AccueilNederlandKrijgt u voldoende...

Krijgt u voldoende vitamine D binnen?

De vitamine D-spiegels van een persoon zijn gekoppeld aan hun zin in seks. Dit wordt uitgelegd door Dr. Sarah Gottfried, een specialist in functionele en integratieve geneeskunde die afstudeerde aan de Harvard University.
Vitamine D-tekort leidt tot een afname van oestrogeen bij vrouwen, wat op zijn beurt leidt tot een laag seksueel verlangen. Gebrek aan de vitamine veroorzaakt ook lage testosteronniveaus bij mannen.

Dit verklaart tot op zekere hoogte het grotere seksuele verlangen onder mensen in de zomer. Hoge niveaus van vitamine D zorgen ervoor dat menselijke hormonen, en dus het libido, pieken tijdens de zomermaanden. Studies tonen aan dat mannen met voldoende vitamine D (30,0 mcg/L of meer) significant meer testosteron hebben dan mannen met een vitamine D-spiegel onder de 20,0-29,9 mcg/L.

Naast het libido hebben ook de testosteron- en oestrogeenspiegels invloed op de stemming. Laag testosteron kan in verband worden gebracht met depressie, angst en prikkelbaarheid. Evenzo helpt oestrogeen serotonine en gamma-aminoboterzuur te verhogen, wat belangrijke neurotransmitters zijn die bijdragen aan gevoelens van kalmte en geluk.

Vitamine D activeert genen die dopamine en serotonine vrijgeven. Een gebrek aan deze neurotransmitters wordt vaak in verband gebracht met depressie. Deze link kan helpen bij het verklaren van seizoensgebonden affectieve stoornis, die verwijst naar een depressieve stemming tijdens de wintermaanden.

Experts raden daarom aan om in de winter, wanneer iemand zijn huid bedekt met dikke, dichte kleding, extra hoeveelheden vitamine D in te nemen via supplementen.

Het enige verschil is dat UV-B-stralen moeten reageren met cholesterol in de huid om om te zetten in vitamine D-3 (cholecalciferol), terwijl bij suppletie de vitamine al wordt gevormd, zodat het lichaam deze stap kan overslaan. Bij beide methoden gaat de D-3 vervolgens naar de lever, waar het wordt omgezet in 25-hydroxyvitamine D.

Men hoeft niet op de evenaar te wonen om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Men dient een extra hoeveelheid te nemen door vooraf met de huisarts te overleggen over de juiste dosering van de vitamine.

Foto door Pavel Danilyuk: https://www.pexels.com/photo/different-medicines-placed-on-white-surface-5998499/

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.