AccueilNederlandItaliaanse prinses uitgezet...

Italiaanse prinses uitgezet uit unieke villa – europeantimes.news

De villa herbergt de enige bekende plafondschildering van de barokke kunstenaar Michelangelo Merisi da Caravaggio.
De in Texas geboren prinses Rita Boncompani Ludovisi, de weduwe van prins Nicolo Boncompani Ludovisi, is uit een villa in Rome gezet met een uniek Caravaggio-fresco na een langlopend erfenisgeschil, meldden dpa en Reuters.

Italiaanse carabinieri begeleidden Rita Boncompani Ludovisi, 73, geboren en getogen in Texas, vanuit de villa met de enige bekende plafondschildering van de barokke kunstenaar Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610). De helft van het bezit is zijn eigendom volgens een testament, en de andere helft – de overleden prins Nicolo heeft nagelaten aan zijn zonen uit zijn eerste huwelijk. Hij stierf in 2018.

Als onderdeel van het erfenisgeschil werden verschillende mislukte pogingen ondernomen om het historische gebouw, genaamd Aurora, te veilen voor ongeveer 140 miljoen euro, en nu heeft een rechtbank de ontruiming van de villa bevolen.

Volgens de zonen van prins Boncompani Ludovisi zorgt de prinses niet goed voor het huis en biedt ze zonder toestemming betaalde rondleidingen aan.

Een van de erfgenamen van de overleden prins legde uit dat de villa ingrijpend gerenoveerd moest worden.

De villa is gebouwd in 1570 en behoort sinds het begin van de 17e eeuw toe aan de familie Ludovizi. In 1597 gaf kardinaal Del Monte, een diplomaat en beschermheer van de kunsten, Caravaggio, toen in de twintig, de opdracht om het plafond te schilderen van een kleine kamer op de eerste verdieping, die hij gebruikte als een alchemistisch laboratorium. De 2,75 meter brede muurschildering is met olie rechtstreeks op gips geschilderd en toont een allegorische scène met de goden Jupiter, Neptunus en Pluto die de transmutatie van lood in goud voorstellen. Caravaggio schilderde zijn eigen gezicht en lichaam op elk van de drie figuren.

De villa dankt zijn naam aan een fresco van een andere barokke kunstenaar, Guercino, die het enorme plafond van de inkomhal siert en Aurora, de godin van de dageraad, op een strijdwagen afbeeldt.

Foto: Foto: prinses Rita Boncompagni Ludovisi met een Guercino-fresco in Villa Aurora eind 2021. AP Photo/Gregorio Borgia.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

FOD Justitie publiceert jaarverslag 2023 : Met mensgerichtheid maken we het verschil 

Met mensgerichtheid maken we het verschil De federale overheidsdienst Justitie brengt zijn jaarverslag 2023 uit. Dat belicht een aantal opvallende projecten van het afgelopen jaar binnen ons departement, het proces van de aanslagen van Brussel en workshops rond agressie in...

De Heer legt in ons de zaden van zijn Woord europahoy.news

Samen met de pelgrims op het Sint-Pietersplein dacht paus Franciscus na over het beeld van het zaaien en het zaad dat het Evangelie voorstelt. En hij uitte ook zijn bezorgdheid over de ‘in odium fidei’-moorden in de Democratische...

Officiële reis van ZM de Koning naar Estland, Litouwen en Letland europahoy.news

De reis begint in Tallinn, waar Zijne Majesteit een bilaterale ontmoeting zal houden met de president van de Republiek Estland, Alar Karis, waarna hij het parlement (Riigikogu) zal bezoeken. Hij zal de reis naar Estland voltooien met een...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.