AccueilNederlandItaliaanse prinses uitgezet...

Italiaanse prinses uitgezet uit unieke villa – europeantimes.news

De villa herbergt de enige bekende plafondschildering van de barokke kunstenaar Michelangelo Merisi da Caravaggio.
De in Texas geboren prinses Rita Boncompani Ludovisi, de weduwe van prins Nicolo Boncompani Ludovisi, is uit een villa in Rome gezet met een uniek Caravaggio-fresco na een langlopend erfenisgeschil, meldden dpa en Reuters.

Italiaanse carabinieri begeleidden Rita Boncompani Ludovisi, 73, geboren en getogen in Texas, vanuit de villa met de enige bekende plafondschildering van de barokke kunstenaar Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610). De helft van het bezit is zijn eigendom volgens een testament, en de andere helft – de overleden prins Nicolo heeft nagelaten aan zijn zonen uit zijn eerste huwelijk. Hij stierf in 2018.

Als onderdeel van het erfenisgeschil werden verschillende mislukte pogingen ondernomen om het historische gebouw, genaamd Aurora, te veilen voor ongeveer 140 miljoen euro, en nu heeft een rechtbank de ontruiming van de villa bevolen.

Volgens de zonen van prins Boncompani Ludovisi zorgt de prinses niet goed voor het huis en biedt ze zonder toestemming betaalde rondleidingen aan.

Een van de erfgenamen van de overleden prins legde uit dat de villa ingrijpend gerenoveerd moest worden.

De villa is gebouwd in 1570 en behoort sinds het begin van de 17e eeuw toe aan de familie Ludovizi. In 1597 gaf kardinaal Del Monte, een diplomaat en beschermheer van de kunsten, Caravaggio, toen in de twintig, de opdracht om het plafond te schilderen van een kleine kamer op de eerste verdieping, die hij gebruikte als een alchemistisch laboratorium. De 2,75 meter brede muurschildering is met olie rechtstreeks op gips geschilderd en toont een allegorische scène met de goden Jupiter, Neptunus en Pluto die de transmutatie van lood in goud voorstellen. Caravaggio schilderde zijn eigen gezicht en lichaam op elk van de drie figuren.

De villa dankt zijn naam aan een fresco van een andere barokke kunstenaar, Guercino, die het enorme plafond van de inkomhal siert en Aurora, de godin van de dageraad, op een strijdwagen afbeeldt.

Foto: Foto: prinses Rita Boncompagni Ludovisi met een Guercino-fresco in Villa Aurora eind 2021. AP Photo/Gregorio Borgia.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.