstoel ter wereld gevonden

De gifstoffen in 5 gram groene vliegenzwam (Amanita phalloides), ook wel bekend als de « doodskap », zijn voldoende om een ​​persoon van 70 kg te doden

Groene paddenstoelen zijn onopvallende paddenstoelen: met stronken ter grootte van een nekknop en een lichtgroene, witte of bronzen hoed en zijden, rokachtig membraan. Er wordt gezegd dat de paddenstoel aangenaam smaakt, dus als de dodelijke effecten 6 tot 72 uur later optreden, zijn ze vaak een verrassing. Het amatoxinegif van de paddenstoel komt de lever binnen via het darmkanaal, waar het zich bindt aan enzymen die worden gebruikt om nieuwe eiwitten te maken en deze inactiveert. Als de reguliere eiwitproductie wordt stopgezet, begint de lever af te sterven, wat misselijkheid en diarree veroorzaakt die vaak worden gevolgd door snel orgaanfalen, coma en overlijden.

Wetenschappers uit Australië en China denken dat ze het tegengif hebben ontdekt voor de meest giftige paddenstoel ter wereld, meldt DPA, geciteerd door BTA.

Deskundigen geloven dat een type medische kleurstof al is goedgekeurd door de US Food and Geneesmiddel Toediening zou kunnen dienen als tegengif voor vergiftiging met de dodelijke groene vliegenzwam. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications.

De onderzoekers identificeerden de belangrijkste toxine die dit type schimmel produceert, amanitine genaamd, evenals het eiwit dat nodig is om het toxische effect te produceren. Vervolgens analyseerden ze een veelgebruikte fluorescerende medische kleurstof, indocyaninegroen genaamd, en testten deze op menselijke cellen en op muizen die aan het toxine waren blootgesteld. Zo werd ontdekt dat dit type kleurstof werkt als een tegengif tegen vergiftiging en dieren kan helpen overleven.

De onderzoekers, van het Australische Raven Institute of Medical Research, de Universiteit van Sydney en de Chinese Sun Yat-sen Universiteit, zeiden dat er meer onderzoek nodig was om de veiligheid van de kleurstof voor gebruik bij mensen te beoordelen.

Champignonvergiftiging is de belangrijkste doodsoorzaak bij voedselvergiftigingsincidenten wereldwijd, zo blijkt uit de studie.

Foto: iStock door Getty Images

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.