AccueilNederlandNationale Dag van...

Nationale Dag van de Gemeenschapswacht

Het doel van de studiedag was om gemeenschapswachten een stem te geven in verschillende thema’s die hen aanbelangen. Hun opleiding, de relatie met de burger, de inhoud van hun takenpakket en algemene beeldvorming rond hun functie in de maatschappij waren de voornaamste topics van de dag. Tijdens rondetafelgesprekken kregen de deelnemers de kans om hun opmerkingen en noden kenbaar te maken. Deze praktische input vanuit het werkveld zal bijdragen tot de ontwikkeling van strategische aanbevelingen door de ADVP. Samen met de gemeenschapswachten willen wij inzetten op het vergroten van de appreciatie naar hen toe alsook de aantrekkelijkheid van hun functie.
Door de talrijke opkomst van gemeenschapswachten uit niet minder dan 67 verschillende diensten was de Dag van de Gemeenschapswacht bovendien een gelegenheid om elkaar persoonlijk te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Niet enkel onder elkaar, maar ook met de aanwezigen uit andere veiligheidsberoepen. Op het programma stond dan ook een panelgesprek dat inzoomde op de samenwerking tussen gemeenschapswachten, politie, private bewaking en diefstalpreventieadviseurs, onder het motto: samen sta je sterker dan alleen. Uiteraard werd hierbij ook de link gelegd naar de campagne Wederzijds Respect van de ADVP. De boodschap die deze campagne uitdraagt is: wie elkaar (beter) kent, respecteert elkaar meer. Dit geldt zowel voor de relatie tussen de burger en de veiligheidsberoepen, als voor de veiligheidsberoepen onderling. 
 

Bron link

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.