AccueilNederlandHet Europese cricket...

Het Europese cricket zit in de lift, en dat is goed nieuws voor ons allemaal

Hoe dan ook, voetbal is Europa’s favoriete sporttijdverdrijf. Dit heeft niet alleen te maken met historische wortels, aangezien de sport in de meeste delen van de 19 populair ise eeuw. Het is voortgestuwd door nationale rivaliteit, professionele competities, gepassioneerde fans die een levendige sfeer aan wedstrijden brengen, evenals de toegankelijkheid in termen van faciliteiten.

Cricket kan bijna overal worden gespeeld

Het is waar dat het bijna overal kan worden gespeeld, van kleine lokale gronden tot grote stadions. Het heeft ook het voordeel dat het fundamenteel eenvoudig is.

Cricket daarentegen heeft alle eigenaardigheden en complexiteiten die zijn Engelse herkomst weerspiegelen. De regels worden als complex beschouwd. Maar hoewel het waar is dat de sport specifieke, vaak dure uitrusting en een afgebakend gebied vereist voor formeel competitief spel, kunnen recreatieve versies bijna overal worden gespeeld met een knuppel, een bal en een paar spelers.

Het Europese cricket zit in de lift, en dat is goed nieuws voor ons alle vier

Eerder in april kwam deze visie van gemeenschapscricket tot leven in Corfu, Griekenland, op het historische centrumplein, ter gelegenheid van de 200e verjaardag van de Griekse cricket op het eiland.

De Greek Cricket Federation (GCF) was gastheer van het Britse parlement, British Army Development XI, The Gurkha Regiment, The Lord’s Taverners, The Royal Household CC en de Greek Women’s National Teams in Corfu, Griekenland omwille van sport en geestelijke gezondheid.

Cricket is in het grootste deel van Europa geen traditionele sport, maar groeit dankzij een combinatie van toegewijde organisatoren zoals de GCF en immigranten van het Indiase subcontinent, waar de sport het populairst is.

34 landen in Europa spelen cricket

Duitsland heeft nu bijvoorbeeld meer dan 10.000 cricketspelers, waardoor cricket de snelst groeiende sport is. Inderdaad, 34 landen over het hele continent hebben nu de volledig erkende ICC-status (International Cricket Council). Europa is niet langer de enige uitzondering, nu de op één na populairste sport ter wereld, cricket, daar een serieuze comeback maakt. Dit is zeer goed nieuws voor Europa.

Cricket 01 Het Europese cricket zit in de lift en dat is goed nieuws voor ons allemaal
Het Europese cricket zit in de lift, en dat is goed nieuws voor ons allemaal 5

Regelmatig cricket spelen kan helpen bij het verbeteren van behendigheid, coördinatie, cardiovasculaire gezondheid, uithoudingsvermogen, balans, fijne en grove motoriek, gewichtsverlies en spierkracht. Cricket vereist snelle reacties, alertheid en een goede oog-handcoördinatie, wat op andere gebieden van het leven kan helpen. Bovendien kan lichaamsbeweging helpen bij het opbouwen van fysiek en mentaal uithoudingsvermogen, evenals bij het bevorderen van gewichtsverlies en spierkracht. Cricket wordt ook klassiek gespeeld in de zomerzon, die zelf sterk wordt geassocieerd met rust en concentratie door het vrijkomen van de neurotransmitter serotonine.

Afgezien van fysieke gezondheid, biedt cricket mogelijkheden om meer over de sport te leren, tactische kennis te ontwikkelen en concentratievaardigheden te ontwikkelen. Het verwerven van tactische kennis kan individuen helpen dieper na te denken en inzicht te krijgen in speelpatronen. Cricketspelers moeten zich ook gedurende lange tijd kunnen concentreren, en een gebrek aan focus kan leiden tot kostbare fouten tijdens een wedstrijd.

Cricket spelen kan individuen ook helpen om als een team te werken, sociale vaardigheden te ontwikkelen en samenwerking aan te moedigen. Deze voordelen kunnen leiden tot een betere geestelijke gezondheid, minder stress en een verbeterd algemeen gevoel van welzijn.

Meer cricket en minder pillen

Door eenzaamheid en zelfrespect rechtstreeks aan te pakken en socialisatie en samenwerking te bevorderen, is aangetoond dat sport sterk wordt geassocieerd met een goede mentale en fysieke gezondheid, zowel in de kindertijd als op latere leeftijd, en met minder stress. Wanneer mensen spelen, wordt dit vaak gezien als het eerste teken van genezing van een trauma.

Het zijn deze voordelen die Lord’s Taverners drijft, een liefdadigheidsinstelling voor sporttoegankelijkheid die cricket gebruikt om het leven van jongeren en kansarme mensen in de EU en daarbuiten positief te beïnvloeden. De liefdadigheidsinstelling, gerund door de voormalige Engelse cricketkapitein en cricketicoon David Gower, heeft een missie om ‘een sportieve kans’ te bieden aan kansarme jongeren door middel van hun « Wicketz »-programma. Het programma biedt trainings- en sportmogelijkheden voor jongeren uit gemeenschappen met beperkte mogelijkheden, zowel economisch als atletisch. Het programma leert jongeren over teamwerk, kameraadschap en doelgerichtheid.

Cricket, een nieuwe kans voor leven en gezondheid

Veel jonge mensen, waaronder Mohammed Malik uit Luton, sloten zich aan bij het programma voor de belofte van gratis coaching en sport. Malik trad toe op 12-jarige leeftijd en merkte dat hij genoot van sport, gemeenschap en competitie. Nu, op 19-jarige leeftijd, is hij een gekwalificeerde cricketcoach, speelde hij county cricket voor Bedfordshire en geeft hij terug aan het programma dat hem kennis liet maken met de sport. Gemeenschapssport biedt jonge mensen een positieve uitlaatklep om hun mentale/emotionele welzijn te verbeteren en zich te concentreren op hoop, doel en gemeenschap, zoals Gower zei.

Cricket 04 Het Europese cricket zit in de lift en dat is goed nieuws voor ons allemaal
Europese cricket zit in de lift, en dat is goed nieuws voor ons allemaal 6

Nadat ze uit de COVID-19-pandemie zijn gekomen, kampen Europeanen nu in ongekende mate met psychische problemen. De manier waarop verschillende regeringen de pandemie en de nasleep ervan hebben aangepakt, heeft ook duidelijk gemaakt dat we niet alleen op regeringen kunnen vertrouwen om mentale problemen aan te pakken. Bovendien wordt algemeen erkend dat door de staat verstrekte zorg in de de ruimte voor geestelijke gezondheidszorg is in veel opzichten ontoereikend (indien niet gevaarlijk). Lokale en liefdadigheidsinitiatieven zijn echter bijzonder goed geplaatst om de levenskwaliteit van de burgers te verbeteren. Bijvoorbeeld door ruimtes te bieden waar mensen sporten als cricket kunnen beoefenen.

Sportactiviteiten in de buitenlucht maken inderdaad al lang deel uit van het leven in Groot-Brittannië, en de hoop is dat deze visie zich naar Europa kan verspreiden. Gemeenschappen die in het weekend of op feestdagen bijeenkomen om een ​​partijtje tennis, voetbal of cricket bij te wonen of te observeren; nippen aan Pimm’s en limonade, hapjes en sandwiches consumeren en bijpraten met vrienden en familie.

Cricket is ook een geweldige kijksport. Wie vanaf de grens toekijkt, kan naast het spel ook andere dingen doen, zoals barbecueën. Anderen kunnen alleen kijken, met kauwgom, een activiteit die herhaaldelijk is aangetoond door deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid om ontspanning te bevorderen en de effectiviteit van ontspanningstechnieken te verbeteren.

Het naar Europa brengen van deze Engelse traditie zal waarschijnlijk niet alleen een merkbaar effect hebben op de lichamelijke gezondheid, maar ook op de geestelijke gezondheid. In een tijd waarin het aanpakken van eenzaamheid in onze steeds meer geatomiseerde samenleving steeds meer op de agenda staat, zal het bieden van faciliteiten voor mensen om elkaar spontaan te ontmoeten en deel te nemen aan gezonde activiteiten een belangrijk onderdeel blijken te zijn van een groter project om de geestelijke gezondheid te verbeteren, vooral voor jongeren. kinderen.

Parlementslid Nigel Adams, aanwezig bij het Britse Lords and Common-team, herhaalde dat punt en zei: “meer tijd voor activiteiten tijdens de schooldag is zo essentieel en dat feit wordt bevestigd door de afsluiting”. Het blijkt met name bewijs dat socialisatie helpt om effectief om te gaan met wat in het moderne leven depressie wordt genoemd. Een deskundige merkt op dat een van de belangrijkste oorzaken van depressie isolatie, eenzaamheid en gebrek aan sociale steun is.

Ze schrijft dat als mensen een zekere mate van sociale en emotionele steun kunnen krijgen, ze gemakkelijker en soepeler door moeilijke tijden heen komen. Dit zal op zijn beurt zijn sociale zelfvertrouwen verbeteren, dat vaak een klap krijgt tijdens depressieve episodes, wat leidt tot een virtueuze cirkel waarin sociale interactie meer sociale interactie genereert en mogelijk een uitweg uit emotionele moeilijkheden. Als we het sociale element van sport toevoegen aan de mogelijkheid om te sporten, met de daarmee gepaard gaande aanmaak van endorfine, biedt het bieden van faciliteiten om aan deze activiteiten deel te nemen een manier om de epidemie van depressie en angst te bestrijden, zonder dat we dat hoeven te doen. « genezen » en verbergen elke emotionele moeilijkheid of probleem in het leven.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.