AccueilNederlandEuropean Cricket is...

European Cricket is in opmars en dat is goed nieuws voor ons allemaal

Volgens alle beschikbare maatstaven is voetbal Europa’s favoriete sporttijdverdrijf. Dit komt niet alleen door de historische wortels, aangezien de sport in de 19e eeuw in de meeste regio’s populair werde eeuw. Het werd aangedreven door nationale rivaliteit, professionele competities en gepassioneerde fans die een levendige sfeer aan wedstrijden geven, evenals de toegankelijkheid in termen van faciliteiten.

Cricket kan bijna overal worden gespeeld

Het is waar dat het bijna overal kan worden gespeeld, van kleine lokale velden tot grote stadions. Het heeft ook het voordeel dat het fundamenteel eenvoudig is.

Cricket daarentegen heeft alle eigenaardigheden en complexiteiten die de Engelse herkomst weerspiegelen. De regels worden als complex ervaren. Maar hoewel het waar is dat de sport specifieke, vaak dure uitrusting vereist en een afgebakend gebied voor formeel competitief spel, kunnen recreatieve versies bijna overal worden gespeeld met een knuppel, bal en een paar spelers.

Cricket 02 De Europese cricket is in opmars en dat is goed nieuws voor ons allemaal

European Cricket is in opmars en dat is goed nieuws voor ons alle 4

Eerder deze april kwam deze visie van community-based cricket tot leven op Corfu, Griekenland, op de historische green in het centrum van de stad, ter gelegenheid van de 200e verjaardag van de Griekse cricket op het eiland.

De Greek Cricket Federation (GCF) was gastheer van het Britse parlement, de British Army Development XI, The Gurkha Regiment, The Lord’s Taverners, The Royal Household CC en de Greek National Women’s teams in Corfu, Griekenland, voor het welzijn van de sport en in hulp van de geestelijke gezondheid.

Cricket is in het grootste deel van Europa geen traditionele sport, maar groeit dankzij een combinatie van toegewijde organisatoren zoals de GCF en immigranten van het Indiase subcontinent, waar de sport het populairst is.

34 landen in Europa spelen cricket

Duitsland heeft nu bijvoorbeeld meer dan 10.000 cricketspelers, waardoor cricket de snelst groeiende sport is. Inderdaad, 34 landen op het continent hebben nu de volledig erkende ICC-status (International Cricket Council). Europa is niet langer de uitbijter, nu ‘s werelds op één na populairste sport – cricket – hier serieus voet aan de grond krijgt. Dit is zeer goed nieuws voor Europa.

Cricket 01 De Europese cricket is in opmars en dat is goed nieuws voor ons allemaal

Fotocredit: liefdadigheidsinstelling ‘Lord’s Taverners’ ‘Wicketz’-programma (www.lordstaverners.org).

Regelmatig cricket spelen kan helpen bij het verbeteren van de behendigheid, coördinatie, cardiovasculaire gezondheid, uithoudingsvermogen, balans, fijne en grove motoriek, gewichtsverlies en spierkracht. Cricket vereist snelle reacties, alertheid en scherpe oog-handcoördinatie, wat op andere gebieden van het leven kan helpen. Bovendien kan de sport helpen bij het opbouwen van fysiek en mentaal uithoudingsvermogen, evenals bij het bevorderen van gewichtsverlies en spierkracht. Cricket wordt traditioneel ook gespeeld in de zomerzon, die zelf sterk wordt geassocieerd met kalmte en focus door het vrijkomen van de neurotransmitter serotonine.

Naast fysieke gezondheid biedt cricket mogelijkheden om meer over de sport te leren, tactische kennis te ontwikkelen en concentratievermogen op te bouwen. Het opbouwen van tactische kennis kan individuen helpen om dieper na te denken en een begrip van spelpatronen te ontwikkelen. Cricketspelers moeten zich ook langdurig concentreren, en een gebrek aan concentratie kan tijdens een spel tot kostbare fouten leiden.

Cricket spelen kan individuen ook helpen om als een team te werken, sociale vaardigheden te ontwikkelen en samenwerking aan te moedigen. Deze voordelen kunnen leiden tot een betere geestelijke gezondheid, minder stress en een beter algemeen gevoel van welzijn.

Meer sporten, minder stress

Door eenzaamheid en zelfrespect rechtstreeks aan te pakken en door socialisatie en samenwerking te bevorderen, is aangetoond dat sport sterk wordt geassocieerd met een gezonde mentale en fysieke gezondheid, zowel in de kindertijd als op volwassen leeftijd, en met minder stress. Als mensen spelen, wordt dat vaak gezien als het eerste teken van herstel van een trauma.

Het zijn deze voordelen die Lord’s Taverners motiveren, een liefdadigheidsinstelling voor sporttoegankelijkheid die cricket gebruikt om een ​​positieve invloed uit te oefenen op jonge en achtergestelde levens in de EU en daarbuiten. De liefdadigheidsinstelling, geleid door David Gower, een voormalige Engelse cricketcaptain en een iconische figuur in cricket, heeft een missie om kansarme jongeren « een sportieve kans » te bieden door middel van hun ‘Wicketz’-programma. Het programma biedt coaching en sportmogelijkheden aan jongeren uit gemeenschappen met beperkte mogelijkheden, zowel economisch als in de sport. Het programma leert jonge mensen over teamwerk, kameraadschap en doelgerichtheid.

Cricket, een nieuwe kans voor leven en gezondheid

Veel jonge mensen, waaronder Mohammed Malik uit Luton, sloten zich aan bij het programma voor de belofte van gratis coaching en sport. Malik trad toe op 12-jarige leeftijd en merkte dat hij genoot van de sport, de gemeenschap en de competitie. Nu, op 19-jarige leeftijd, is hij een gekwalificeerde cricketcoach, heeft hij county cricket gespeeld voor Bedfordshire en geeft hij iets terug aan het programma dat hem kennis heeft laten maken met de sport. Gemeenschapssport biedt jonge mensen een positieve uitlaatklep om hun mentale / emotionele welzijn te verbeteren en zich te concentreren op hoop, doel en gemeenschap, zoals Gower stelt.

Britse Lords en Commons Cricket & Lord's Taverners-teams

Fotocredit: Britse Lords en Commons Cricket & Lord’s Taverners-teams

Europeanen zijn uit de COVID-19-pandemie gekomen en hebben nu in ongeëvenaarde mate geestelijke gezondheidsproblemen. De manier waarop verschillende regeringen de pandemie en de nasleep ervan hebben aangepakt, heeft ook duidelijk gemaakt dat we niet alleen op regeringen kunnen vertrouwen om mentale problemen te verhelpen. Bovendien wordt algemeen erkend dat door de staat verstrekte zorg in de de ruimte voor geestelijke gezondheidszorg is in veel opzichten ontoereikend (indien niet gevaarlijk). Lokale en liefdadigheidsinitiatieven bevinden zich echter in een unieke positie om de levenskwaliteit van burgers te verbeteren. Bijvoorbeeld door ruimtes te bieden waar mensen sporten zoals cricket kunnen beoefenen.

Buitensportactiviteiten maken inderdaad al heel lang deel uit van het leven in Groot-Brittannië, en de hoop is dat deze visie zich naar Europa kan verspreiden. Gemeenschappen die tijdens het weekend of op een feestdag samenkomen om deel te nemen aan of een partijtje tennis, voetbal of cricket te observeren; Pimm’s en limonade nippen, hapjes en sandwiches eten en bijpraten met vrienden en familie.

Cricket is ook een formidabele kijksport. Wie vanaf de grenzen toekijkt, kan naast het spel ook andere dingen doen, zoals barbecueën. Anderen kunnen alleen kijken, met wat kauwgom, een activiteit die keer op keer is getoond door deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid om te helpen ontspannen en de effectiviteit van ontspanningstechnieken te vergroten.

Het naar Europa brengen van deze Engelse traditie zal waarschijnlijk niet alleen een merkbaar effect hebben op de lichamelijke, maar ook op de geestelijke gezondheid. In een tijd waarin het aanpakken van eenzaamheid in onze steeds meer geatomiseerde samenleving steeds hoger op de agenda staat, zal het bieden van faciliteiten voor mensen om spontaan af te spreken en deel te nemen aan gezonde activiteiten een belangrijk onderdeel blijken te zijn van een breder project om de geestelijke gezondheid te verbeteren, met name voor jongeren kinderen.

MP Nigel Adams, aanwezig bij het Britse Lords and Common’s-team, herhaalde dit punt en zei dat « meer tijd voor activiteiten op school zo essentieel is en dit feit wordt bevestigd door de lockdown ». Er is met name opkomst bewijs dat socialisatie helpt om effectief om te gaan met wat in het moderne leven bekend staat als depressie. Een deskundige merkt op dat isolatie, eenzaamheid en gebrek aan sociale steun een van de belangrijkste oorzaken van depressie zijn.

Ze schrijft dat als mensen een zekere mate van sociale en emotionele steun kunnen krijgen, ze gemakkelijker en soepeler door moeilijke tijden heen komen. Dit zal op zijn beurt iemands sociale zelfvertrouwen verbeteren, dat vaak een klap krijgt tijdens depressieve episodes, wat leidt tot een deugdzame cyclus waarbij sociale interactie meer sociale interactie genereert en mogelijk een uitweg uit emotionele moeilijkheden. Als men het sociale element van sport toevoegt aan de mogelijkheid om te oefenen, met de daarmee gepaard gaande afgifte van endorfine, biedt het aanbieden van faciliteiten om aan deze activiteiten deel te nemen een gelegenheid om de depressie- en angstepidemie aan te pakken, zonder « mediceren » en verbergen elke emotionele moeilijkheid of probleem in het leven.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Verstandig gebruik van antibiotica en meer onderzoek nodig om antimicrobiële resistentie aan te pakken

Het Parlement nam donderdag zijn aanbevelingen aan voor een gecoördineerde EU-respons op de gezondheidsbedreigingen van antimicrobiële resistentie. In een resolutie aangenomen met 525 stemmen voor, 2 stemmen tegen en 33 onthoudingen, zeggen EP-leden dat het aanpakken van antimicrobiële resistentie (AMR)...

Vraag: De naam van het « hoofdstuk » van het programma is een van de beste manieren om geld te verdienen ل المساعدات الإنسانية دون عوائق

Hoe u uw geld kunt verdienen, hoe u uw geld kunt verdienen Dit is het geval U kunt uw geld verdienen met het betalen van uw geld, de kosten van het betalen van uw geld «وصول المساعدا -verdwaseel الإنسانية...

Toekenningsvoorwaarden van de werkhervattingspremie ten laste van de uitkeringsverzekering

Het ontwerp van koninklijk besluit stelt de voorwaarden vast waaronder een werkhervattingspremie van 1 000 euro kan worden toegekend aan de werkgever, waarbij een erkende gerechtigde die zich in het tijdvak van invaliditeit bevindt in het kader van de uitkeringsverzekering voor...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.