AccueilNederlandNationale Dag van...

Nationale Dag van de Gemeenschapswacht

Het doel van de studiedag was om gemeenschapswachten een stem te geven in verschillende thema’s die hen aanbelangen. Hun opleiding, de relatie met de burger, de inhoud van hun takenpakket en algemene beeldvorming rond hun functie in de maatschappij waren de voornaamste topics van de dag. Tijdens rondetafelgesprekken kregen de deelnemers de kans om hun opmerkingen en noden kenbaar te maken. Deze praktische input vanuit het werkveld zal bijdragen tot de ontwikkeling van strategische aanbevelingen door de ADVP. Samen met de gemeenschapswachten willen wij inzetten op het vergroten van de appreciatie naar hen toe alsook de aantrekkelijkheid van hun functie.
Door de talrijke opkomst van gemeenschapswachten uit niet minder dan 67 verschillende diensten was de Dag van de Gemeenschapswacht bovendien een gelegenheid om elkaar persoonlijk te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Niet enkel onder elkaar, maar ook met de aanwezigen uit andere veiligheidsberoepen. Op het programma stond dan ook een panelgesprek dat inzoomde op de samenwerking tussen gemeenschapswachten, politie, private bewaking en diefstalpreventieadviseurs, onder het motto: samen sta je sterker dan alleen. Uiteraard werd hierbij ook de link gelegd naar de campagne Wederzijds Respect van de ADVP. De boodschap die deze campagne uitdraagt is: wie elkaar (beter) kent, respecteert elkaar meer. Dit geldt zowel voor de relatie tussen de burger en de veiligheidsberoepen, als voor de veiligheidsberoepen onderling. 
 

Bron link

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

VN bevestigt solidariteit met het Palestijnse volk op Internationale Dag europahoy.news

De jaarlijkse waarneming van 29 november markeert de dag in 1947 waarop de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aannam over de verdeling van Palestina in twee onafhankelijke staten, een Arabische en een Joodse. De verdrijving van Palestijnen...

L’Union européenne et le conflit Azerbaïdjan-Arménie : entre médiations et obstacles

L'instauration d'une souveraineté territoriale pour chaque État du monde est une nécessité, c'est à cet égard que l'Azerbaïdjan, en reprenant le contrôle du Haut-Karabakh en septembre après une offensive éclair, peut faire valoir qu'il cherchait à restaurer sa souveraineté...

modeboetieks en traditionele markten europahoy.news

Luik, winkelbestemming: modeboetieks en traditionele markten Luik, de charmante Belgische stad in Wallonië, is veel meer dan alleen een toeristische bestemming. Luik staat bekend om zijn rijke culturele en historische erfgoed en is ook een aantrekkelijke stad voor shopaholics....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.