AccueilNederlandOprichting ETIAS Nationale...

Oprichting ETIAS Nationale Eenheid voor Europese grenscontroles

Het European Travel Information and Authorisation System (ETIAS) heeft tot doel een voorafgaande controle uit te voeren van onderdanen van derde landen die vrijgesteld zijn van de visumplicht vóór hun aankomst op Europees grondgebied. Het gaat voornamelijk om het beoordelen van migratie-, gezondheids- en veiligheidsrisico’s.

Concreet legt deze verordening alle lidstaten de verplichting op om een nationale ETIAS-eenheid op te richten en deze aan te sluiten op het centrale ETIAS-systeem.

Het voorontwerp van wet beoogt de oprichting van de nationale ETIAS-eenheid, de verduidelijking van de verantwoordelijkheden tussen de belanghebbende partijen en de benoeming van de ETIAS-verwerkingsverantwoordelijke.

Het voorontwerp wordt ter advies voorgelegd aan de Raad van State.

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.